Netflix plaatst eerste Nederlandse game op de dienst

Netflix plaatst eerste Nederlandse game op de dienst

Vorig artikel Volgend artikel

Heb je al gezien dat het nieuwe seizoen Nailed It op Netflix staat? Helemaal in het teken van Halloween, de Amerikaanse feestdag die eind deze maand plaatsvindt. Om deze lancering te vieren, heeft Netflix een Nederlandse game op zijn gamedienst gezet, namelijk: ‘Nailed It’, van studio Paladin.

Netflix Games

Netflix is niet de eigenaar van deze studio, al heeft het wel de eerste stappen gezet richting gamebedrijf worden: het heeft een studio gekocht in Finland. Het koopt echter tot nu toe licenties van bestaande studio’s en games, of geeft ze opdracht om een game te maken, zodat zijn gamesectie toch goedgevuld is. Als Netflix-abonnee kun je games gratis spelen. Android-gebruikers vinden ze onder het tabblad met de controller (en kunnen ze vrijwel direct downloaden), terwijl iOS-gebruikers een kleine omweg moeten gebruiken en de games moeten opsnorren in de App Store. Wel zijn ze gratis, zo lang je even inlogt met je Netflix-account.

Een game van Nailed It (een van onze favoriete guilty pleasures), dat klinkt interessant. Immers gaat het in die show om het bakken van taarten, waarin verschillende kandidaten die er letterlijk en figuurlijk niks van bakken de opdracht krijgen om een mooi baksel na te maken. Altijd eindigt het in misbaksels en dat is hilarisch, zeker omdat de comedian Nicole Byer het presenteert en alles nog even wat gekker maakt. Eerlijk is eerlijk: ze is niet iedereens ‘cup of tea’, maar na 7 seizoenen van deze melige show is ze zeker het graag geziene boegbeeld van het spektakel geworden.

Nailed It! Baking Bash

De game heet Nailed It! Baking Bash en hierin moet je allerlei mini-games voltooien om taarten te bakken en te decoreren. Er is ook een multiplayermodus om met je vrienden samen te spelen, en waarin je straks ook afleidingen naar andere spelers kunt sturen om de chaos compleet te maken. Alles moet snel-snel-snel, al is er ook een modus voor solospelers waarin je wel de tijd kunt nemen om het iets mooier te maken.

Het is natuurlijk slim bedacht, een game om een nieuw seizoen van een serie aan te kondigen. Netflix deed dat ook met Exploding Kittens, en zal dat nog gaan doen met The Queen’s Gambit en Too Hot To Handle. Netflix heeft zich in een vrij rap tempo zeker tot een streamingdienst met flink gameplatform ontwikkeld: eind dit jaar moeten er maar liefst 50 spellen op het platform staan. Dat is niet slechts in maar een jaartje tijd.

Cobra Kai en The Witcher

Netflix wil bovendien meer doen met games. Zo is het bezig om de games wat meer multiplayerfuncties te geven, naast een scorebord om te kunnen zien hoe goed je het doet vergeleken bij de rest van de wereld. Hopelijk blijven de spellen gratis beschikbaar en zonder in-game-aankopen, zodat het bijvoorbeeld ook voor kinderen wat minder ‘gevaarlijk’ is om te spelen.

Het voor een Emmy genomineerde Nailed It! seizoen 7 bestaat uit maar vier afleveringen, met onder andere thema’s als Cobra Kai en The Witcher, dus wees er zuinig op. De game daarentegen, die kun je oneindig spelen.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...