​Datenight: deze games zijn perfect om te spelen tijdens een date

​Datenight: deze games zijn perfect om te spelen tijdens een date

Vorig artikel Volgend artikel

Gelukkig hoeven we niet meer constant binnen te zitten, maar het weer blijft natuurlijk niet mooi. Zoek je iets leuks om te doen met je date? Kruip die bank in, schakel je gameconsole en tv aan en ga lekker een potje co-oppen. Je hoeft echt geen ultieme gamegirl of -boy te daten. Heel veel mensen die zich helemaal geen gamer noemen, genieten heel erg van een potje Mario Kart. Al is het maar om te pogen iemand die zich wel gamer noemt volledig te vernederen. Of gewoon heel smooth te wedden om een zoen als hij of zij wint, natuurlijk. Met deze games beleef je samen een geweldige datenight thuis.

Mario Kart

We beginnen meteen met Mario Kart, want dat is zelfs op Tinder de meest populaire game in profielen. Mensen blijken Mario en co maar wat graag in te zetten om een potentiële partner in te palmen en dat verbaast ons helemaal niets. Mario Kart is namelijk heel makkelijk te leren, waardoor je er geen uren voor nodig hebt om het je date uit te leggen. Ervaring in deze game kan helpen, maar betekent zeker niet alles, waardoor dit een ideale game is voor een gezellige date.

It Takes Two

We hebben vaker over dit spel geschreven, want het is een van de beste co-opgames die we in jaren hebben gespeeld. Het leuke is dat je samen allerlei fantasierijke maar wel op de realiteit gebaseerde werelden doorkruist, terwijl allebei andere vaardigheden heeft. Hierdoor kun je samenwerken, maar dat hoeft zeker niet altijd. Is de ene speler dus iets vaardiger dan de ander, dan kom je alsnog samen wel verder (in de meeste gevallen tenminste). De humor en het verhaal in It Takes Two zijn hartverwarmend en de gameplay is heel gevarieerd, waardoor je er met gemak een paar dates mee kunt vullen.

Until Dawn

Zeker nu Halloween eraan komt is Until Dawn een goede keuze voor een date. Het is geen co-op game, maar je kunt wel samen kijken hoe deze film-achtige game zich ontvouwt en samen beslissingen nemen om te kijken hoe het verhaal zich verder ontwikkelt. Reken op moord, op heel veel grappige horrorclichés en natuurlijk een aantal jumpscares hier en daar, waardoor je je date pas echt goed leert kennen. Het toffe is ook dat de keuzes die moet maken weer een leuk gesprek teweeg kunnen brengen.

Borderlands 2

Misschien niet per se voor een eerste date, maar als je elkaar al een beetje kent, dan is Borderlands 2 een geweldige titel om samen op de bank te doen. Dit is wat meer een serieuze game, al geldt dat alleen voor de gameplay: de humor is soms juist heerlijk kinderachtig en de cell-shaded graphics maken het een heel herkenbare game. Borderline 2 is tof om met zijn tweeën te doen, omdat je er echt baat bij hebt om samen te werken. Je kunt elkaar ook handig aanwijzingen geven en hierdoor vallen er ook eigenlijk nooit ongemakkelijke stiltes. Perfect.

Unravel 2

Unravel was al tof, maar Unravel 2 is zoveel beter. Je werkt hierin met twee Yarny’s: een rode en een blauwe, die elkaar nodig hebben om verder te komen. Dat doe je door te springen, te zwaaien, te puzzelen en vooral keihard te lachen, omdat dan weer de één geen idee heeft wat de bedoeling is, en dan weer de ander. Dat het ook nog een heel popperig mooie game is, dat draait ook bij aan de fijne sfeer. En soms grote hilariteit dus.

Don’t Starve Together

De game Don’t Starve is zeker niet voor iedereen weggelegd: je gaat heel vaak dood, zeker als je het niet goed aanpakt. Je moet in dit Tim Burton-achtige spel je best doen om te overleven en dat moet je doen door bronnen te verzamelen, maar ook door monsters de baas te blijven. Soms is dit spel enorm stressvol, maar samen slaan jullie je er wel doorheen. Bovendien is er ook heel veel gedaan om dit juist een heel schattige game te maken. Creepy, but cute dus.

Goede games voor een date

Don’t Starve Together is een spannende keuze, want hij zit op het randje van te veel stress. Er zijn meer toffe co-opgames in die categorie, maar de kans dat je elkaar hierin gaat uitschelden is groot. We noemen een Overcooked, een Keep Talking and Nobody Explodes en Resident Evil 5. Spelen op eigen risico, want deze games zijn veeleisend en je band met die ander moet wel echt heel sterk zijn wil je die date nog tot een goed einde brengen.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...