Bizar: gamegeluiden van Xbox komen naar meditatie-app Calm

Bizar: gamegeluiden van Xbox komen naar meditatie-app Calm

Vorig artikel Volgend artikel

Het is waarschijnlijk één van de beste gamesoundtracks ooit: die van Halo. De bombastische muziek met soms zelfs een koor erbij is enorm prachtig. Maar, word je er echt rustig van? En het schieten uit Call of Duty: is dat perfect om op te mediteren? Microsoft denkt dat gamegeluid heel perfect is om je brein en lijf weer even in het hier en nu te plaatsen. Het levert namelijk audio aan voor de app Calm.

Soundscapes

Calm

Xbox heeft met Calm nu een samenwerking waarmee het twee nieuwe ‘soundscapes’ kan beluisteren. Het gaat om de muziek uit Sea of Thieves en Halo Infinite. Een piratengame en een ruimte-oorlogsgame: dat zijn toch wel vreemde keuzes voor een meditatie-app, zou je denken. Het is echter juist heel rustgevende muziek waarmee Xbox en Calm hopen dat je beter in slaap kunt vallen of in het algemeen even goed kunt ontspannen. De geluiden worden ook wel omschreven als dat luisteraars “de meditatieve geluiden van stromende golven en kwetterende vogels uit de oceaanwereld van Sea of Thieves” kunnen beluisteren. Maar ook de “buitenaardse omgevingsgeluiden van Zeta Halo uit Halo Infinite”.

De twee soundscapes zijn alleen beschikbaar voor mensen met een Premium-account. Een Premium-account op Calm kost 50 euro per jaar. Ben je nieuw, dan kun je het drie maanden gratis gebruiken en daarna krijg je je jaarabonnement voor de helft van de prijs. Wij denken dat het beter is om gewoon lekker de games te gaan spelen, maar of je nou echt rustig wordt van al dat alien gespuis uit Halo, dat is een tweede. In ieder geval werkt de samenwerking tussen Xbox en Calm twee kanten op: heb je Xbox Ultimate, dan kun je sowieso drie maanden gratis Calm Premium krijgen om naar de nieuwe gamegeluiden binnen Calm te luisteren.

Games om even lekker uit te checken

Microsoft heeft ook verschillende games aangemerkt als een goede manier om met je geestelijk welzijn bezig te zijn. De boerderij-game Stardew Valley is ideaal om even lekker tot jezelf te komen, maar ook het wat ruigere Hellblade: Senua’s Sacrifice. Nu staat die game erom bekend erg diep in de psychologie te duiken, maar we zouden alle nare wezens uit het spel niet snel linken aan een prettige manier om even de tijd stil te zetten. Maar goed, wie weet met op de achtergrond de geluiden uit Calm wel? Andere spellen die Xbox aanraadt zijn Disney Dreamlight Valley, Persona 5 Royal en Unpacking om even lekker tot de boel de boel te laten.

Xbox wil graag meer doen voor het geestelijk welzijn van gamers, omdat in onderzoek naar voren kwam dat 54 procent van de respondenten games gebruikt om te ontstressen. Het is ook wel een perfecte manier om de zinnen te verzetten: je kunt even in een andere wereld stappen en die van jezelf achter je laten, inclusief alle sores en problemen waar je misschien mee zit. Voor sommige mensen is sporten daar ideaal voor, voor anderen werkt gamen. En voor weer andere mensen is Calm ideaal, waar je vanaf nu dus een vleugje videogame in kunt terughoren.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...