Apex Legends Mobile is dood en je krijgt niet je geld terug

Apex Legends Mobile is dood en je krijgt niet je geld terug

Vorig artikel Volgend artikel

EA trekt nu al de stekker uit Apex Legends Mobile. De mobiele game werd in mei 2022 gelanceerd, maar moet nu al het veld ruimen. Mensen die er volop mee aan de slag zijn geweest zijn het haasje: je bent je voortgang straks kwijt, maar ook je geld.

Apex Legends Mobile

De reden dat EA ermee stopt, is dat het niet aan de kwaliteit kan voldoen die het bedrijf aan games stelt. Dat is een opvallende reden, want waarom is de game in eerste instantie dan gelanceerd? In ieder geval lijkt EA sowieso de ontwikkeling van mobiele games iets minder positief in te zien: het heeft namelijk de ontwikkeling van de Battlefield-mobiele game ook (tijdelijk) stilgelegd. Dat komt omdat de industrie is veranderd, aldus EA.

We zien het vaker: de doorvertaling van grote games naar het kleine scherm die niet altijd even lekker lopen. Soms zit er veel te veel tekst in, maar soms hapert een game op mobile technisch te veel. Niet elke game leent zich ervoor. Geldt dat ook voor Apex Legends, een game die verder op andere platformen prima werkt? Waarschijnlijk wel. EA zal het toch een kans hebben willen geven, maar de ontwikkelaars van Respawn Entertainment hebben het niet waar kunnen maken.

Onvoldoende kwaliteit

De game zal niet eens zijn eerste verjaardag beleven, want een week voor die tijd wordt hij offline gehaald: op 1 mei stopt de ondersteuning. Alles wat je hebt geïnvesteerd in de game aan tijd en geld is weg. Dat doet nogal wat wenkbrauwen fronsen. Zeker nu Google Stadia bij het offline gaan -wat veel jaren na release was- wel koos om nagenoeg iedereen zijn geld terug te geven. Je kon zelfs de controller ‘gratis’ krijgen en houden als universele controller.

EA heeft na een ‘wederzijds besluit’ het nieuws wereldkundig gemaakt. Op zich zegt EA trouwens niet dat het spel zelf kwalitatief gezien onvoldoende was: het zegt dat de updates van de game te wensen overlieten. Er zat te weinig goede content in de pijplijn. Jammer, want er zijn allerlei leuke kwinkslagen aan de mobiele game toegevoegd die het spel echt de moeite waard maakten.

De fan-behandeling

En ja, kun je het maken om mensen die misschien wel tientallen, honderden euro’s in je game hebben gestoken nu te zeggen: jammer maar helaas? Wat vooral opvalt is dat EA echt niets biedt, ook bijvoorbeeld geen coupons of dingen in een andere game. Toch niet zo netjes om juist je fans op deze manier te behandelen. EA verwijst naar zijn regels, maar we denken dat deze zaak nog een staartje kan krijgen.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...