Gaming02.04.2024

6 Nintendo Switch-games waar we dit jaar naar uitkijken


Terwijl we veel geruchten horen over een tweede Nintendo Switch, willen we toch nog even stilstaan bij de huidige Switch. Sowieso komt die tweede pas in 2025, dus dat geeft ons de perfecte gelegenheid om stil te staan bij de games waar we dit jaar naar uitkijken op Nintendo Switch: dat zijn er namelijk nogal wat. We noemen er 5.

1. Paper Mario: Thousand Year Door

Het is een geweldige game, dat weten we al, maar nu krijgt het spel een remake die flink wat meer zal inhouden dan slechts een visuele upgrade. Het leuke aan Paper Mario is dat het meer RPG is en een heel andere look heeft dan andere Mario-games. Vooral hoe het spel op allerlei manieren speelt met papier is heel gaaf.

2. Hollow Knight: Silksong

De indiedarling Hollow Knight krijgt eindelijk zijn langverwachte opvolger. Silksong wordt al sinds 2019 geteased, met in 2022 een trailer, maar het schiet maar niet op met het spel. Normaliter zou dat alarmbellen doen rinkelen, maar dit is een indiegame, dus het is alleen maar goed als de makers van deze metroidvania wat meer tijd nemen. Bovendien weten we dat de eerste game een parel was, dus willen we best nog even wachten op de tweede van Team Cherry. Als die maar wel dit jaar eindelijk uitkomt.

3. Zau

Ook een wat specialere game in het rijtje, want remakes en opvolgers zijn natuurlijk veilige keuzes. Zau is dat niet. Dit spel heet volledig Tales of Kenzera: Zau en is net als Hollow Knight een metroidvania. Echter komt hier Bantu-folklore bij. Je bent in deze game dan ook een soort spirituele sjamaan die door allerlei fantasiewerelden gaat en met geesten van zijn voorvaderen spreekt om uiteindelijk hopelijk te vinden wat hij zoekt: Baba. We hoeven niet meer lang te wachten tot deze ietwat mysterieuze game van EA verschijnt: 23 april staat de release gepland.

4. Biomutant

Klinkt het bekend, Biomutant? Dat kan kloppen. Deze game werd gemaakt bij Amazon, toen het bedrijf nog dacht dat het een grote invloed kon hebben in de game-industrie. Uiteindelijk zijn zo ongeveer alle projecten opgeschort en lijkt gamesucces van het gigabedrijf enorm ver weg. Biomutant is een actie-rpg met kung fu-invloeden. Na een natuurramp is het mensenras uitgeroeid, dus dieren moeten de boel regelen. In dit spel ben je een soort vos-achtig muisbeest dat de Tree of Life moet redden door tegen levensgrote Worldeaters te vechten. 14 mei komt deze game uit en het is toch wel tof om te zien dat de game wat breder verschijnt nadat het een nogal hobbelige ontwikkelweg had binnen Amazon.

5. Super Monkey Ball: Banana Mania

We kunnen hier allerlei intelligente woorden en mijmeringen aan besteden, maar dat moet je niet willen met een spel als Super Monkey Ball. Aapjes paraat, ballen paraat en gewoon gaan. Heerlijk om ons weer in een hersenloos partyspel als Super Monkey Ball te kunnen storten en onze ogen te laten prikken van al die hysterische kleuren op het scherm. Zin in! 25 juni verschijnt dit spel, dat je trouwens online met 16 mensen tegelijk kunt spelen (of lokaal met 4).

6. Luigi’s Mansion 2 HD

Luigi’s Mansion 2 HD is ook een remake, maar eentje die gebaseerd is op zo’n gave game, dat we waarschijnlijk weer hooked zijn. Of spooked… Het is een remake van de 3DS-game Luigi’s Mansion: Dark Moon uit 2013 en je kruipt weer in de rol van Luigi, Mario’s bange broer. Hij moet het tegen allerlei spoken opnemen met zijn stofzuigerachtige Poltergust 5000, maar ook puzzels oplossen en missies voltooien. Ghostbusters, maar dan zelf. 27 juni verschijnt deze game op Nintendo Switch.

Nintendo Switch-games in 2024

Kun jij net als wij niet wachten op die games? Je kunt nu ook al een vette Nintendo-game spelen, namelijk Princess Peach: Showtime. Hierin heeft Peach weer eens de hoofdrol en dat draagt ze geweldig. Het is side-scrolling platformactie waar we bij Mario-games zo van houden en ze kan outfits wisselen die allemaal iets anders kunnen. Zeemeermin, kunstschaatster en… cowgirl. Daar kunnen we bij DutchCowboys alleen maar fan van zijn.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Game

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Twitch gaat de social media kant op. Het kopieert een functie van TikTok waarmee je waarschijnlijk aanzienlijk meer streams ontdekt.

Social Media18.04.2024

Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Fallout gekeken? Dan heb je misschien wel de behoefte gevoeld om dat nummer te bellen dat in de zesde aflevering voorbij komt. Niet doen: dat is al voor je gedaan en dat scheelt weer belkosten.

Entertainment16.04.2024

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

IKEA heeft een nieuwe doelgroep op het oog: gamers. En een van zijn nieuwe Brannboll-meubels klap je snel weg als er iemand komt.

Gaming16.04.2024

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

Grappig: AI toont hoe gamepersonages eruitzien als ze bejaard zijn

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat Mario al meer dan 40 jaar exact dezelfde leeftijd heeft? Wat als dat niet zo was? AI weet het.

Gaming14.04.2024

Grappig: AI toont hoe gamepersonages eruitzien als ze bejaard zijn

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

TikTokken tijdens het Fortniten? Waarschijnlijk kan het binnenkort. Tegelijk. Er zou een Picture-in-Picture-modus naar de game komen.

Gaming11.04.2024

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

Verder lezen over Indie Games

​10 bijzondere games uit 2023 die je zeker moet spelen

Tot nu toe is het qua games nog een wat rustig jaar, maar daar komt waarschijnlijk verandering in wanneer we in mei worden getrakteerd op de nieuwe Zelda. Ook qua kleine games, de indies, is het een vrij stilletjes jaar....

Gaming24.04.2023

​10 bijzondere games uit 2023 die je zeker moet spelen

En nu beschikbaar zijn
Waarom indiegame My Friend Pedro zo populair is

Er is veel te doen om Pokémon Go-opvolger Wizards Unite, om de nieuwe Mario Maker en om een game die uit enigszins onverwachte hoek komt: My Friend Pedro. Dit bijzondere spel is een enorme indie-hit op Switch, maar hoe...

Gaming06.07.2019

Waarom indiegame My Friend Pedro zo populair is

Wat speelden de GameCowboys op Casual Connect?

De GameCowboys waren vorige week op het evenement Casual Connect in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Voor de helft ging over het ten gelde maken van games. Goed voor de industrie, maar saai voor de doorsnee speler....

Gaming19.02.2014

Wat speelden de GameCowboys op Casual Connect?

‘Top 5 indiegames in 2014’ – laat me niet lachen!

Na de traditionele lijstjes aan het einde van het jaar wordt er vooruitgeblikt. Een aantal van die vooruitblikken gingen over welke indiegames er in 2014 allemaal komen. De intentie, mensen informeren over nieuwe games,...

Gaming10.01.2014

‘Top 5 indiegames in 2014’ – laat me niet lachen!

Microsoft: Indie developers mogen zelf publiceren

Als je het over de duvel hebt…  Gisteren zeiden we nog dat het ons niet zou verbazen als Microsoft zijn beleid tegenover Indie developers ging wijzigen. Vandaag kregen we het nieuws binnen dat de Xbox One inderdaad...

Gaming25.07.2013

Microsoft: Indie developers mogen zelf publiceren

Microsoft ‘komt met nieuwe strategie’ voor klagende Indie developers

Indie developers klagen al geruime tijd dat Microsoft geen interesse in hen lijkt te hebben. ,,Integendeel”, zegt Lionhead’s creative director Gary Carr. ,,Ze willen dolgraag een sterke band met de kleine ontwikke...

Gaming24.07.2013

Microsoft ‘komt met nieuwe strategie’ voor klagende Indie developers

Indigo: showcase voor indie-talent geeft hoop

Er staat iemand cello te spelen in de gang om de eindbaas van een shmup te besturen, terwijl er een paar meter verderop twee mensen proberen tegen elkaar te spelen in een soort kussengevecht waarbij hun kont de controlle...

Gaming02.10.2012

Indigo: showcase voor indie-talent geeft hoop

Wat Steam Greenlight ons gaat brengen

Indie games zijn vaak goed, maar die games die in ons collectieve geheugen staan zijn die enkelingen die de grote massa hebben weten te bereieken. Steam wil daar verandering in brengen, dat deden ze al door indie games t...

Gaming14.09.2012

Wat Steam Greenlight ons gaat brengen

Verder lezen over Nintendo

​Tijdmachine: Nintendo Wii Balance Board was een giga gamegadget

Weet je nog dat de Wii van Nintendo verscheen? Het was een revolutie die gamers ineens een stuk actiever aan het gamen zette. Het witte apparaat kwam met een enorm sterke Mario-game, namelijk Super Mario Galaxy, maar ook...

Gaming08.04.2024

​Tijdmachine: Nintendo Wii Balance Board was een giga gamegadget

​Nintendo laat emulator Yuzu dik betalen: maakt andere emulators bang

Nintendo heeft de laatste jaren regelmatig aangegeven dat het niet oké is met het gebruik van emulatoren. De laatste slag is Yuzu, een Nintendo Switch-emulator die 2,4 miljoen dollar moet betalen aan het Japanse gamemer...

Gaming15.03.2024

​Nintendo laat emulator Yuzu dik betalen: maakt andere emulators bang

Happy Mar10-day! Lego onthult Mario Kart Lego

Lego en Nintendo werken al sinds 2020 samen en maken sets die interactief zijn. Of nou ja, dat zijn natuurlijk alle Lego-sets uiteindelijk, maar die van Mario gaan gepaard met schermpjes en geluiden, waardoor je Mario-le...

Gaming10.03.2024

Happy Mar10-day! Lego onthult Mario Kart Lego

​Nintendo Switch 2: alles wat we tot nu toe weten

Nintendo zou dit jaar al met een opvolger van Nintendo Switch komen. Het lijkt snel, maar het apparaat is alweer 7 jaar oud. Tijd voor vernieuwing, denkt Nintendo, al lijkt het erop dat de gameconsole wel wat vertraging...

Gaming26.02.2024

​Nintendo Switch 2: alles wat we tot nu toe weten

De eerste Xbox-exclusieve game is nu uit op Nintendo Switch

Het klinkt raar. Xbox-exclusive, want dat is het bij dezen dus niet meer. Pentiment is nu uit op Nintendo Switch en hoewel dat geen titel wordt die miljoenen mensen tegelijkertijd gaan spelen, is het wel degelijk een his...

Gaming22.02.2024

De eerste Xbox-exclusieve game is nu uit op Nintendo Switch

​Straks kun je geen online multiplayer meer spelen op Wii U en 3DS

Nintendo haalt de servers offline die het mogelijk maken online multiplayer te spelen op Wii U, Nintendo 2DS en 3DS. De online functionaliteiten van die console en handhelds stoppen geheel vanaf 9 april.

Gaming24.01.2024

​Straks kun je geen online multiplayer meer spelen op Wii U en 3DS

Tetris ‘uitgespeeld’, zo ongeveer

Tetris was in de jaren 90 naast ‘Patience’ een van de geestdodende spelletjes die menigeen heel wat uren gespeeld heeft. Het draaien van verschillende naar beneden vallende blokjes die je dan zo moest proberen te lat...

Gaming03.01.2024

Tetris ‘uitgespeeld’, zo ongeveer

Het heeft 34 jaar geduurd
Nintendo World Japan wordt nog toffer met Donkey Kong

Super Nintendo World in Japan is natuurlijk een droombestemming voor velen, maar het Nintendo-deel van pretpark Universal Studios maakt het nu allemaal nog wat verleidelijker. Het heeft verschillende reclames uitgebracht...

Gaming29.12.2023

Nintendo World Japan wordt nog toffer met Donkey Kong