Gaming28.12.2023

Deze 14 langverwachte games komen in 2024 uit


Het nieuwe jaar staat voor de deur en dan wil je natuurlijk weten: wat gaan we spelen? De eerste paar maanden van het jaar staan al vol met gamereleases van spellen waar we al lang naar uitkijken. We noemen er maar liefst 14 op.

1. Prince of Persia: The Lost Crown

Al sinds de eerste keer dat we met deze man aan een afgrondje hingen, zijn we er dol op. Prince of Persia is videogame royalty en hoewel Ubisoft soms wat wisselend is in de kwaliteit van games die het uitgeeft, zijn de verwachtingen voor deze Perzische prins wel heel hooggespannen.

Platforms: PlayStation 4 & 5, Xbox Series & One en PC

Datum: 18 januari 2024

2. Apollo Justice Ace Attorney Trilogy

De Ace Attorney-franchise is niet voor iedereen, maar voor wie het wel is: er komt een nieuw deel aan! Althans, een verzameldeel waarin je weer plaatsneemt in de rechtbank en daaromheen om mensen het vuur aan de schenen te leggen in ondervragingen, en vooral zoveel mogelijk OBJECTION te roepen en er succesvol mee weg te komen. We kijken ernaar uit om weer in wat vreemde zaken te duiken met onze advocatenjassen aan.

Platforms: Nintendo Switch

Datum: 25 januari 2024

3. Tekken 8

Tekken 8 is een vechtgame en dat is het altijd al geweest. Toch is deze uitgave al zeer bejubeld, omdat de ontwikkelaars met een line-up komen met heel toffe personages. De trailers zien er tot nu toe goed uit: zou het het beter doen dan Street Fighter?

Platforms: PlayStation 5, Xbox Series

Datum: 26 januari 2024

4. Like A Dragon: Infinite Wealth

Yakuza komt naar Hawaii, want in Like A Dragon zien we Ichiban Kasuga en Kiryu Kazuma die door Honolulu moeten struinen, op zoek naar de moeder van Ichiban. En vooral naar wat er met haar is gebeurd. Maar natuurlijk is dit geen romantische, prachtige gameversie van een aflevering Vermist: dit is een vechtgame die om de maffia draait en die belooft ook welig te tieren in Hawaii.

Platforms: PlayStation 4 & 5, Xbox Series & One en PC

Datum: 26 januari 2024

5. Suicide Squad: Kill the Justice League

Veel mensen moeten nog een beetje wennen aan die jonge Poison Ivy (zeker haar liefje Harley Quinn), maar verder ziet Suicide Squad: Kill the Justice League er best goed uit. Het spel wordt gemaakt door het zeer geprezen Rocksteady (bekend van Batman Arkham) en Batman maakt zelfs zijn opwachting in dit spel (ingesproken door de overleden Kevin Conroy, dus extra bijzonder).

Platforms: PlayStation 5, Xbox Series en PC

Datum: 2 februari 2024

6. Persona 3 Reload

Persona is ook een franchise met een goede track record en de turn-based RPG uit 2006, Persona 3, krijgt in Reload een flinke facelift. Met een nieuwe look, nieuwe stemacteurs en een geweldige nieuwe soundtrack. Met Persona ben je wel even zoet, dus dit spel is absoluut waar voor je geld.

Platforms: PlayStation 4 & 5, Xbox Series & One en PC

Datum: 2 februari 2024

7. Mario vs Donkey Kong

Het is lekker laagdrempelig, het is koddig en het is een game om heerlijk relaxed te spelen. Mario vs. Donkey Kong biedt weer veel plezier in het maken van kettingreacties om zo aan het juiste einde te komen. Je moet goed kijken wat er staat te gebeuren en daar goed mee omgaan om zo mini-Mario’s te verzamelen en Donkey Kong te verslaan. Heel relaxt, en ook nog met anderen te spelen als je wil, wat nieuw is in deze game.

Platforms: Nintendo Switch

Datum: 16 februari

8. Skull and Bones

Het is een game die in de aanloop naar release een beetje twijfelachtig in de gaten werd gehouden, omdat er nogal veel ontwikkelgedoe rondom het spel was. Maar het is wel een piratenspel en dat klinkt toch wel erg tof. Het is in ieder geval het proberen waard: Skull and Bonus moet na zo’n ontwikkelhel toch wel een beetje oke ter wereld worden gebracht? De vele vertraging zou het team in ieder geval genoeg tijd hebben moeten geven om er iets moois van te maken.

Platforms: PlayStation 5, Xbox Series en PC

Datum: 16 februari

9. Destiny 2: The Final Shape

Destiny 2 is een groot succes en we spelen het inmiddels al vele jaren. In The Final Shape beleven we het slot van de Light and Darkness-saga, waarbij je een nogal onaangename vijand moet bevechten die beter bekend staat als The Witness. Reken er bij deze expansie op dat je nieuwe supers krijgt en nieuwe Exotics. En dat er vooral veel actie is: je moet immers voorkomen dat het Traveler’s Light wordt gebruikt om de hele melkweg te verwoesten.

Platforms: PlayStation 4 & 5, Xbox One & Series en PC

Datum: 27 februari

10. Final Fantasy VII Rebirth

Het is een remake, maar alsnog zijn fans helemaal ‘invested’ om deze game te spelen. Het is de tweede game in de remake-trilogie van Square Enix. We zien onder andere een aantal bekende personages uit Final Fantasy terug en dat is altijd mooi, zeker als de graphics en het geluid ook nog eens flink zijn opgepoetst.

Platforms: PlayStation 5

Datum: 29 februari

11. Princess Peach: Showtime!

We vonden het eerste solo-avontuur van Princess Peach leuk, maar het was wel wat truttig met dat constante gehuil. Het lijkt erop dat Princess Peach Showtime het beter gaat doen, want hierin is onze favoriete prinses wat heldhaftiger. Je kunt haar op geweldige wijze transformeren in een soort superheldin en dat is mooi, want ze moet het tegen allerlei gespuis opnemen in het Sparkle-theater.

Platforms: Nintendo Switch

Datum: 22 maart

12. Rise of the Ronin

Team Ninja is terug met een game waarvan we alleen maar kunnen hopen dat het een soort frisse versie van Ghost of Tsushima is. Rise of the Ronin geeft ons tot nu toe in ieder geval wel die vibe, al is deze ontwikkelaar meer bekend om zijn gewelddadigheid: het maakte eerder Nioh. Veel zin om er flink op los te hakken.

Platforms: PlayStation 5

Datum: 24 maart 2024

13. Paper Mario: The Thousand-Year Door

Paper Mario is niet voor alle Mario-fans even geschikt, het is namelijk vrij andere gameplay dan je gewend bent: meer RPG, meer turn-based, en geen geplatform. Deze franchise, Paper Mario, is echter al heel veel jaren zeer geliefd en dat geldt ook voor deze nieuwe telg in de familie. Het is nog niet eens uit, maar de anticipatie is groot.

Platforms: Nintendo Switch

Datum: onbekend

14. Senua’s Sacrifice: Hellblade II

We waren enorm onder de indruk van Senua’s eerste avontuur, waarin er vooral een grote mate van eerlijkheid en educatie werd gegeven over mentale problemen bij vrouwen. Niet op een belerende manier, maar juist omdat je volledig in haar huid kroop, was het door het ongeveer in haar plaats te voelen. Het is een enorm spannende game, met hier en daar veel gegriezel, en we zijn dan ook heel erg benieuwd wat het tweede deel van deze nu al zeer geliefde gamefranchise te melden heeft.

Platforms: Xbox Series en PC

Datum: onbekend

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Game

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Soms zit je zo vast in een game dat er nog maar twee keuzes zijn: je controller kapotgooien en nooit meer gamen, of een walkthrough opzoeken. Nu is er iets nieuws: AI om hulp vragen.

Gaming21.05.2024

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Fortnite krijgt Nederlandse boete voor onder druk zetten kinderen 

Je kunt Fortnite gratis spelen, maar Epic gebruikt diverse trucs om je te verleiden om geld uit te geven. En daar is de ACM op tegen.

Gaming14.05.2024

Fortnite krijgt Nederlandse boete voor onder druk zetten kinderen 

Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Sony had wilde plannen met PSN en Helldivers 2, maar na een reviewbom op Steam en veel negatieve feedback in het algemeen draait het 't terug.

Gaming06.05.2024

Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Hoofdpersonages GTA 5 doen Grand Theft Auto VI-trailer na

Grand Theft Auto 6 komt nog lang niet uit, en Rockstar lijkt ook niet heel binnenkort met een nieuwe trailer te komen. Gelukkig zijn er fans die dat wel doen.

Gaming03.05.2024

Hoofdpersonages GTA 5 doen Grand Theft Auto VI-trailer na

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Het is gebaseerd op een soort meme, een internetgrap, maar het blijkt toch een wel heel vermakelijk spelletje te zijn: Dumb Ways to Survive.

Gaming01.05.2024

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Funko Fusion: er komt een game van de Funko-poppetjes

Funko Pop! krijgt zijn eigen videogame. In Funko Fusion krijg je niet alleen te maken met de bekende figuurtjes, maar ook met allerlei franchises waar ze vandaan komen.

Gaming01.05.2024

Funko Fusion: er komt een game van de Funko-poppetjes

Steam geeft je geen geld terug als je te lang early access speelt

Een game even goed uitproberen door heel veel early access te spelen? Pas op: vroeger gold dat niet voor geldteruggave, maar nu wel.

Gaming24.04.2024

Steam geeft je geen geld terug als je te lang early access speelt

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer

Verder lezen over Nintendo

Je kunt je Switch-screenshots straks niet meer direct delen op X

Nintendo Switch-screenshots delen kon altijd heel makkelijk direct op X, voormalig Twitter, maar dat houdt per 10 juni op.

Gaming09.05.2024

Je kunt je Switch-screenshots straks niet meer direct delen op X

​Tijdmachine: Nintendo Wii Balance Board was een giga gamegadget

Weet je nog dat de Wii van Nintendo verscheen? Het was een revolutie die gamers ineens een stuk actiever aan het gamen zette. Het witte apparaat kwam met een enorm sterke Mario-game, namelijk Super Mario Galaxy, maar ook...

Gaming08.04.2024

​Tijdmachine: Nintendo Wii Balance Board was een giga gamegadget

6 Nintendo Switch-games waar we dit jaar naar uitkijken

Terwijl we veel geruchten horen over een tweede Nintendo Switch, willen we toch nog even stilstaan bij de huidige Switch. Sowieso komt die tweede pas in 2025, dus dat geeft ons de perfecte gelegenheid om stil te staan bi...

Gaming02.04.2024

6 Nintendo Switch-games waar we dit jaar naar uitkijken

​Nintendo laat emulator Yuzu dik betalen: maakt andere emulators bang

Nintendo heeft de laatste jaren regelmatig aangegeven dat het niet oké is met het gebruik van emulatoren. De laatste slag is Yuzu, een Nintendo Switch-emulator die 2,4 miljoen dollar moet betalen aan het Japanse gamemer...

Gaming15.03.2024

​Nintendo laat emulator Yuzu dik betalen: maakt andere emulators bang

Happy Mar10-day! Lego onthult Mario Kart Lego

Lego en Nintendo werken al sinds 2020 samen en maken sets die interactief zijn. Of nou ja, dat zijn natuurlijk alle Lego-sets uiteindelijk, maar die van Mario gaan gepaard met schermpjes en geluiden, waardoor je Mario-le...

Gaming10.03.2024

Happy Mar10-day! Lego onthult Mario Kart Lego

​Nintendo Switch 2: alles wat we tot nu toe weten

Nintendo zou dit jaar al met een opvolger van Nintendo Switch komen. Het lijkt snel, maar het apparaat is alweer 7 jaar oud. Tijd voor vernieuwing, denkt Nintendo, al lijkt het erop dat de gameconsole wel wat vertraging...

Gaming26.02.2024

​Nintendo Switch 2: alles wat we tot nu toe weten

De eerste Xbox-exclusieve game is nu uit op Nintendo Switch

Het klinkt raar. Xbox-exclusive, want dat is het bij dezen dus niet meer. Pentiment is nu uit op Nintendo Switch en hoewel dat geen titel wordt die miljoenen mensen tegelijkertijd gaan spelen, is het wel degelijk een his...

Gaming22.02.2024

De eerste Xbox-exclusieve game is nu uit op Nintendo Switch

​Straks kun je geen online multiplayer meer spelen op Wii U en 3DS

Nintendo haalt de servers offline die het mogelijk maken online multiplayer te spelen op Wii U, Nintendo 2DS en 3DS. De online functionaliteiten van die console en handhelds stoppen geheel vanaf 9 april.

Gaming24.01.2024

​Straks kun je geen online multiplayer meer spelen op Wii U en 3DS

Verder lezen over PC

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

XDefiant, de langverwachte free-to-play, snelle arcade shooter ontwikkeld door Ubisoft San Francisco en met facties geïnspireerd op enkele van Ubisofts geliefde franchises, is nu wereldwijd speelbaar. Spelers downloaden XDefiant gratis en spelen vanaf hun pc via Ubisoft Connect, PlayStation 5 of Xbox Series X|S.

Gaming21.05.2024

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

met Crossplay-mogelijkheden
4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Morgen is het na vele jaren aan Senua's Saga: Hellblade II om ons weg te blazen en we hebben vier keer bewijs dat dat ook wel gaat gebeuren.

Gaming20.05.2024

4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Gids voor de beste toetsenborden voor pc en tablet die nu op de markt zijn

In de digitale wereld van vandaag kan een kwalitatief toetsenbord het verschil maken tussen een frustrerende en een vloeiende en productieve typervaring. Het toetsenbord blijft namelijk nog steeds een zeer functioneel hulpmiddel, ongeacht het gebruiksgebied.

Gadgets20.05.2024

Gids voor de beste toetsenborden voor pc en tablet die nu op de markt zijn

Steam geeft je geen geld terug als je te lang early access speelt

Een game even goed uitproberen door heel veel early access te spelen? Pas op: vroeger gold dat niet voor geldteruggave, maar nu wel.

Gaming24.04.2024

Steam geeft je geen geld terug als je te lang early access speelt

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Voor het tweede jaar op rij schittert Max Verstappen op de cover van EA SPORTS officiële videogame van het 2024 FIA Formula One World Championship.

Gaming16.04.2024

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

​Marvel: Rivals is Overwatch met échte superhelden

Marvel Games introduceert een nieuwe teamshooter: Marvel Rivals. Je kunt het het beste vergelijken met Overwatch, en hoewel je daarin ook Hreoes hebt, is Marvel Rivals een game met de helden die je zo goed kent van de ve...

Gaming27.03.2024

​Marvel: Rivals is Overwatch met échte superhelden

Tijdmachine: RollerCoaster Tycoon bestaat 25 jaar

Het was een game die we eigenlijk vooral speelden om de bezoekers van virtuele pretparken het leven zuur te maken. Er waren geweldige manieren om ze te pesten, waarbij het natuurlijk het leukste was om wandelpaden ineens...

Gaming25.03.2024

Tijdmachine: RollerCoaster Tycoon bestaat 25 jaar

Steam introduceert Families, hele familie een ban bij cheaten

Steam komt met een nieuw programma: Steam Families. De bedoeling is dat je hiermee op een makkelijke manier games kunt uitwisselen die iemand in het gezin al bezit. Heel handig, maar het heeft ook zo zijn keerzijde. Is i...

Gaming19.03.2024

Steam introduceert Families, hele familie een ban bij cheaten

Verder lezen over Playstation

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

XDefiant, de langverwachte free-to-play, snelle arcade shooter ontwikkeld door Ubisoft San Francisco en met facties geïnspireerd op enkele van Ubisofts geliefde franchises, is nu wereldwijd speelbaar. Spelers downloaden XDefiant gratis en spelen vanaf hun pc via Ubisoft Connect, PlayStation 5 of Xbox Series X|S.

Gaming21.05.2024

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

met Crossplay-mogelijkheden
Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Sony had wilde plannen met PSN en Helldivers 2, maar na een reviewbom op Steam en veel negatieve feedback in het algemeen draait het 't terug.

Gaming06.05.2024

Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Voor het tweede jaar op rij schittert Max Verstappen op de cover van EA SPORTS officiële videogame van het 2024 FIA Formula One World Championship.

Gaming16.04.2024

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

​Ontslagen in de game-industrie beïnvloeden ook jouw gamebeleving

In 2023 vond er bij meer dan een derde van de gamestudio’s een ontslagronde plaats. In 2024 zet die trend voort. In de maand februari alleen al hebben we alweer bij diverse studio’s gezien dat er mensen moesten vertr...

Gaming02.03.2024

​Ontslagen in de game-industrie beïnvloeden ook jouw gamebeleving

Slagveld kent vele slachtoffers
De eerste Xbox-exclusieve game is nu uit op Nintendo Switch

Het klinkt raar. Xbox-exclusive, want dat is het bij dezen dus niet meer. Pentiment is nu uit op Nintendo Switch en hoewel dat geen titel wordt die miljoenen mensen tegelijkertijd gaan spelen, is het wel degelijk een his...

Gaming22.02.2024

De eerste Xbox-exclusieve game is nu uit op Nintendo Switch

​Helldivers 2 is een plotseling gamesucces: dit is waarom

Helldivers 2: om eerlijk te zijn dachten we er vooraf niet zoveel van, maar inmiddels weten we beter. Deze third-person shooter is fantastisch. Het is een groot succes van Arrowhead, dat het voor dit tweede deel heel and...

Gaming19.02.2024

​Helldivers 2 is een plotseling gamesucces: dit is waarom

Samen oorlog voeren is zoveel beter
​Sony: PlayStation 5 is bijna end of life

PlayStation 5 is een tegenvaller gebleken voor Sony. De console heeft de verkoopdoelen niet gehaald en voor Sony is het wel een beetje klaar met de console. Het wilde 25 miljoen PlayStation 5’s verkopen dit jaar (en di...

Gaming15.02.2024

​Sony: PlayStation 5 is bijna end of life

​The Last of Us Part III komt er wel: dit is wat we ervan hopen

Neil Druckmann heeft na jaren overpeinzen eindelijk een rode draad voor The Last of Us Part III, zegt hij. Gamestudio Naughty Dog geeft daarbij aan dat het waarschijnlijk de laatste game is die we met Ellie en Joel gaan...

Gaming06.02.2024

​The Last of Us Part III komt er wel: dit is wat we ervan hopen

Verder lezen over Xbox

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

XDefiant, de langverwachte free-to-play, snelle arcade shooter ontwikkeld door Ubisoft San Francisco en met facties geïnspireerd op enkele van Ubisofts geliefde franchises, is nu wereldwijd speelbaar. Spelers downloaden XDefiant gratis en spelen vanaf hun pc via Ubisoft Connect, PlayStation 5 of Xbox Series X|S.

Gaming21.05.2024

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

met Crossplay-mogelijkheden
4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Morgen is het na vele jaren aan Senua's Saga: Hellblade II om ons weg te blazen en we hebben vier keer bewijs dat dat ook wel gaat gebeuren.

Gaming20.05.2024

4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Voor het tweede jaar op rij schittert Max Verstappen op de cover van EA SPORTS officiële videogame van het 2024 FIA Formula One World Championship.

Gaming16.04.2024

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Microsoft is van plan om een virtuele chatbot aan zijn Xbox-gameconsole toe te voegen. Het gaat dan om een chatbot die door middel van kunstmatige intelligentie helpt bij de klantenservice. Denk bijvoorbeeld aan vragen d...

Gaming05.04.2024

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Komt er een witte, discloze Xbox Series X?

De zwarte Xbox Series X kennen we: maar Microsoft schijnt ook een witte variant in de maak te hebben. Het apparaat is nagenoeg identiek aan de zwarte, maar komt behalve in een andere kleur ook zonder disc drive. Xbox Ser...

Gaming28.03.2024

Komt er een witte, discloze Xbox Series X?

​Ontslagen in de game-industrie beïnvloeden ook jouw gamebeleving

In 2023 vond er bij meer dan een derde van de gamestudio’s een ontslagronde plaats. In 2024 zet die trend voort. In de maand februari alleen al hebben we alweer bij diverse studio’s gezien dat er mensen moesten vertr...

Gaming02.03.2024

​Ontslagen in de game-industrie beïnvloeden ook jouw gamebeleving

Slagveld kent vele slachtoffers
De eerste Xbox-exclusieve game is nu uit op Nintendo Switch

Het klinkt raar. Xbox-exclusive, want dat is het bij dezen dus niet meer. Pentiment is nu uit op Nintendo Switch en hoewel dat geen titel wordt die miljoenen mensen tegelijkertijd gaan spelen, is het wel degelijk een his...

Gaming22.02.2024

De eerste Xbox-exclusieve game is nu uit op Nintendo Switch

Er komen 4 Xbox-exclusieve games naar PS5 en Switch

Het is eindelijk duidelijk: Xbox heeft inderdaad besloten om games die eerder exclusief waren op de Xbox One of Series S, nu te laten verschijnen op PlayStation 5 en Nintendo Switch. Gamers reageren er gemengd op.

Gaming15.02.2024

Er komen 4 Xbox-exclusieve games naar PS5 en Switch