Gadgets23.05.2023

Zeeman komt met betaalbare designzonnebrillen


Zeeman, bekend van de sokken, het ondergoed en de merchandise, heeft een nieuwe rage bedacht om op in te spelen. Nu de zon weer regelmatig in onze ogen prikt heeft Zeeman het helemaal bedacht: designzonnebrillen, maar dan gewoon van de Zeeman. Voor een prijs van 24,99 euro of 49,99 euro (vrij hooggeprijsd voor Zeeman-begrippen) heb je zo een designzonnebril te pakken. Het lijkt nét designer.

Zeeman brillen
Zeeman brillen

Van Ray-Ban naar Zeeman

Een soort Ray-Ban, een soort Dolce & Gabbanna: Zeeman heeft de bekende merken niet helemaal nagedaan, maar je ziet duidelijk dat het inspiratie heeft gehaald van de zonnebrillen van de high end brands. Eerder kwam Zeeman ook al met een lijn goedkope parfums die qua kwaliteit en ingrediënten nagenoeg niet van dure parfums te onderscheiden waren. Nu lijkt het weer met een nieuwe manier te zijn gekomen om designers het nakijken te geven. Designer, maar dan van Zeeman dus.

Zeeman zegt zelf: “Zonnebrillen van bekende fashion merken kosten vaak honderden euro’s, en toch vallen modeliefhebbers er massaal voor. Ze gaan er blind van uit dat het met de kwaliteit wel goed zit. Maar is dat wel zo? Betaal je ook echt voor kwaliteit? Om daarachter te komen heeft Zeeman nu zelf een collectie design zonnebrillen ontwikkeld samen met een gerenommeerde brildesigner. De uitdaging: een echte design zonnebril van premium kwaliteit voor de laagst mogelijke prijs.”

Zeeman brillen 2
Zeeman brillen 2

Van design naar prijsfijn

Het wil dat mensen de uitdaging aangaan: kan het echt, designkwaliteit voor een lage prijs? Het is de klanten om een passende bril uit te zoeken en de uitdaging aan te gaan. Op het terras, in het park, op het strand of in de auto: even die designerbril op de neus schuiven en ervoor gaan. Volgens Zeeman zijn de brillen door een gerenommeerde designer gemaakt, maar wie precies zegt het dan weer niet. Aan de andere kant: de ‘echte’ designerbrillen van de Gucci’s en Prada’s van deze wereld schijnen ook allemaal door dezelfde fabrikant in elkaar te worden gezet.

Je krijgt geen luxe brillenkoker, geen zakdoekje en je koopt het niet in een speciale winkel alleen voor zonnebrillen: het ligt gewoon naast de onderbroeken in de Zeeman in de digitale winkel van het merk (dus niet in de gewone winkels). Volgens de designer en Zeeman kan een designbril van premium kwaliteit prima de deur uit voor 24,99 euro. Het grootste verschil met de dure fashionmerken is dat er hoge marges zitten op alle tussenschakels: de warenhuizen en de zonnebrillenwinkels waar ze liggen bijvoorbeeld.

ClassicZ en SpecialZ

Over de Zeeman-brillen dan: er is ClassicZ met 5 ontwerpen, gebaseerd op de bekende monturen zoals Ray-Ban en Aviator. Die kosten allemaal 24,99 euro per stuk. Je kunt ook wat gekker gaan met wat meer retro- en opvallende monturen: de SpecialZ-collectie is dan voor jou. Deze bestaat uit drie monturen die wel voor een iets meer excentrieker type mens zijn, of iemand die gewoon wel durft. En iemand die iets meer geld heeft: Zeeman SpecialZ-brillen kosten 49,99 euro per stuk.

Zou deze hippe nieuwe lijn van Zeeman net zo viral gaan als de Skeer-collectie met Hef? Het zou kunnen, zeker omdat ook hierbij is gelet op de kwaliteit.

Alle brillen bevatten ontspiegelde glazen en een UV400-filter om ook daadwerkelijk te beschermen tegen de UV-stralen van de zon. Wil je zo’n bril? Vanaf morgen 09:00 uur kun je bij de Zeeman terecht voor alle monturen. Let op: wel alleen in de webshop.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Gadget

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

IJsland is helemaal niet altijd zo makkelijk als het om dronen gaat. Dit is wat je moet weten als je gaat dronen op IJsland.

Gadgets24.05.2024

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Het stopte na 5 maanden met de productie ervan, maar nu zegt Spotify zelfs dat je het apparaat beter in de prullenbak kunt gooien: Car Thing.

Gadgets23.05.2024

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

5 dingen die je standaard in je vakantietas moet hebben

Het vakantiegeld is weer (bijna) gestort en dat betekent dat veel mensen zich zo langzamerhand weer op reiswebsites begeven om te kijken naar hun volgende tripje naar de zon. Of misschien neemt iemand je als verrassing mee op een last-minute.

Lifestyle22.05.2024

5 dingen die je standaard in je vakantietas moet hebben

Humane heeft zichzelf te koop gezet na slechte ontvangst Ai Pin

Humane, het bedrijf achter de Ai Pin, is te koop. Het vindt zichzelf wel 1 miljard dollar waard, ondanks dat het een product heeft neergezet dat wat minder positief werd ontvangen.

Gadgets22.05.2024

Humane heeft zichzelf te koop gezet na slechte ontvangst Ai Pin

Gids voor de beste toetsenborden voor pc en tablet die nu op de markt zijn

In de digitale wereld van vandaag kan een kwalitatief toetsenbord het verschil maken tussen een frustrerende en een vloeiende en productieve typervaring. Het toetsenbord blijft namelijk nog steeds een zeer functioneel hulpmiddel, ongeacht het gebruiksgebied.

Gadgets20.05.2024

Gids voor de beste toetsenborden voor pc en tablet die nu op de markt zijn

5 redenen om de LEGO LOTR Barad-dür te willen

LEGO heeft eerder deze week zijn nieuwe set getoond: Barad-dûr. Het is een iconisch bouwwerk uit The Lord of the Rings.

Gadgets18.05.2024

5 redenen om de LEGO LOTR Barad-dür te willen

Wat is er nieuw aan de kleine speaker Sonos Roam 2?

Sonos komt binnenkort waarschijnlijk met een nieuwe Roam-speaker. De kleine Blutooth-speaker van Sonos, Roam 2, heeft een belangrijke knop.

Gadgets08.05.2024

Wat is er nieuw aan de kleine speaker Sonos Roam 2?

Nederlandse slimme gordijnenmaker Innovation In Motion stopt

Het was ooit een succesvolle Kickstarter-campagne, waar ook echt producten uit voortkwamen, maar helaas: Innovation In Motion is niet meer. Slide blijft werken, maar iets niets komt niet meer.

Gadgets06.05.2024

Nederlandse slimme gordijnenmaker Innovation In Motion stopt