Sub Mini, de kleine subwoofer van Sonos

Sub Mini, de kleine subwoofer van Sonos

Prijskaartje is niet bepaald bescheiden

Vorig artikel Volgend artikel

Sonos komt over ongeveer een maand met een nieuwe, kleinere, subwoofer. De Sonos Sub Mini moet zorgen voor een nog beter geluidservaring in combinatie met de ‘standaard’ draadloze speakers van het merk, zoals de One (SL), Beam, Ray en de Symfonisk speakers die Sonos samen met IKEA maakt. Een volledige lijst met compatible Sonos speakers vind je hier.

Dure bassen

Goedkoop wordt de Sub Mini bepaald niet, maar dat is voor Sonos producten geen verrassing te noemen. De Sub Mini gaat, op 1 euro na, 500 euro kosten. Daarmee is wel zo’n 350 euro goedkoper dan de adviesprijs van de Sub Gen3 en dus een prima alternatief voor wie toch nog wat geld wil ‘besparen’. De Sub Mini is vanaf nu al te bestellen, maar de eerste leveringen worden pas vanaf 6 oktober verwacht.

Sonos-SubMini-a
Het ronde design en de naar binnen gerichte woofers moeten voor nog betere bassen zorgen.

Rond en niet helemaal draadloos

Qua design heeft Sonos bij de Sub Mini gekozen voor een rond design. ‘Voor een rond geluid’, zoals ze zelf zeggen. Marketing gebrabbel natuurlijk, aangevuld met een verhaal over de naar binnen gerichte woofers die, met dank aan een ‘kracht-opheffend effect’, ervoor zorgen dat gezoem en trillingen tot het verleden behoren.

Overigens is de Sub Mini niet volledig draadloos. Hij heeft geen ingebouwde accu zoals sommige andere draadloze speakers maar wordt gevoed via het stroomnet, op 230V dus.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...