Samsung Galaxy Watch4 ontworpen om je gezondheid te monitoren

Samsung Galaxy Watch4 ontworpen om je gezondheid te monitoren

Vorig artikel Volgend artikel

Samsung zet bij de introductie van de nieuwe Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic vol in op health features. Dat is niet vreemd want vrijwel alle wearables & smartwatches doen dat. De vraag die je aan jezelf moet stellen voordat je uiteindelijk je keuze maakt is: Koop je vooral op design en lifestyle of zoek je echt naar tools om je gezondheid te monitoren? Uiteindelijk wil je als je een wearable of smartwatch 24/7 gebruikt ook het liefst een fraai exemplaar om je pols hebben.

Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic

Samsung heeft speciaal voor zijn nieuwe serie smartwatches de Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic een eigen operating systeem Wear OS (powered by Samsung) en de One UI Watch gebruikersinterface ontwikkelt. Die moeten je helpen om meer inzicht te krijgen in je gezondheid en je fysieke inspanningen.

De Galaxy Watch4 moet het vooral hebben van de functionaliteit en heeft een redelijk vergelijkbaar design t.o.v. andere populaire wearables. De Galaxy Watch4 Classic heeft een fraai ontworpen klassiek design waardoor de smartwatch oogt als een normaal polshorloge. Beide smartwatches zullen net als bij de foldable smartphones de Z Fold3 en Z Flip3 een eigen doelgroep krijgen. Samsung maakt wat functionaliteit betreft geen onderscheid in beide smartwatches. Uiteraard is er wel een prijsverschil maar dat is minder groot als dat je zult verwachten als je beide slimme horloges ziet.

Samsung_Galaxy_Watch4_modellen
Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic ieder met een eigen design

Inzicht in je algehele gezondheid

De smartwatches geven je na activatie binnen 15 seconden inzicht in je algehele gezondheid d.m.v. een zogenaamde BioActive Sensor. Deze 3-in-1-sensor meet je bloeddruk, hartslag en het zuurstofpercentage in je bloed. Een nieuwe ontwikkelde Body Composition-tool geeft je meer inzicht in je spiermassa en rustmetabolisme, de hoeveelheid lichaamswater en je vetpercentage. Informatie die vooral waarde heeft als deze professioneel laat beoordelen zodat je weet wat voor jou de ideale waarden zijn en wat je kunt/moet doen om deze te verbeteren.

Verder beschikken de Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic beiden over functies om je dagelijkse activiteiten bij te houden. De resultaten worden getoond in de Samsung Health omgeving. Als je hem 24/7 draagt kun je ook je slaappatroon monitoren. De gekoppelde smartphone herkent het geluid van je snurken en meet je bloed zuurstofniveau tijdens je slaap. Op basis van deze informatie krijg je aanwijzingen over hoe je beter uitrust.

 galaxy_watch4_family
Galaxy Watch4 in verschillende uitvoeringen
galaxywatch4_silver
Galaxy Watch4 met focus op je gezondheid
Galaxy_Watch4
Galaxy Watch4 als lifestyle gadget

One UI Watch en Wear OS

Met One UI Watch verschijnen compatibele apps automatisch op je smartwatch zodra je die op je smartphone hebt gedownload. Een Auto Switch zorgt verder voor een koppeling met je oordopjes die schakelt tussen je telefoon en horloge. De bediening van de smartwatch kan via Bixby voice, de roterende bezel of met handbewegingen.

Het Wear OS is samen met Google ontwikkeld waardoor je ook toegang hebt tot het ecosysteem van Google apps waaronder Google Maps. Het biedt ook ondersteuning voor het gebruik van Running, Calm, Strava en Spotify (beschikbaar via Google Play). De nieuwe Galaxy Watch4 heeft een snellere CPU, een schermresolutie van 450 x 450 pixels en 16 GB aan geheugen. De accuduur gaat afhankelijk van functionaliteit tot 40 uur mee. Met een oplaadsessie van 30 minuten heb je weer 10 uur accuduur er bij.

Prijzen en beschikbaarheid

De Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic zijn vanaf 11 augustus te bestellen en op 27 augustus start de verkoop. Beide horloges hebben een slank design met een dunnere behuizing dan de voorgangers. Met diverse bandjes en gepersonaliseerde wijzerplaten kun je je wearable zelf stylen.

De Galaxy Watch4 heeft een adviesverkoopprijs van € 269,- voor de 40 mm en van € 299,- voor de 44 mm. De 40 mm komt beschikbaar in Black, Silver en Pink Gold, terwijl de 44 mm in Black, Silver en Sophisticated Green verschijnt.

De meer premium Galaxy Watch Classic met een roterende bezel krijgt een adviesverkoopprijs van 369,- voor de 42 mm en een prijs van € 399,- voor de 46 mm. Het model komt beschikbaar in de kleuren Black en Silver.

galaxy_watch4_classic_black
De duidelijk meer klassieke Galaxy Watch4 Classic
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....