Nieuw: verlichting die aangaat door beweging in wifi-golven

Nieuw: verlichting die aangaat door beweging in wifi-golven

Vorig artikel Volgend artikel

Signify, bekend van Philips Hue-lampen, heeft een nieuwe techniek ontwikkeld waarbij lampen automatisch aan- en uitgaan zonder dat hiervoor sensoren nodig zijn. Je kunt je verlichting automatiseren op basis van bewegingsdetectie. De technologie heet SpaceSense en wordt geïntegreerd in het WiZ-verlichtingssysteem van het bedrijf.

Wifigolven

Signify introduceert mede voor deze nieuwe functie een nieuwe app, functies en producten voor zijn WiZ slimme verlichtingssysteem. SpaceSense kan worden toegevoegd aan verlichting zonder dat hiervoor een sensor hoeft te worden geïnstalleerd. Hoewel we bekend zijn met bewegingssensoren die kunnen zorgen dat lampen aan- en uitgaan, is dit dus heel andere technologie.

Het is technologie die nog niet eerder is gezien in consumentenverlichting. Er wordt hierbij gebruikgemaakt van Wifi-signalen die al in de kamer aanwezig zijn om beweging te detecteren. Wifi-signalen worden namelijk licht verstoord wanneer mensen in een kamer bewegen, zoals een rimpeling in een zwembad. Door de kleine afwijkingen in de signaalsterkte te meten, kunnen de WiZ-lampen vaststellen of er een object in de kamer beweegt.

wiz-spacesense-2

WiZ-verlichting

Signify geeft aan: “De detectie is omnidirectioneel en vereist geen zichtlijn tijdens de installatie, zoals bij een traditionele bewegingssensor. De gevoeligheid van het systeem kan worden aangepast, bijvoorbeeld om te voorkomen dat je huisdieren het licht aan en uit doen terwijl ze de kamer in en uit rennen. Je installeert gewoon minstens twee lampen per kamer en verbindt ze met de WiZ app V2. De nieuwe functie is volledig opt-in, zodat alle WiZ-gebruikers zelf kunnen beslissen of ze er gebruik van willen maken of niet.“

De vernieuwde app heeft een nieuwe gebruikersinterface die een nog betere, makkelijkere ervaring moet bieden aan WiZ-bezitters. Bovendien is er een Quick Action-functie om nog sneller persoonlijke verlichtingskeuzes in te kunnen regelen. Met Light Scene kun je daarentegen heel creatief aan de slag om in elke kamer een eigen sfeer te creëren met licht. De app werkt bovendien met Siri, dus je kunt Apple’s slimme assistent vragen om lampen aan en uit te doen of een bepaalde scene aan te zetten.

Signify

Ook introduceert WiZ een nieuwe lamp: Mobile Portable lamp. Deze werkt op batterijen en brengt een gezellige kleur licht. Het kan ook een kleurverloop maken voor wat meer dynamiek in de ruimte. Het is mogelijk om de lamp met stem aan te sturen of te kiezen voor besturing via het aanraakpaneel op de lamp zelf.

Een andere nieuwe lamp is de Pole vloerlamp. Deze heeft wall-wash-effecten om een kleurrijke muur te maken. Je kunt hem ook zonder voet neerzetten op horizontale wijze, om extra sfeer te creëren bij een filmavond. Een andere toevoeging aan de WiZ tafel- en vloerlampenfamilie is de Bar Linear Light. Deze bar straalt veel kleuren uit en past gemakkelijk in kleine ruimtes, zoals de vitrinekast.

Nog meer WiZ-producten, want het Panel Ceiling is een nieuw ledpaneel dat je gemakkelijk kunt installeren. Je kunt koel en warm licht kiezen. Tot slot is er ook buitenverlichting in de vorm van de multicolor String Light die je 16 miljoen kleuren laat kiezen voor extra sfeer op het balkon of in de tuin. Er zitten 12 ledlampen in die willekeurig meerdere kleuren kunnen oplichten.

De nieuwe WiZ app V2 en de SpaceSense functie zijn beschikbaar vanaf eind september 2022.


Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...