Gadgets12.01.2023

​Meeting Owl 3: betere online meetings door kunstmatige intelligentie


Sinds we hybride werken is het soms een uitdaging om een goede samenwerking te krijgen tussen de mensen op kantoor en de mensen thuis. Het is zeker niet onmogelijk, maar er blijft toch altijd wat ruis tussen wat er aan de vergadertafel gebeurt op kantoor versus de bijdrage die mensen aan de keukentafel thuis willen leveren. De Meeting Owl 3 moet dat beter maken met onder andere de hulp van kunstmatige intelligentie.

Uit het jaarlijkse onderzoek van maker Owl Labs onder Nederlandse thuiswerkers kwam dit jaar naar boven dat 64 procent van de thuiswerkers in ons land een nieuwe baan zou zoeken als er weer verplichte kantooruren worden ingevoerd. “Gezien de krappe arbeidsmarkt kan bijna geen enkele onderneming zich dat veroorloven”, zegt Owl Labs-ceo Frank Weishaupt. “Veel bedrijven beseffen dat hybride werk niet langer een tijdelijke oplossing is en zijn op zoek naar geschikte technologie om dit nieuwe werken te ondersteunen. Als een team dat al vóór de corona pandemie hybride werkte, zijn wij trots op onze derde generatie van de Meeting Owl, die teams in organisaties van elke omvang nog effectiever met elkaar laat verbinden.”

State of Hybrid Work

Ook komt er uit het onderzoek (genaamd State of Hybrid Work) naar voren dat 1 op de 3 Nederlanders een fulltime baan weigeren als er geen mogelijkheid is om hybride te werken. Hoewel daar zeker iets voor te zeggen is, is het tegelijkertijd voor managers een uitdaging om hun teams betrokken te houden, zeker waar het gaat om samenwerken. Ook vinden mensen die thuiswerken het moeilijk om niet op kantoor te zitten, omdat het voelt alsof het daar gebeurt en daar carrièrekansen zijn die ze anders misschien mislopen.

Natuurlijk kwam in het onderzoek ook naar voren wat mensen lastig vinden aan het hybride vergaderen, want dat is immers waarom het onderzoek werd verricht. Zo blijkt 73 procent van de mensen het missen van visuele signalen een probleem te vinden en 70 procent vindt het moeilijk om deel te nemen aan een gesprek. Het gevoel niet echt betrokken te zijn is ook groot bij thuiswerkers: 68 procent heeft hier last van.

Juist voor deze uitdagingen komt de Meeting Owl 3 om de hoek kijken. Deze Meeting Owl 3 is de eerste door kunstmatige intelligentie gedreven 360 graden videoconferentie-oplossing die vooral meetings in grotere ruimtes verbetert en de betrokkenheid van de mensen thuis vergroot.

Meeting Owl 3

De Meeting Owl 3 is ontwikkeld door Owl Labs, dat bekend is van zijn Owl Intelligence System (OIS). Zijn producten worden door meer dan 100.000 organisaties gebruikt. De producten van Owl Labs zijn echter veel meer dan alleen software. Neem de Meeting Owl 3: het is een camera met nieuwe externe microfoon. De software zorgt dat de camera snel gezichten kan herkennen. De 360 graden-camera zoomt automatisch in op de spreker.

Dat is geen overbodige luxe. Vaak heb je als je thuis naar een meeting kijkt geen idee wie er precies spreekt en zie je, omdat je alleen de hele kamer ziet, niet hoe iemands gezichtsuitdrukkingen zijn. Bovendien helpt het om te kunnen liplezen. Vandaar dat een camera die inzoomt op de spreker een groot voordeel is voor de kijker thuis. Mocht de meeting worden opgenomen, dan ziet het er bovendien een stuk professioneler uit dat de camera inzoomt op de persoon om wie het op dat moment gaat.

Echter verliest de kijker daarbij niet het overzicht, want het is niet alleen die ene persoon die je ziet. Je blijft een 360 graden beeld van de ruimte zien waarbij er maximaal drie ‘picture in picture’-beelden zijn. Wie beweegt of spreekt wordt in zo’n inzetje geplaatst. Het is de bedoeling dat je gesprek hierdoor wat natuurlijker lijkt, juist ook als je op afstand meepraat. De Meeting Owl 3 kan 4 keer sneller dan eerdere producten op iemand focussen: binnen 3 seconden nadat iemand begint te praten is de camera al op zijn of haar gezicht gericht.

Gebruikersherkenning

Daarnaast is de gezichtsherkenning ook aanzienlijk verbeterd: hij kan tot 5 keer accurater gezichten herkennen en aanzienlijk beter gezichten identificeren op afstand. Naast iemand zien is iemand horen ook belangrijk: je kunt maar liefst 8 meter van deze gadget af zitten en toch luid en duidelijk hoorbaar zijn, omdat hij dankzij zijn Expansion Mic het geluid enorm goed opvangt. Is de ruimte nog groter, dan kun je twee Meeting Owl 3’s aan elkaar koppelen: het audiobereik is dan 13,5 meter (en het videobereik 8,5 meter).

Het apparaat aan je laptop hangen is makkelijker nu Owl Labs heeft gekozen voor USB-C. Dit is waarschijnlijk de meest universele aansluiting op dit moment en het is dan ook makkelijk om op deze manier de camera in je laptop te pluggen. De uil is makkelijk installeerbaar: je hebt het binnen 6 minuten voor elkaar. Handig als je dus net voor een meeting begint nog even de kwaliteit van de meeting wil upgraden.

Close up
Close up

Fisheye camera

Tot slot nog enkele specificaties voor de mensen die die belangrijk vinden. Binnenin zit een Qualcomm Snapdragon 605-processor om alles aan te sturen. De camera is een fisheye camera van 1,2 kilogram die is ontworpen om beeldvervorming te voorkomen. De uitvoerresolutie is 1080 pixels en het gezichtsveld is 360 graden met 8 omnidirectionele slimme microfoons. Daarnaast bevat het apparaat 3 geïntegreerde luidsprekers om ook de audio 360 graden te dekken. Het uitgangsniveau van de luidspreker is 76 decibel. De app werkt op iOS en Android, plus iPad. Ook kun je hem op Macs en Windows-computers gebruiken. En dus binnen een paar minuten al installeren voor een prettigere hybride samenwerking.

Meer weten over de Meeting Owl 3? Klik hier om naar de website van Owl Labs te gaan.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Bedrijven

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

De wereld van bedrukte relatiegeschenken blijft zich ontwikkelen, waarbij elk jaar nieuwe trends opduiken die aansluiten bij de wisselende voorkeuren en technologische ontwikkelingen.

DC Business15.05.2024

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

Het inrichten van een kapsalon is meer dan alleen het kiezen van mooie meubels en decoraties. Het gaat om het creëren van een ruimte die zowel functioneel als uitnodigend is voor je klanten en medewerkers. Hier zijn enk...

DC Business09.04.2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

In een wereld waar technologie razendsnel evolueert en bedrijfsprocessen steeds complexer worden, is de behoefte aan softwareoplossingen die naadloos aansluiten op specifieke bedrijfsbehoeften urgenter dan ooit. Maatwerk...

Technology28.03.2024

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Logitech heeft deze week 2 nieuwe webcams onthuld voor zowel consumenten als bedrijven die behoefte hebben aan videovergaderingen in de hoogste kwaliteit, compleet met het meest uitgebreide aanbod aan features dat Logite...

Gadgets07.03.2024

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

Expatfile is een toonaangevend Amerikaans belasting- en financieel technologiebedrijf dat een gebruiksvriendelijk belastingplatform biedt aan Amerikanen die in het buitenland wonen. Het bedrijf heeft een innovatieve oplo...

DC Business29.02.2024

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben

Als ondernemer is het erg belangrijk om goed verzekerd te zijn voor potentiële risico’s die op kunnen treden. De kredietverzekering is nog een vrij onbekende verzekering voor ondernemers. Dit is onterecht, omdat deze...

DC Business25.02.2024

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben

Verder lezen over Kunstmatige Intelligentie

Alles dat je moet weten over iOS 18

iOS 18 bevat gloednieuwe aanpassings­mogelijkheden, een compleet vernieuwde Foto’s-app, een nieuwe verbindingsoptie en Apple Intelligence, het persoonlijke intelligentiesysteem van Apple.

Mobile11.06.2024

Alles dat je moet weten over iOS 18

Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Industrie 5.0 staat voor schaalbaarheid met een doel: bedrijven groeien op een manier die zowel de samenleving als het milieu ten goede komt. Het introduceert systemen die menselijke creativiteit en machinale efficiëntie combineren om flexibele en veerkrachtige bedrijfsmodellen te ontwikkelen. 

Technology11.06.2024

Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Het is wat iedereen zegt, en nu ook wat Apple zegt: kunstmatige intelligentie. Dit zijn de 10 grootste aankondigingen van Apple WWDC 2024.

Mobile11.06.2024

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Microsofts ‘fotografische geheugen’ Recall vormt mogelijk securityprobleem

Waar veel AI-tools tot nu toe veelal hetzelfde doen, is Microsoft Recall iets compleet nieuws. Maar het komt met de nodige vraagtekens.

Technology04.06.2024

Microsofts ‘fotografische geheugen’ Recall vormt mogelijk securityprobleem

Copilot helpt je met de dagelijkse taken en dat geeft tijdwinst

AI. Elk bedrijf is er wel op zijn eigen manier mee bezig en kan daarbij vaak wel wat hulp gebruiken. Die krijgt het van bijvoorbeeld een SoftwareOne, een bedrijf in softwareoplossingen en services.

Technology03.06.2024

Copilot helpt je met de dagelijkse taken en dat geeft tijdwinst

Kijktip: Concordia, een stad die AI gebruikt om crimineel gedrag te voorspellen

Concordia draait om AI, met als doel een eerlijke en humane samenleving te creëren door middel van een ongehoorde hoeveelheid camera’s. Klinkt bekend?

Entertainment01.06.2024

Kijktip: Concordia, een stad die AI gebruikt om crimineel gedrag te voorspellen

Groupon-bedenker wil dat doktoren datagedreven keuzes maken met AI

De bedenker van deal-site Groupon maakt kunstmatige intelligentie die patiënten moet gaan helpen. Hij kwam op het idee voor deze app toen zijn vrouw borstkanker had en hij data miste.

Startups31.05.2024

Groupon-bedenker wil dat doktoren datagedreven keuzes maken met AI

Google legt uit waarom de AI wilde dat je lijm op je pizza deed

Google AI Overview moet met handige samenvattingen van zoekresultaten komen, maar raadde mensen aan om lijm op een pizza te doen. Zo zit dat.

Search31.05.2024

Google legt uit waarom de AI wilde dat je lijm op je pizza deed

Verder lezen over Online Video

YouTube laat creators nu meerdere thumbnails testen

Je hebt het waarschijnlijk niet door, maar YouTube gaat nu meerdere thumbnails per video testen. Het is een optie voor creators om zo meer kijkers te trekken.

Video12.06.2024

YouTube laat creators nu meerdere thumbnails testen

YouTube-video skipt naar het einde? Dan gebruik je een adblocker

Eerder kon je drie video’s kijken en stopte YouTube er daarna mee, maar nu skipt de video die je aantikt meteen naar het einde en kun je helemaal niet kijken.

Video29.05.2024

YouTube-video skipt naar het einde? Dan gebruik je een adblocker

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

Een groep studenten heeft een nieuwe missie: de robothond Spot TikTok-dansjes leren. Het ziet er schattig uit, maar heeft meer doelen.

Video27.05.2024

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

TikTok betaalt mensen 38 cent per uur om TikTok te kijken

Wil je geld verdienen met TikTok, maar wil je niet zelf video's maken? Dat hoeft ook niet. Mogelijk komt binnenkort de TikTok Coin-app naar Nederland, waarmee je 0,36 euro kunt verdienen voor 1 uur kijken.

Social Media17.04.2024

TikTok betaalt mensen 38 cent per uur om TikTok te kijken

10 populaire wetenschap-YouTubers die je zeker moet volgen

De ruimte, gekke experimenten, de natuur, het menselijk lichaam: wetenschap is fantastisch. Gelukkig zijn er heel veel YouTube-kanalen die de populaire wetenschap nog populairder maken. We noemen 10 populaire wetenschap-...

Video08.04.2024

10 populaire wetenschap-YouTubers die je zeker moet volgen

Snapchat wil je tijd besparen bij video’s maken

Snapchat is van plan om de app persoonlijker en creatiever te maken met nieuwe functies. Eén van de belangrijkste nieuwe mogelijkheden is dat je Templates krijgt: het zijn sjablonen die je in staat moeten stellen om mak...

Social Media04.04.2024

Snapchat wil je tijd besparen bij video’s maken

​LinkedIn kopieert functie die TikTok heeft bedacht

Over het algemeen zijn de keren dat LinkedIn zich hevig liet inspireren door een ander social media maar weinig succesvol. Weet je bijvoorbeeld nog dat LinkedIn met Stories kwam? Dat heeft niet lang geduurd… Ook zijn k...

Online28.03.2024

​LinkedIn kopieert functie die TikTok heeft bedacht

​5 manieren waarop AI je videomeetings gaat beïnvloeden

Videomeetingtools zoals Google Meet, Zoom en MS Teams worden steeds verder verbeterd en het zal je niet verbazen dat AI hierin een grote rol speelt. Dat doet het overigens al een tijdje, alleen zijn mensen zich daar niet...

Online25.03.2024

​5 manieren waarop AI je videomeetings gaat beïnvloeden