Marantz 40n: toont waar je een versterker voor kunt gebruiken

Marantz 40n: toont waar je een versterker voor kunt gebruiken

Vorig artikel Volgend artikel

Marantz is een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige versterkers, die tegelijkertijd niet alleen voor audiofielen bedoeld zijn. Met zijn nieuwe Marantz 40n wil het laten zien waar je een versterker zoal voor kunt gebruiken.

Versterker

Je denkt bij een versterker snel aan audio, maar tegenwoordig gebruik je hem ook in combinatie met andere dingen. Denk aan een gameconsole of bijvoorbeeld je televisie als je series of films kijkt. Je kunt de versterker bovendien ook gebruiken met HEOS, dat is streamingtechnologie waardoor je allerlei verschillende streamingdiensten kunt gebruiken op je versterker: Tidal, Spotify, Deezer, Apple Music, enzovoort. Ook is het mogelijk om internetradio te gebruiken of eigen bestanden af te spelen. Ook hi-resbestanden.

Sowieso wordt Tidal hierbij ook veelvuldig gebruikt: deze streamingdienst is immers één van de beste streamingdiensten waar het gaat om audiokwaliteit. Voor kwantiteit en bijvoorbeeld slimme algoritmen waarmee je snel meer soortgelijke muziek ontdekt, moet je toch echt bij Spotify zijn. Het is niet voor niets dat deze versterker als een alles-in-een-oplossing in de markt wordt gezet. Daar betaal je wel voor: 2.499 euro, maar je kunt dan ook wel 10 tot 20 jaar vooruit met zo’n apparaat.

Marantz Model 40n

Model 40n is een mooi apparaat om te zien: het symmetrische uiterlijk, de zilverkleurige voorkant en het ronde, minimalistische schermpje dat meer wegheeft van een ouderwetse radio dan van een kleurrijk oled-scherm. Simpel en dus veel subtieler in je interieur. Maar tegelijkertijd ook wat ouderwets: geen aanraakscherm. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet veelzijdig is. Tegelijkertijd heeft hij namelijk veel poorten om allerlei apparaten op aan te sluiten en dat is ook precies wat Marantz wil laten zien.

Een versterker doet al snel denken aan een man op middelbare leeftijd die nog steeds vinyl gebruikt: een beetje stoffig. Echter gaat met de populariteit van vinyl ook de populariteit van versterkers waarschijnlijk weer omhoog. Jongeren zijn tegenwoordig ook dol op vinyl en tracks van Adele, Harry Styles en andere moderne artiesten komen gewoon weer als vanouds uit op vinyl. En hoe luister je vinyl het beste? Met een goede platenspeler en een stevig in zijn schoenen staande versterker.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...