Gadgets22.04.2022

Marantz 40n: toont waar je een versterker voor kunt gebruiken


Marantz is een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige versterkers, die tegelijkertijd niet alleen voor audiofielen bedoeld zijn. Met zijn nieuwe Marantz 40n wil het laten zien waar je een versterker zoal voor kunt gebruiken.

Versterker

Je denkt bij een versterker snel aan audio, maar tegenwoordig gebruik je hem ook in combinatie met andere dingen. Denk aan een gameconsole of bijvoorbeeld je televisie als je series of films kijkt. Je kunt de versterker bovendien ook gebruiken met HEOS, dat is streamingtechnologie waardoor je allerlei verschillende streamingdiensten kunt gebruiken op je versterker: Tidal, Spotify, Deezer, Apple Music, enzovoort. Ook is het mogelijk om internetradio te gebruiken of eigen bestanden af te spelen. Ook hi-resbestanden.

Sowieso wordt Tidal hierbij ook veelvuldig gebruikt: deze streamingdienst is immers één van de beste streamingdiensten waar het gaat om audiokwaliteit. Voor kwantiteit en bijvoorbeeld slimme algoritmen waarmee je snel meer soortgelijke muziek ontdekt, moet je toch echt bij Spotify zijn. Het is niet voor niets dat deze versterker als een alles-in-een-oplossing in de markt wordt gezet. Daar betaal je wel voor: 2.499 euro, maar je kunt dan ook wel 10 tot 20 jaar vooruit met zo’n apparaat.

Marantz Model 40n

Model 40n is een mooi apparaat om te zien: het symmetrische uiterlijk, de zilverkleurige voorkant en het ronde, minimalistische schermpje dat meer wegheeft van een ouderwetse radio dan van een kleurrijk oled-scherm. Simpel en dus veel subtieler in je interieur. Maar tegelijkertijd ook wat ouderwets: geen aanraakscherm. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet veelzijdig is. Tegelijkertijd heeft hij namelijk veel poorten om allerlei apparaten op aan te sluiten en dat is ook precies wat Marantz wil laten zien.

Een versterker doet al snel denken aan een man op middelbare leeftijd die nog steeds vinyl gebruikt: een beetje stoffig. Echter gaat met de populariteit van vinyl ook de populariteit van versterkers waarschijnlijk weer omhoog. Jongeren zijn tegenwoordig ook dol op vinyl en tracks van Adele, Harry Styles en andere moderne artiesten komen gewoon weer als vanouds uit op vinyl. En hoe luister je vinyl het beste? Met een goede platenspeler en een stevig in zijn schoenen staande versterker.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Audio

De dramatische Sonos-app lijkt weer de goede kant op te gaan

Wat heeft Sonos toch met zijn app gedaan? De meest basic mogelijkheden zijn er al twee maanden uit. Maar, ze komen terug.

Gadgets19.07.2024

De dramatische Sonos-app lijkt weer de goede kant op te gaan

Gerucht: Sonos heeft nieuwe soundbar in de maak genaamd Lasso

Sonos maakt in deze tijd dat country een trend is een nieuwe soundbar die momenteel bekendstaat onder de codenaam Lasso.

Gadgets11.07.2024

Gerucht: Sonos heeft nieuwe soundbar in de maak genaamd Lasso

5 dingen die een Bluetooth-speaker sowieso moet hebben

Er is immers inmiddels ruime keuze. Sonos, Beats, JBL, Sony, ULT, Skullcandy, het gaat maar door. Dit zijn vijf zaken die wat ons betreft altijd thuishoren in een goede Bluetooth-speaker.

Gadgets26.06.2024

5 dingen die een Bluetooth-speaker sowieso moet hebben

Spotify HiFi kost waarschijnlijk 4 tot 5 euro extra per maand

Het gerucht gaat dat Spotify Hi-Fi nog eens 4 of 5 euro extra zal kosten bovenop de Premium-prijs van 10,99 euro. Maar wanneer het komt, is nog een groot vraagteken.

Online13.06.2024

Spotify HiFi kost waarschijnlijk 4 tot 5 euro extra per maand

Apple wil mensen met tinnitus helpen via oordopjes

Apple wil met zijn oordopjes mensen helpen die lijden aan tinnitus, beter bekend als oorsuizen. Het wil het doen met de veroorzaker ervan.

Gadgets29.05.2024

Apple wil mensen met tinnitus helpen via oordopjes

Sonos onthult de eerste koptelefoon van het merk: Sonos Ace

Sonos komt voor het eerst met een koptelefoon. Het apparaat luistert naar de naam Ace en kost 499 euro, want hem meteen bovenin het segment plaatst.

Gadgets21.05.2024

Sonos onthult de eerste koptelefoon van het merk: Sonos Ace

Wat is er nieuw aan de kleine speaker Sonos Roam 2?

Sonos komt binnenkort waarschijnlijk met een nieuwe Roam-speaker. De kleine Blutooth-speaker van Sonos, Roam 2, heeft een belangrijke knop.

Gadgets08.05.2024

Wat is er nieuw aan de kleine speaker Sonos Roam 2?

Het lijkt echt te komen: foto’s en prijs Sonos-hoofdtelefoon gelekt

Het was eerst een voorzichtig gerucht, maar die fase lijken we inmiddels voorbij: er staat op een Nederlandse site allemaal informatie en zelfs foto's van een Sonos Ace-hoofdtelefoon.

Gadgets07.05.2024

Het lijkt echt te komen: foto’s en prijs Sonos-hoofdtelefoon gelekt