Kondigt Apple vandaag nieuwe MacBook Pro's aan?

Kondigt Apple vandaag nieuwe MacBook Pro's aan?

Update: klopt, lees hier de details.

Vorig artikel Volgend artikel

UPDATE - Apple heeft de nieuwe MacBook Pro's nu officieel aangekondigd. De computers zouden enorm snel zijn, de batterijduur is tot 22 uur (bij de 16 inch-variant) en het beeld ververst 120 keer per seconde. Daarnaast is er een FaceTime-camera aan het beeldscherm toegevoegd en is het Magic Keyboard verlicht. De laptops hebben een TouchID-vingerafdrukscanner om snel te kunnen inloggen. De vanaf-prijs is 2.449 euro en de twee nieuwe MacBook Pro's (die er nagenoeg hetzelfde uitzien als hun voorgangers) verschijnen op 24 januari.

Origineel artikel - Afgelopen zondag vierde Apple nog de verjaardag van de MacBook Air, die precies 15 jaar geleden werd aangekondigd door Steve Jobs. Deze week lijkt het echter vooral te gaan om de MacBook Pro: Apple zou namelijk mogelijk vandaag nieuwe versies van deze apparaten aankondigen.

Het verschil tussen de verschillende MacBooks is hun kunnen, maar ook hun gewicht en grootte. Air is gemaakt om lichtgewicht te zijn, terwijl Pro is bedoeld voor mensen in de creatieve sector die bijvoorbeeld zware dingen moeten doen zoals het monteren van video's of het bewerken van groot beeld.

MacBook Pro 2023

Apple-specialist Mark Gurman schreef op Bloomberg in oktober al over deze aankomende MacBooks, maar hij tweette nu dat ze best eens vandaag kunnen worden aangekondigd. Er zou wel een Apple-aankondiging in de agenda staan voor vandaag. Dinsdag is traditioneel gezien ook echt een dag waarop Apple aankondigingen doet. Maar, zouden ze gaan voor de MacBook Pro? Meestal worden Macs gelanceerd in maart.

De kans is groot. Hoewel Apple ook veel spannendere dingen in ontwikkeling heeft, zoals een VR-bril en een auto, is de verwachting dat het het vandaag nog even rustig aandoet met simpelweg nieuwe varianten van de Apple-laptop. Niets van deze informatie is door Apple bevestigd, maar het zou gaan om een M2-chipvariant van de 14 inch en een M2-chipvariant van de 16 inch Macbook Pro. De vorige 14 inch en 16 inch MacBook Pro’s dateren van oktober 2021 en bevatten de M1-chip. Verder zal er qua uiterlijk waarschijnlijk weinig veranderen aan de luxe notebooks.

M2-chip

De laptops worden voorzien van het besturingssysteem MacOS Ventura 13.3. Welke vernieuwingen we in deze software mogen verwachten is nog onduidelijk. De door Apple zelf ontwikkelde M2-chip heeft 12 CPU-kernen in plaats van 10 en grafisch gaat hij naar 38 kernen in plaats van 32. Een upgrade is het dus zeker, als het de vraag welke prijs Apple hiervoor gaat vragen. Die uit 2021 kostten vanaf 2.249 euro. Er is vorig jaar al een 13 inch MacBook Pro verschenen met een M2-chip, namelijk in 2022 voor een prijs van 1.619 euro.

De vraag is ook hoe de aankondiging gaat plaatsvinden: wordt het weer een gelikte presentatie, of doet Apple het wat meer low-key?

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...