Giftguide: de leukste valentijnscadeaus voor de geek in je leven

Giftguide: de leukste valentijnscadeaus voor de geek in je leven

Vorig artikel Volgend artikel

Het is volgende week dinsdag Valentijnsdag. Je hoeft daar zeker niet aan mee te doen als je dat niet wil, maar als je het leuk vindt, dan is het een leuke dag om die speciale persoon in je leven even te laten weten dat je hem of haar wel kunt waarderen. Zeker als hij of zij een beetje into popcultuur en andere geeky dingen is, dan vallen deze cadeautjes waarschijnlijk wel in de smaak.

Een boeketje bloemen van LEGO

LEGO heeft sinds een paar jaar zijn botanische lijn en daarin heb je onder andere de leuke bonsaiboom en de orchidee. Dit jaar introduceert LEGO een droogbloemstuk en een boeket met plukbloemen en die laatste is erg fleurig, nu het buiten zo grauw is. Ideaal om je Valentijn een blijvend cadeau te geven dat hem of haar kan herinneren aan deze romantische dag. Of, liever nog: aan jou.

LEGO Bloemen

Een Valentijns-Funko-pop van Grogu

Je ziet er op Comic-Con altijd gigantische stands vol liggen met één ding: Funko-poppetjes. De figurines met schattige kenmerken op basis van de bekendste popcultuurpersonages zijn enorm charmant en als je eenmaal begint met sparen… Gelukkig kun je die persoon in je leven die spaart een handje helpen, want er zijn speciale roze Valentijns-Funko-figuren van onder andere Darth Vader, Ahsoka en Grogu. Vooral Grogu heeft zich onsterfelijk gemaakt door zijn geweldige debuutrol in The Mandalorian. Een ideaal en uiterst schattig cadeau voor Valentijn.

Valentijnsgrogu

Een Bluetooth-speaker zoals JBL Charge 5

Veel mensen hebben wel een Bluetooth-speakertje in huis, maar dit zijn vaak oude apparaten die bovendien qua volume en geluidskwaliteit toch wat te wensen overlaten. Verras je geliefde met een speaker die wat meer power heeft, zoals de JBL Charge 5. Hij ziet er robuust uit, eigenlijk precies zoals hij klinkt, want hij heeft een goede bas, kan flink wat volume voortbrengen en dankzij de ingebouwde powerbank kun je er ook nog een telefoon mee opladen. Of je de speaker nou gebruikt om de mood te verhogen in de slaapkamer of om buiten romantisch naar de zonondergang te kijken op het strand. Deze speaker gaat 20 uur mee op één keer opladen. Het voordeel van een JBL ten opzichte van het ook erg populaire Sonos is dat het wat vrijer toegankelijk is. Je hebt geen app nodig om het boxje te 'installeren', waardoor je hem meteen vanuit de verpakking kunt gebruiken.

JBL Charge 5

Een cocktail-kookboek uit de Geeky-serie

Is je geliefde heel erg dol op koken, dan kun je ervoor kiezen om The Geeky Cookbook te kopen, maar wil je het wat eenvoudiger en toegankelijker houden, dan heb je met The Geeky Bartender Drinks een goed cadeau. Je leert hierin recepten voor allerlei lekkere drankjes (met en zonder alcohol). Leuk om samen te maken én samen op te drinken. De recepten zijn allemaal gebaseerd op bekende tv-series, games en films, zoals Star Trek en World of Warcraft.

Geeky bartender

Een roze Xbox Series X-controller

Niks zegt liefde of Valentijnsdag zoals de kleuren rood en roze dat doen. Het moet maar net in een interieur passen, maar dit toch wat gewaagde cadeau is sowieso een goed idee. Een betere manier om te vragen of je iemands Player 2 mag zijn is er niet: geef een heerlijk roze Xbox Series X-controller. Hij is draadloos, hij is officieel van Microsoft en je kunt er heel wat potjes samen op gamen. Bijvoorbeeld It Takes Two, een van de leukste co-opgames ooit gemaakt.

Roze Xbox controller
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...