De nieuwe Stick Up camera van Ring is niet wat je denkt

De nieuwe Stick Up camera van Ring is niet wat je denkt

Vorig artikel Volgend artikel

Als wij zeggen Stick Up, wat zeg jij dan? Het is een interessante naamkeuze, Stick Up, en om meerdere redenen. Het klinkt alsof je hem aan een stok kunt vastmaken, of dat de camera zelf een soort stokvorm heeft. Neem je het nog letterlijker engels, dan betekent de naam iemand beroven terwijl je hem onder schot houdt. Heftig, terwijl de camera zelf helemaal niet zo heel spannend is.

Ring Stick Up Cam Pro

Niet dat dat hoeft, want hij moet gewoon goed werken. Hij moet goed beeld geven, snel werken en makkelijk in gebruik zijn. Dat lijkt de Stick Up Cam Pro ook allemaal prima te kunnen. De Stick Up lijkt op een binnencamera van Ring, maar dan voor buiten. Ook heeft hij een klein soort pootje waaraan hij bevestigd is, en waarmee je hem aan je geven kutn hangen. Nieuw is dat er nu 3D-bewegingssensoren op het apparaat zitten en dat er radar wordt gebruikt.

De camera houdt dus eigenlijk wat meer in de gaten dan voorheen en kan tegen allerlei soorten weer, wat zeker nu de herfst nogal hard is ingetreden geen overbodige luxe lijkt. Daarnaast heeft de camera dualband wifi en daardoor kun je snel inchecken op je tuin, of wat er in huis gebeurt (je kunt hem immers uiteraard ook binnen hangen). Het apparaat kan ook ‘s nachts worden gebruikt om inbrekers of huisdieren te spotten, er zit namelijk een camera in met nachtvisie op 1080p en met HDR.

Werkt met Alexa

Het apparaat heeft tweerichtingsspraak voor als je met iemand wil overleggen of gewoon toe wil schreeuwen, maar ook is er een vogelperspectiefzicht mogelijk en dat kennen we nog niet zozeer van het merk. Als je een Ring Protect-abonnement hebt, dan is de camera ook bereid om je te vertellen als er een pakket of persoon wordt gedetecteerd. En Amazon is natuurlijk de baas van Ring, dus is dit product ook te gebruiken met Alexa, de slimme assistent van het bedrijf die helaas nog steeds niet in het Nederlands beschikbaar is.

Ring Stick Up Cam Pro heeft dus niets te maken met takken, heeft een heel bekend design en heeft bovenal hopelijk niets van doen met wat Amerikanen onder een Stick Up verstaan. Wel is de camera redelijk aan de prijs: voor 199,99 euro heb je de versie op zonne-energie: kies je voor bedraad of met accu, dan kijk je naar een aankoopprijs van 179,99 euro.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...