Breitling’s ode aan de Boeing 747

Breitling’s ode aan de Boeing 747

Vorig artikel Volgend artikel

Deze maand verlaat de allerlaatste Boeing 747 de fabriek. Daarna is het gedaan voor wat betreft de productie van wat tientallen jaren het grootste passagiersvliegtuig was. Luxe merk Breitling vond het wel een goed idee om een ode aan de Boeing 747 te brengen. Dat doet de horlogemaker met een speciale, gelimiteerde, editie van de Breitling Navitimer.

747 Boeing 747 Navitimer’s

De ode aan de Boeing 747 in de vorm van een horloge. Dan moet je niet denken aan wijzers in de vorm van vleugels of knopjes die op motoren lijken, of zoiets. Nee, Breitling heeft het iets subtieler aangepakt. Aan de Navitimer 747 zie je zo een, twee, drie niets dat doet denken aan een Boeing 747.

In het design is het eerbetoon namelijk beperkt gebleven tot een rood-wit gekleurde wijzerplaat en het logo van de AOPA (Aircraft Owners and Pilots Association). De kleuren van de wijzerplaat zijn heel bewust gekozen. De allereerste Boeing 747 die het luchtruim koos had namelijk een rood-witte livery.

Breitling-747-a
De kleurstelling van de wijzerplaat van de 'Boeing Breitling' doet denken aan de kleuren van de allereerste 747.

In totaal worden er maar 747 van deze Navitimer’s gemaakt. Een logisch aantal natuurlijk. Op de achterzijde van elk exemplaar staat het serienummer het volgnummer en de woorden ‘One of 747 The original Jumbo Jet’. Ow, en het prijskaartje? 9400 dollar.

Bron

Breitling-747-b
747 odes aan de Boeing 747

"Er is geen betere manier om je een revolutionaire Jumbo Jet te herinneren dan met een revolutionaire pilotenchronograaf, De Boeing 747 bracht stijl in de lucht, net zoals de Navitimer de geest van de luchtvaart naar stijlbewuste horlogeliefhebbers bracht", aldus zegt Georges Kern, CEO van Breitling.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...