Apple Self Service repair nu ook voor desktop Macs

Apple Self Service repair nu ook voor desktop Macs

Vooralsnog alleen nog voor Mac eigenaren in de VS

Vorig artikel Volgend artikel

Onlangs heeft Apple haar Self Service repair dienst aan deze kant van de oceaan onder andere in Nederland en België uitgerold. Het is een manier voor tech-savvy Apple gebruikers om hun iPhone of MacBook’s (met M1 processor) zelf te repareren met originele onderdelen.

Desktop’s toegevoegd

Er zijn natuurlijk nog veel meer Mac’s die kapot kunnen gaan. In de VS heeft Apple nu, zonder dat het daar heel veel ruchtbaarheid aan gaf, de DHZ-reparatieservice verder uitgebreid. Apple eigenaren met een iMac of Mac mini (modellen met een M1 processor), Mac Studio of Studio Display kunnen nu bepaalde defecten dus ook thuis repareren, al dan niet inclusief het bijpassende gereedschap daarvoor dat bij Apple Self Service repair gehuurd kan worden.

Apple-Studio-Display
Binnenkort kun je een defect Studio Display van Apple ook gewoon zelf thuis repareren.

Alleen voor technisch kundige gebruikers

Vooralsnog is de DHZ-service voor desktop Mac’s dus alleen nog beschikbaar voor klanten in Amerika, maar aangenomen wordt dat deze uitbreiding over niet al te lange tijd ook van toepassing zal zijn voor het Europese deel van het reparatieprogramma.

De vraag is natuurlijk of je dat wel moet willen. Nu is het demonteren van een iMac misschien iets makkelijker – het display buiten beschouwing latend – dan het uit elkaar schroeven van een iPhone of MacBook, maar toch. Niet iedereen durft dat aan, en het risico dat je uiteindelijk meer kapot maakt dan repareert, ligt bij dit soort gadgets altijd op de loer.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...