Self Service Repair van Apple nu ook in Europa

Self Service Repair van Apple nu ook in Europa

Acht gelukkige landen, maar Nederland nog niet

Vorig artikel Volgend artikel

Eigenaren van een iPhone 12, 13 of SE en sommige MacBooks (met M1-processor) in acht Europese landen, kunnen vanaf nu ook gebruik maken van de Self Service Repair optie van de Amerikaanse fabrikant. Dat heeft Apple vandaag bekend gemaakt. Helaas zit Nederland nog niet bij de gelukkige landen, maar België en Duitsland onder andere wel.

Onderdelen kopen, gereedschap kun je huren

De dienst werd eerder dit jaar, in april, al in de VS gelanceerd. Toen gaf Apple ook al aan dat het van plan was Self Service Repair nog dit jaar ook in andere landen te gaan lanceren. Het is dé oplossing die Apple biedt om je iPhone of MacBook – als die in het lijstje met ‘compatible toestellen’ staan – thuis te repareren. Apple stuurt je dan de benodigde onderdelen.

Het gereedschap dat je nodig hebt, kun je kopen – als je dat nog niet in huis hebt – of voor 49 dollar voor de duur van een week huren. De verzendkosten van het gereedschap, dat in de VS bestaat uit een koffer van 35 kilo(!) zijn voor rekening van Apple. De huurprijs in euro’s wordt nog niet vermeld in het persbericht, maar die zal waarschijnlijk niet veel verschillen.

Meer dan 200 ‘doe-het-zelf’ onderdelen

Let wel, Apple adviseert wel dat Self Service Repair alleen aan te raden is als je over voldoende ervaring hebt met de complexiteit van het repareren van elektronische apparaten. Voor hen biedt het programma de mogelijkheid om hun eigen reparaties uit te voeren, met behulp van dezelfde handleidingen, onderdelen en hulpmiddelen als Apple Store-locaties en door Apple geautoriseerde serviceproviders.

Klanten in België, Duitsland, Polen, Frankrijk, Italië, het VK, Spanje en Zweden die dat dus aandurven, kunnen in de online shop van Apple Self Repair Service in totaal meer dan 200 onderdelen vinden die ze zelf kunnen vervangen in hun iPhone of MacBook.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...