Gadgets26.12.2021

​2021: Deze opzienbarende gadgets werden dit jaar aangekondigd


Terwijl de ene na de andere fabrikant afhaakt voor de grootste techbeurs van het jaar (CES 2022), hopen we natuurlijk dat er alsnog veel opvallende techgadgets worden aangekondigd. Reden genoeg om terug te kijken op 2021: wat werd er allemaal aan gekke techgadgets aangekondigd?

Project Hazel van Razer

Een mondkapje met chroma-lichten en een stemversterker. Razer lijkt de COVID 19-crisis te winnen met hun bijzondere uitvinding Project Hazel. Nu iedereen mondkapjes moet dragen, heeft het er een ontwikkeld waarmee je én goed verstaanbaar blijft, én opvalt in het donker, maar dus ook zorgt dat er minder gevaarlijke deeltjes in de lucht komen. Wat hij kost is nog onbekend, je kunt je nu inschrijven om op de hoogte te worden gehouden als het conceptmodel naar de massa komt.

NINU slim parfum

Tijdens CES 2021 was één van de meest opzienbarende aankondigingen NINU. Dit is een slim parfum dat is voorzien van kunstmatige intelligentie. Dankzij een app kun je gemakkelijk het parfum aanpassen en helemaal naar je eigen ‘smaak’ maken. Het idee is dat een parfum niet voor elk moment hetzelfde is, waardoor Ninu met drie verschillende parfums in één flesje komen. Je kunt kiezen uit 100 verschillende geuren om met elkaar te mixen. Je kunt bovendien nieuwe cartridges erin zetten, waardoor je altijd ditzelfde parfumflesje kunt gebruiken. Je starterpakket kost wel 500 euro, maar goed, dat kosten twee flesjes Louis Vuitton-parfum ook.

Looking Glass Portrait

Dit is een van de mooiere manieren om bijvoorbeeld iemand die is overleden of die ver weg van je is om andere redenen te eren. Met Looking Glass Portrait laat je iemand als hologram in een soort fotolijstje zien. Het is levensecht, maar wel opgebouwd met gekleurde lijnen. In ieder geval kun je het helemaal zelf programmeren, al zijn er ook telefoons die je kunnen helpen in een handomdraai een 3D-model te kunnen maken voor je Looking Glass Portrait. Hij kost ongeveer 250 euro.

Chess Up

Schaken is moeilijk, maar het is net als gitaarspelen heel leuk om te kunnen, want je kunt het overal doen. Overal waar je een schaakbord ziet, kun je immers meteen gaan spelen. Chess Up is een interactief schaakbord dat je zowel kan leren schaken als coach en leraar, als dat het een gewaagde tegenstander voor je kan zijn. Zo leer je snel de fijne kneepjes van de denksport en kun je ze ook meteen toepassen en trainen of je het wel écht hebt begrepen. Zelfs grootmeester Levon Aronian heeft zich aan dit product verbonden. Chess Up kost ongeveer 300 euro.

Space Safe

Een kluis met een draaislot? Dat is ouderwets. Inmiddels worden er steeds meer slimme kluizen ontwikkeld en Space Safe is qua design en kunnen een pareltje. Deze kluis is aangesloten via wifi en bevat camera’s om alles in de gaten te houden. Je kunt hem ontgrendelen met je vingerafdruk. Daarnaast is er een groot LCD-aanraakscherm zodat je hem verder kunt instellen. Er zit zelfs een Airbnb-modus op, mocht je hem willen gebruiken als Airbnb-eigenaar. Deze kluis kost ongeveer 450 euro.

Apple AirTag

Van alle uitvindingen in dit artikel is dit het meest massale product. Hoewel we al langer een uitvindingen hadden als Tile, is Apple met zijn AirTag dit jaar wel opvallend geweest. Niet per se alleen om positieve redenen, want AirTag wordt ook volop gebruikt door kwaadwillenden, maar er zijn ook veel mensen die door deze tech hun tas of sleutels weten terug te vinden. AirTag is namelijk een soort GPS-druppel die je aan iets kunt bevestigen, waarbij je iPhone via Find My Phone kan laten zien waar het zich bevindt, door slim gebruik te maken van het Apple-netwerk. En het is nog betaalbaar ook, zeker voor Apple-begrippen: één AirTag kost 30 euro.

Nextube

Weet je nog die Nixie-klokken uit de sovjet-unie in de jaren ‘50 en ‘60? Nextube is zwaar geïnspireerd door deze bijzondere eyecatchers en bevat zelfs allemaal aanpasmogelijkheden waardoor je een ander lettertype kunt kiezen, hem op een bepaald schema kunt instellen en je favoriete muziek kunt visualiseren. Een prachtig apparaat dat zo’n 100.000 uur zou moeten meegaan dankzij led-technologie. Schade? Valt mee: 100 euro.

Moflin

We eindigen met een van de raarste wannahaves die we dit jaar tegenkwamen: Moflin. Dit is een soort konijnkussen dat je kunt knuffelen. Het is puur ontwikkeld voor mensen die geen huisdieren kunnen houden of die zich eenzaam voelen (wat door de lockdowns vaker voorkomt dan ooit). Dit is natuurlijk niet alleen een knuffel: dankzij kunstmatige intelligentie en slim programmeerwerk kan hij emoties nabootsen en zijn omgeving begrijpen. Hij kan zelfs bewegen als een dier, zodat dit maatje nog echter overkomt.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Apple

Dit zijn de beste muziekalbums ooit gemaakt, volgens Apple

The Miseducation of Lauryn Hill? My Beautiful Dark Twisted Fantasy van Kanye? Thriller van MJ? Dit zijn de beste albums ooit, volgens Apple.

Entertainment22.05.2024

Dit zijn de beste muziekalbums ooit gemaakt, volgens Apple

Apple fikst fotoprobleem en doet alsof er niks aan de hand is

Goed nieuws en slecht nieuws: het goede nieuws is dat er een fix is verschenen voor mensen wiens iPhone of iPad verwijderde foto's toonde. Het slechte dat Apple geen uitleg heeft.

Mobile21.05.2024

Apple fikst fotoprobleem en doet alsof er niks aan de hand is

iPhone gaat helpen tegen wagenziekte

Wagenziekte is heel vervelend, zeker wanneer je een lange rit naar je vakantiebestemming hebt. Apple gaat er iets aan doen om te helpen je autorit wat prettiger te maken.

Mobile17.05.2024

iPhone gaat helpen tegen wagenziekte

iPhone-probleem zorgt dat weggegooide foto’s van jaren geleden terug zijn

Heb je foto's jaren geleden weggegooid, verschijnen ze doodleuk weer op je iPhone. Het gebeurt momenteel bij diverse gebruikers.

Mobile16.05.2024

iPhone-probleem zorgt dat weggegooide foto’s van jaren geleden terug zijn

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

Cybercrime15.05.2024

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

En dat in slechts 4 jaar tijd
Apple: ‘Sorry voor onze smakeloze reclamespot voor de iPad’

Apple biedt zijn excuses aan, zegt dat het de plank heeft misgeslagen, maar het laat zijn controversiële reclame wel staan. 

Gadgets10.05.2024

Apple: ‘Sorry voor onze smakeloze reclamespot voor de iPad’

Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Apple heeft vandaag, zoals verwacht, zijn nieuwe iPads gepresenteerd. De iPad Pro (met M4-chip) is een krachtig nieuw model verkrijgbaar in zilver en spacezwart, en die komt in 2 formaten: een lekker ruim 13‑inch model of het wat meer handzame 11‑inch model.

Gadgets07.05.2024

Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Nieuwe Pro's & Air's
Een verbeterde Siri en meer AI-plannen van Apple

Iedereen doet wel iets met AI, maar Apple is er wat stiller over. Toch belooft dat er wel aan te komen, namelijk later dit jaar.

Mobile06.05.2024

Een verbeterde Siri en meer AI-plannen van Apple

Verder lezen over Gadget

Humane heeft zichzelf te koop gezet na slechte ontvangst Ai Pin

Humane, het bedrijf achter de Ai Pin, is te koop. Het vindt zichzelf wel 1 miljard dollar waard, ondanks dat het een product heeft neergezet dat wat minder positief werd ontvangen.

Gadgets22.05.2024

Humane heeft zichzelf te koop gezet na slechte ontvangst Ai Pin

Gids voor de beste toetsenborden voor pc en tablet die nu op de markt zijn

In de digitale wereld van vandaag kan een kwalitatief toetsenbord het verschil maken tussen een frustrerende en een vloeiende en productieve typervaring. Het toetsenbord blijft namelijk nog steeds een zeer functioneel hulpmiddel, ongeacht het gebruiksgebied.

Gadgets20.05.2024

Gids voor de beste toetsenborden voor pc en tablet die nu op de markt zijn

5 redenen om de LEGO LOTR Barad-dür te willen

LEGO heeft eerder deze week zijn nieuwe set getoond: Barad-dûr. Het is een iconisch bouwwerk uit The Lord of the Rings.

Gadgets18.05.2024

5 redenen om de LEGO LOTR Barad-dür te willen

Wat is er nieuw aan de kleine speaker Sonos Roam 2?

Sonos komt binnenkort waarschijnlijk met een nieuwe Roam-speaker. De kleine Blutooth-speaker van Sonos, Roam 2, heeft een belangrijke knop.

Gadgets08.05.2024

Wat is er nieuw aan de kleine speaker Sonos Roam 2?

Nederlandse slimme gordijnenmaker Innovation In Motion stopt

Het was ooit een succesvolle Kickstarter-campagne, waar ook echt producten uit voortkwamen, maar helaas: Innovation In Motion is niet meer. Slide blijft werken, maar iets niets komt niet meer.

Gadgets06.05.2024

Nederlandse slimme gordijnenmaker Innovation In Motion stopt

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera

Amazon heeft niet alleen Ring als smarthomemerk, het is ook de eigenaar van Blink. En Blink heeft een nieuwe camera.

Gadgets30.04.2024

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera

Tijdmachine: de PDA was de nerdy smartphonevoorloper

Het was een beetje een minitablet, of gewoon de voorloper van de smartphone: de PDA. De Personal Digital Assistant.

Gadgets29.04.2024

Tijdmachine: de PDA was de nerdy smartphonevoorloper

Tijdmachine: met de fax kon je e-mailen over de telefoonlijn

Een e-mail sturen op papier, heet dat niet een brief? Niet helemaal, want daar zit nog een stapje tussen: de fax! In deze editie van de tijdmachine duiken we in de wereld van faxen.

Gadgets22.04.2024

Tijdmachine: met de fax kon je e-mailen over de telefoonlijn