Events14.02.2022

Super Bowl LVI: dit waren de leukste commercials


Duurste reclamespotjes van de wereld

Het is de Los Angeles Rams gelukt, maar niet zonder slag of stoot: ze hebben het tijdens de 56ste Super Bowl gewonnen van de Cincinnati Bengals met 23-20. De American Football-wedstrijd trekt elk jaar weer veel bekijks. Wat daarbij helpt is de halftimeshow, waarbij altijd de grootste artiesten van de aarde optreden. Dit jaar was dat een heel leger van Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Dr. Dre, Eminem, Mary J. Blige en 50 Cent. Super Bowl is een typisch Amerikaans feestje, maar de hele wereld is ervan onder de indruk. Zoveel, dat zendtijd voor commercials het duurste ter wereld is. Dus ja, dan moet je commercial die je uitzendt wel indruk achterlaten. Deze commercials deden dat.

Wat kost een Super Bowl-commercial?

Er zijn geen officiële uitspraken gedaan over hoeveel een commercial uitzenden tijdens Super Bowl LVI kostte, maar de schattingen zijn zo’n 6,5 miljoen dollar voor een reclame van 30 seconden. In 1967, tijdens de eerste Super Bowl, kostte zo’n spotje nog 37.500 dollar. Het is een record voor de Super Bowl dat een reclame uitzenden nu 6,5 miljoen dollar kost. De vorige jaren was het 5,6 miljoen dollar.

Het is niet verplicht om een commercial van 30 seconden te maken: 15 seconden, 45 seconden of zelfs een minuut is ook mogelijk. Vergis je niet: de paar commercials die wij uitlichten zijn extra speciaal, maar er worden wel zo’n 80 tot 90 spotjes uitgezonden tijdens het evenement. En dan te bedenken dat het uitzenden nog niet eens de kosten dekt voor het maken van het spotje. Daar gaat veel geld inzitten, want de spotjes moeten veel impact maken voor het geld dat ze kosten.

Scarlett Johansson maakt plezier met Amazon Alexa

We lieten vorige week al zien wat Amazon met zijn Alexa in petto had voor het sportevenement. En we zien die trend elk jaar in de commercials: er worden grote celebrities gevraagd (en dik betaald) om de boodschap over de bühne te brengen. Amazon strikte bijvoorbeeld Scarlett Johansson, de actrice bekend van onder andere haar rol als Black Widow in de Marvel-films:

Jim Carrey komt terug als the Cable Guy voor Verizon

In 1994 speelde acteur Jim Carrey in de film de Cable Guy een nogal gestoorde installateur. Hoewel Jim zijn carrière inmiddels een heel andere kant op heeft genomen, nam hij speciaal voor Verizon (en voor heel veel dollars) de tijd en moeite om nog een keer in zijn rol terug te komen.

Zendaya verkoopt schelpen voor Squarespace

Squarespace is een platform om je eigen winkeltje te beginnen. Zendaya, die in deze commercial Sally is, verkoopt bijvoorbeeld artikelen met schelpen. Het is gebaseerd op een oud Amerikaans kinderrijmpje van vroeger, en zoals je hoort is dat nogal een tongtwister met veel S’en. En wie kan dat beter brengen dan Andre3000?

Dolly Parton maakt zich zorgen over 5G-telefoons

In de reclame voor T-Mobile maakt zangeres en levende legende Dolly Parton zich druk om 5G-telefoons. Niet om de reden die je zou verwachten, want ze trekt er zo een uit haar boezem. De toestellen zouden namelijk helemaal niet worden gebruikt waarvoor ze in staat zijn. Aaah gossie… Met een cameootje van haar petekind Miley Cyrus.

Niet alleen een cameootje, want Miley kreeg zelfs haar hele eigen commercial van T-Mobile:

John Legend in zijn pyjama voor Headspace

John Legend vraagt of je met hem naar bed wil. Niet voor meer dan slapen, want hij is naar eigen zeggen ‘gelukkig getrouwd’, maar hij neemt even een sensueel momentje om de Headspace-app aan te prijzen, inclusief badjas, ‘berenvelletje’ en een haardvuur.

De supershort dierenspeelfilm van Budweiser

Budweiser had veel geld over voor de Super Bowl, want het kwam met een reclame van een minuut waarin we zien hoe een paard gewond raakt en er mede dankzij de zorgen van zijn hondenmaatje weer bovenop komt. Vooral de slomo aan het einde is erg mooi om te zien en dankzij de muziek extreem overdreven:

Demi Moore en Mila Kunis lopen een blauwtje voor AT&T

De provider AT&T heeft een enorm flauwe reclame, maar de bekende dames die erin zitten, die maken hem toch de moeite waard. In de commercial maken Demi Moore en Mila Kunis beiden kans op een award, maar of ze die ook krijgen…

Andy Richter is Caesar

Avocados from Mexico is een bedrijf dat erom bekendstaat altijd met geinige advertenties en reclames te komen. In de Super Bowl-reclame is er een heel strijdveld nagebouwd en portretteert Andy Richter niemand minder dan Caesar. Je weet wel, die na de salade.

Lizzo zingt voor Google Pixel 6

Google greep de Super Bowl-commercial aan om te laten zien dat Google Pixel 6 goed werkt met allerlei huidskleuren. Dat is bij veel andere telefoons niet het geval, want vaak worden camera’s ontwikkeld met vooral witte mensen in gedachten. De laatste tijd gaat dat wel wat beter, waarvan Pixel 6 een voorbeeld is. Zangeres Lizzo laat in deze commercial een nog onbekend nummer horen uit haar repertoire.

DJ Khaled is blij met MailChimp

Hij heeft een piepklein rolletje, maar hij zit erin: DJ Khaled is heel blij dat nieuwsbriefprogramma MailChimp bestaat voor kleine bedrijven. Het zeer opzwepende ‘All I Do Is Win’ zit eronder gemonteerd, dus dit is sowieso een fijne reclame om te kijken:

Anna Kendrick vertelt over hypotheken door Barbies

In een soort Mattel-achtige reclame met Barbies vertelt actrice Anna Kendrick meer over hypotheken, want ze maakt reclame voor een bekend Amerikaans bedrijf voor dit type leningen. Een heerlijk stijltje:

Matthew Mcconaughey speelt Interstellar na voor Salesforce

Acteur Matthew Mcconaughey is onder andere beroemd door Interstellar. Salesforce, een van de rijkste bedrijven ter wereld, speelt daar in de nieuwe advertentie op in, samen met de acteur zelf:

Ty Burrell (Phil Dunphy uit Modern Family) moet financieel leren plannen

Ty Burrell, de acteur die we vooral kennen als Phil Dunphy uit Modern Family, is wederom erg grappig (door alleen al zijn manier van praten) in de commercial van Greenlight. Hiermee leer je financiële planningen maken. Had ie dat nou maar gedaan, hè? Dan kon ie volgend jaar misschien zijn eigen Super Bowl-advertentie betalen..

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Commercial

Apple gebruikt angst om haar Watch te promoten

Natuurlijk, elk hulpmiddel dat in het geval van een eenzijdig ongeluk op een afgelegen plek kan bijdragen aan het redden van iemands leven, is meer dan welkom. Tegenwoordig, anders dan een jaar of 30 geleden, hebben we d...

Mobile02.01.2022

Apple gebruikt angst om haar Watch te promoten

​Moeten we advertenties accepteren op gadgets die we betalen?

Als je je smart-tv aandoet, dan is de kans groot dat je geconfronteerd wordt met ofwel filmreclames van streamingdiensten die je niet hebt of met andere commerciële uitingen waar je niet op zit te wachten. Op sommige te...

Gadgets02.10.2021

​Moeten we advertenties accepteren op gadgets die we betalen?

De Olympische Spelen starten vandaag: dit zijn de beste commercials

Voor sportliefhebbers is het een mooie zomer dit jaar. Na het EK voetbal kunnen we vanaf vandaag namelijk ook genieten van de Olympische Spelen. Nederland heeft volop medaillekansen en er wordt zelfs al gehoopt op een to...

Advertising23.07.2021

De Olympische Spelen starten vandaag: dit zijn de beste commercials

Heb jij Nike’s nieuwe spectaculaire commercial al gezien?

Sportmerk Nike weet altijd te prikkelen en lanceert eens in de zoveel tijd indrukwekkende campagnes. Ze winnen er regelmatig prijzen mee en dat verbaast ons niet. Neem nu de 'You Can't Stop Us'-serie, die bestaat uit 3 k...

Marketing31.07.2020

Heb jij Nike’s nieuwe spectaculaire commercial al gezien?

Professionele atleten en amateurs komen samen
Ster Gouden Loeki 2019: dit zijn de 10 finalisten

De Ster Gouden Loeki is een jaarlijkse publieksprijs voor de beste commercial. Ondanks dat we met z'n allen steeds vaker on demand kijken naar tv-programma's, worden er gelukkig nog genoeg mooie commercials gemaakt. De l...

Advertising31.01.2020

Ster Gouden Loeki 2019: dit zijn de 10 finalisten

De mooiste en beste commercials
Albert Heijn heeft een nieuwe ‘supermarktmanager’ gevonden

Eindelijk heeft Albert Heijn een opvolger gevonden voor de bekende supermarktmanager Harry Piekema. Ilse heet ze en we gaan haar de komende tijd regelmatig zien op tv. De nieuwe hoofdrolspeelster is net als Harry superm...

Advertising27.09.2019

Albert Heijn heeft een nieuwe ‘supermarktmanager’ gevonden

Opvolger Ilse in nieuwe commercials te zien
1.677 regisseurs​ voor nieuw spotje met Jean-Claude Van Damme

In België wil Orange consumenten zoveel mogelijk verschillende keuzes bieden. Daarom lanceerde het deze week Love Duo, een combinatie van een mobiel abonnement naar keuze met vast internet in een pack. Ze leggen de keuz...

Advertising19.07.2019

1.677 regisseurs​ voor nieuw spotje met Jean-Claude Van Damme

Ster Gouden Loeki 2018​: dit zijn de 10 finalisten

De strijd om de Ster Gouden Loeki 2018 is losgebarsten met de bekendmaking van de 10 finalisten. De commercials die nog in de race zijn voor dé publieksprijs voor reclame zijn van Calvé Pindakaas, Dierenbescherming, He...

Advertising18.01.2019

Ster Gouden Loeki 2018​: dit zijn de 10 finalisten

Verder lezen over Commercials

Dit zijn de leukste commercials van Super Bowl 2024

De Super Bowl van 2024 stelde niet teleur. Een geweldige halftime-show van Usher en heleboel sterren, een glimps van Taylor Swift en een heleboel beroemdheden die zich weer commercieel inzetten om hun volgende miljoenen...

Entertainment12.02.2024

Dit zijn de leukste commercials van Super Bowl 2024

Super Bowl LV: Een overzicht van alle commercials

Begin februari, dus ook de Super Bowl staat weer voor de deur. Het is alweer een jaar geleden dat de Kansas City Chiefs de San Francisco 49'ers hebben verslagen. En ook de halftime-show van Shakira en J LO was er een om...

Advertising08.02.2021

Super Bowl LV: Een overzicht van alle commercials

Uitreiking van de Ster Gouden Loeki​ weer te zien op televisie

De Ster Gouden Loeki-uitreiking keert dit jaar terug op tv. Op woensdag 3 maart zal de prijs voor de mooiste, leukste en populairste commercial uit 2020 uitgereikt worden in een speciale uitzending van Omroep MAX. Het is...

Advertising01.02.2021

Uitreiking van de Ster Gouden Loeki​ weer te zien op televisie

Lidl, Kruidvat, Plus, AH & Jumbo komen vandaag met kerstcommercial

Sinterklaas is nog geen dag het land uit of we trappen het kerstseizoen af. In veel huishoudens zal vanaf vandaag de kerstboom opgezet worden. Het afgelopen jaar was voor iedereen heel anders en zagen we onze familie en...

Marketing06.12.2020

Lidl, Kruidvat, Plus, AH & Jumbo komen vandaag met kerstcommercial

Heb jij Nike’s nieuwe spectaculaire commercial al gezien?

Sportmerk Nike weet altijd te prikkelen en lanceert eens in de zoveel tijd indrukwekkende campagnes. Ze winnen er regelmatig prijzen mee en dat verbaast ons niet. Neem nu de 'You Can't Stop Us'-serie, die bestaat uit 3 k...

Marketing31.07.2020

Heb jij Nike’s nieuwe spectaculaire commercial al gezien?

Professionele atleten en amateurs komen samen
Ster Gouden Loeki 2019: dit zijn de 10 finalisten

De Ster Gouden Loeki is een jaarlijkse publieksprijs voor de beste commercial. Ondanks dat we met z'n allen steeds vaker on demand kijken naar tv-programma's, worden er gelukkig nog genoeg mooie commercials gemaakt. De l...

Advertising31.01.2020

Ster Gouden Loeki 2019: dit zijn de 10 finalisten

De mooiste en beste commercials
Plus komt met weer een emotionele kerstcommercial

Sinterklaas zit nog niet op de boot terug naar Spanje of we trappen het kerstseizoen af. In veel huishoudens zal vanaf dit weekend de kerstboom en andere versieringen opgezet worden. Een andere traditie is inmiddels ook...

Advertising06.12.2019

Plus komt met weer een emotionele kerstcommercial

Ook Lidl en Jumbo trappen kerst af
Reebok lanceert sneakers via Alexa en Google Home

Reebok komt met een nieuwe sneaker die gelanceerd wordt via Amazon's Alexa en Google Home. De 'Crystal Coated Club C' sneaker is trouwens niet te koop, maar kan gewonnen worden via de slimme speakers. 50 gelukkigen winne...

Technology30.08.2019

Reebok lanceert sneakers via Alexa en Google Home

Winactie via slimme speakers

Verder lezen over Super Bowl

Dit zijn alle filmtrailers uitgezonden tijdens de Super Bowl 2024

Super Bowl Sunday was weer een groot succes. Sportief gezien voor de Kansas City Chiefs die in een spannende wedstrijd pas na verlenging wisten te winnen met 25-22 van de San Francisco 49ers. Maar de Super Bowl is natuur...

Entertainment12.02.2024

Dit zijn alle filmtrailers uitgezonden tijdens de Super Bowl 2024

Kingdom of the Planet of the Apes: het wordt nu echt menens

Het is 1968 als de eerste film ‘Planet of the Apes', geregisseerd door Franklin J. Schaffner en met Charlton Heston in de hoofdrol, wordt gelanceerd in de bioscoop. De film was gebaseerd op de Franse roman uit 1963 'La...

Coffee corner12.02.2024

Kingdom of the Planet of the Apes: het wordt nu echt menens

Dit zijn de leukste commercials van Super Bowl 2024

De Super Bowl van 2024 stelde niet teleur. Een geweldige halftime-show van Usher en heleboel sterren, een glimps van Taylor Swift en een heleboel beroemdheden die zich weer commercieel inzetten om hun volgende miljoenen...

Entertainment12.02.2024

Dit zijn de leukste commercials van Super Bowl 2024

Usher maakt zich op voor de halftime show van Super Bowl LVIII

Usher is even uit zijn Las Vegas-residentie gestapt, want hij heeft een hoger doel: de halftime show doen van de Super Bowl LVIII. Het is een American Football-wedstrijd, maar eigenlijk is het een van de meest commercië...

Entertainment08.02.2024

Usher maakt zich op voor de halftime show van Super Bowl LVIII

Super Bowl LVII: alles wat je moet weten over de Super Bowl 2023

Vannacht is het zover, dan vindt weer één van de meest commerciële, grote sportevenementen van de wereld plaats. In Super Bowl LVII wordt er American football gespeeld, is er een optreden van een grote ster en zien we...

Events12.02.2023

Super Bowl LVII: alles wat je moet weten over de Super Bowl 2023

+ de commercials
​Officiële teaser trailer​ van The Lord of the Rings: The Rings of Power

Tolkienfans, popcultuur fans en voetbalfans stonden zondag tijdens het derde kwart van Super Bowl LVI even stil toen Amazon hen meenam op een langverwachte reis terug naar Midden-aarde. Prime Video heeft de eerste offici...

Entertainment14.02.2022

​Officiële teaser trailer​ van The Lord of the Rings: The Rings of Power

uitgezonden tijdens Super Bowl LVI
Super Bowl 2021: Tampa Bay Buccaneers vs Kansas City Chiefs

Het is zover, voorlopig het sportieve hoogtepunt van het jaar. De Super Bowl 2021, de Tampa Bay Buccaneers tegen de titelverdediger de Kansas City Chiefs. Het is ook de wedstrijd van quarterback Tom Brady, de voormalig s...

Nieuws08.02.2021

Super Bowl 2021: Tampa Bay Buccaneers vs Kansas City Chiefs

And the winner is: Tampa Bay Buccaneers
Super Bowl LV: Een overzicht van alle commercials

Begin februari, dus ook de Super Bowl staat weer voor de deur. Het is alweer een jaar geleden dat de Kansas City Chiefs de San Francisco 49'ers hebben verslagen. En ook de halftime-show van Shakira en J LO was er een om...

Advertising08.02.2021

Super Bowl LV: Een overzicht van alle commercials