Nieuws06.03.2019

Barbie viert 60 jaar inspireren


In de aanloop naar internationale vrouwendag

In de aanloop naar internationale vrouwendag op 8 maart en de 60e verjaardag van Barbie motiveert Barbie meisjes en vrouwen om te dromen en ambities na te jagen.

Het boek 60 super stories van Barbie is geschreven door 60 Nederlandse rolmodellen voor de rolmoddelen van de toekomst. Bekende vrouwen zoals oud politica Neelie Kroes en terreurexpert Beatrice de Graaf vertellen in het boek over hun carrière.

#YouCanBeAnything

In het boek staan niet alleen maar verhalen van bekende rolmodellen centraal, ook minder bekende vrouwen vertellen hun verhaal in het boek. Diverse beroepen staan in het boek centraal, een kapitein, piloot en een games presentator zijn beroepen die onderdeel zijn van het boek. De vrouwen zijn het bewijs dat je alles kunt bereiken, worden en doen. In de verhalen worden vragen gesteld als ‘waarom heb je voor dit beroep gekozen?’ en ‘wat waren tot nu toe de grootste tegenslagen in jouw carrière en wat heeft toen geholpen?’. De vrouwen vertellen hun verhaal en geven meisjes en vrouwen tips.

Het merk Barbie zet zich al 60 jaar in om vrouwen en meisjes te inspireren om te worden wie zij willen zijn. Zo kwam Barbie dit jubileumjaar ook met een 60th collectie waarbij 6 carrière poppen ontwikkeld werden, een voetballer, nieuwslezer, brandweervouw, astronaut, politica en piloot. Deze collectie is te verkrijgen bij alle speelgoed (e-)retailers.

Vorig jaar speelde Barbie hierop in met de campagne #MoreRoleModels, waarin Olcay Gulsen centraal stond. Het 60 super stories is niet te verkrijgen in de winkels maar online te lezen.