Apple WWDC ook dit jaar volledig online

Apple WWDC ook dit jaar volledig online

Alleen ‘live’ publiek bij de openingskeynote van WWDC22

Vorig artikel Volgend artikel

Apple heeft de data voor haar jaarlijkse Worldwide Development Conference (WWDC) bekend gemaakt. Het event, waar onder andere de nieuwste besturingssystemen voor iPhone, iPad, Watch, Mac en AppleTV gepresenteerd worden, vindt plaats van 6 tot 10 juni.

Online event

Net als de afgelopen twee jaar zal de WWDC ook in 2022 weer een volledig online event worden. Enige uitzondering is de opening keynote op 6 juni. Binnenkort zal Apple meer informatie publiceren over hoe ontwikkelaars zich kunnen aanmelden om daarbij aanwezig te zijn. Gezien de beperkte ruimte zal dit voornamelijk voorbehouden zijn aan Amerikaanse ontwikkelaars, wellicht aangevuld met een aantal internationale genodigden.

Ondanks het online-only karakter van de ontwikkelaarsconferentie, wil Apple er wel alles aan doen om de wereldwijde uitstraling van, en deelname aan het event te versterken. Daarvoor wordt het aantal informatiesessies en geavanceerde leerlabs uitgebreid. Daarnaast sullen er ook meer digitale lounges zijn om met aanwezigen in contact te komen en wordt meer aandacht besteed aan gelokaliseerde inhoud.

iOS 16, iPadOS 16, nieuw MacOS, WatchOS en tvOS

De WWDC, ontwikkelaarsconferentie, van Apple is al jaren hét geijkte moment voor een eerste kennismaking met de nieuwste versies van de diverse Apple besturingssystemen. Dit jaar wordt dat versie 16 voor zowel de iPhone als iPad. Details van de nieuwe OS-versies zijn er nog niet, al wordt natuurlijk wel al volop gespeculeerd.

Zo zou iOS 16 uitgebreid worden met interactieve widgets. De eerste geruchten daarover dateren al van januari, compleet met een vermeende afbeelding. Daarop zouden niet alleen de grotere widgets te zien zijn, maar ook een nieuw design voor iconen. Over een maand of twee zal wel duidelijk worden hoe dicht deze geruchten al dan niet bij de waarheid zitten.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...