Entertainment25.01.2016

Wie is de Mol hints: Minder dan je denkt #widm2016


Nee, niet Ellie” riep Cécile meteen na het rode scherm, want zij had samen met Marjolein op Ellie gestemd. Vond ik ook ontzettend jammer, want Rop was net zijn Ellie Lust-imitatie aan het professionaliseren en dat was best grappig. Maar Ellie moest dus naar huis, want: niet op Klaas gestemd. Dat deed alleen Tim.

Het was een heerlijke aflevering en dat kwam voor een deel door de prachtige beelden die we te zien kregen van de onwijs mooie stranden en bijzondere plekken op de Dominicaanse republiek: Las Galeras Beach, Los Haitises, Playa Fronton en de San Gabriel Limestone Cave. Maar het gaat om het ontmaskeren van de Mol en daarvoor zijn we weer een extra stap in de goede richting. Mijn tunnelvisie is nog steeds gericht op Klaas, deze ‘nabeschouwing’ dus ook.

Bootjes omgooien

Het spel met de bootjes omgooien – ik kan geen andere naam bedenken – was leuk! Als Mol moet je natuurlijk ervoor zorgen dat er geen geld in de pot komt, dus Rop die twee kokers binnen bracht is nauwelijks meer verdacht. Wat ik zou doen als Mol is wat Klaas deed: als een malle zoveel mogelijk goede kokers verzamelen en me dan laten omgooien. Precies wat ‘ie ook deed.

Maar de oplettende kijkers zagen nog meer. Er moest gewerkt worden met codes, en codes hebben in Wie is de Mol áltijd iets te betekenen. Zo ook nu. Met dank aan 10e.

De codes uit het spel
De codes uit het spel
De cijfers vertaald naar het alfabet. En wat krijg je dan? Juist.
De cijfers vertaald naar het alfabet. En wat krijg je dan? Juist.

Minder dan je denkt

De titel van deze vierde aflevering was ‘Minder dan je denkt’. Nu was Taeke zo ‘slim’ om Annemieke blind te vertrouwen met het spel met de mandjes en jokers verzamelen, en denkt daardoor dat Klaas maar liefst drie jokers heeft. Maar dat zijn er dus minder dan je denkt. Een andere verklaring dan dat ook deze titel op Klaas slaat kan ik niet bedenken. En hij staat en zit nog steeds altijd achteraan.

Dan nog het tellen van alle negens: 99 heeft er twee mensen en dus moest het 20 zijn. Maar Klaas vond dat het 19 was, drukte dat erdoor en ging met een foute sleutel de berg op.

Tim is op dit moment de enige die zijn verdenkingen op Klaas richt, verder werden vooral Ellie en Annemieke verdacht. En hoe hilarisch zou het zijn als wij allemaal denken dat we de Mol hebben ontmaskerd, en dat het dan toch iemand anders blijkt te zijn. Niet dat ik erin geloof, maar dat maakt het kijken nog net wat leuker. Tot volgende week!

Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en editor in chief van Travelvalley. Ze schreef ook de boeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. E-mail: marloes@travelvalley.nl