Entertainment18.01.2016

Wie is de Mol hints: Wie schrijft die blijft #widm2016


De dresscode voor deze aflevering was duidelijk streepjes, en daar deed zelfs Art aan mee. Had je geen streepjes, dan mochten bolletjes ook. Zolang het maar op de geheime aanwijzing op de achterkant van het Mol-geld leek. En vijf minuten voor tijd was het al duidelijk wie naar huis zou gaan. Om ons als kijkers niet wijzer te maken dan we al zijn, laten de makers van ons favoriete tv-programma nooit zien wie de hoofdverdachte is van degene die naar huis gaat. Van iedereen hebben ze laten zien wie hij of zij denkt dat de Mol is, behalve van Remy. Die moest naar huis om daar topsport te bedrijven met zijn vingers. Jammer, want hij deed best wel rare dingen en werd door veel mensen verdacht. Of eigenlijk vind ik het vooral jammer omdat ik in de app punten op hem heb ingezet…

Maar laten we eens kijken naar alle hints die we op dit moment hebben. Een grote groep mensen denkt dat we met één van de hints van vorige week de Mol al ontmaskerd hebben. Deze hint dus.

Klaas is de Mol?
Klaas is de Mol?

Zo’n zelfde soort hint zat ook al in het seizoen in Zuid-Afrika toen Kees Tol de Mol was. Uitspraken van de dominee uit aflevering 1 moest je achter elkaar zetten en de eerste letters vormden de tekst Case is de Mol. Nu zijn het de laatste letters van de aanwijzigingen van de oud-Mollen met daarbij de aanwijzing ‘het laatste woord, letterlijk’. Wie alle seizoenen heeft gezien weet dat dit geen toeval is. Maar hebben we dan dus écht na twee afleveringen de Mol al te pakken? Wat deed Klaas dan in aflevering drie?

  • Om te beginnen is Klaas verrassend vaak in beeld wanneer Art het woord ‘de Mol’ uitspreekt. Of eigenlijk is Klaas dan altijd in beeld. Zelfs ook toen Art zei dat één van de spelers misschien wel het meest op z’n gemak zou zijn in het donker.
  • Klaas verdiende wel wat geld met het spelletje overlopertje, maar dat was niet zo heel erg veel (200 euro) en daarbij wist hij dat het daarna wel weer weggespeeld zou worden.
  • Toen Remy opperde dat de Mol het niet zo goed gedaan had, wilde Klaas maar één ding. Een biertje drinken.
  • Klaas staat op alle foto’s achteraan.

Zekerheid heb je in Wie is de Mol natuurlijk nooit, maar ik zet vanaf nu al mijn punten in op Klaas. Ik zie hem ook eerder onder die capuchontrui vandaan komen dan Cécile in een witte legging broek.

De theorie dat Rop de Mol is laat ik helemaal varen, want de Mol gaat natuurlijk nooit opperen dat het misschien wel een foto van de Mol zelf is op de achterkant van het geld. En bij nader inzien hield Klaas toen ook wijselijk zijn mond. Je moet die mensen niet wijzer maken dan ze al zijn, hoor je hem denken. Volledige #tunnelvisie op Klaas vanaf nu. Maar er zijn ook jagers die in de afgelopen aflevering nog andere dingen zijn opgevallen. Komen ze weer!

Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en editor in chief van Travelvalley. Ze schreef ook de boeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. E-mail: marloes@travelvalley.nl