Entertainment11.01.2016

Wie is de Mol hints: etherdiscipline #widm2016


In heb het opgezocht in mijn Van Dale app, maar ‘etherdiscipline’ is helemaal geen woord. Mollenstreek Ellie? Hilarisch was het natuurlijk wel, ik heb in een deuk gelegen. En ‘gelukkig’ ging er iemand naar huis in deze aflevering, zodat we gerichter op zoek kunnen gaan naar de Mol. De 60 minuten van aflevering 2 waren weer goed voor nóg meer theorieën, diepgaandere theorieën en puur vermaak op Twitter. Komen ze.

  1. Achter: dat wat me in aflevering 1 al opviel, werd in aflevering 2 breed uitgemeten. Nu kan niemand er meer omheen dat dat de rode draad in dit seizoen is, al hebben we waarschijnlijk nog wat meer afleveringen nodig voor de precieze betekenis. Het is echt niet alleen de achterkant van het geld, ze gaan de mol sowieso vanaf de achterkant in beeld brengen. En er wordt gezegd ‘achter de rug’. Nu is een rug ook een ‘duizendje’ en moeten we dus zien te achterhalen wie er op het briefje van duizend staat.
  2. Het laatste woord, letterlijk: de titel van de aflevering kun je op meerdere manieren uitleggen. Tim had na het compleet mislukken van de opdracht met het zout letterlijk het laatste woord en Ellie zou als laatste woord van de aflevering ‘letterlijk’ hebben gezegd. En Remy had natuurlijk het échte laatste woord, maar dat is te makkelijk. Toch?
  3. De groepsfoto: de mol weet natuurlijk dat er rijen geteld moesten worden en wat doe je dan? Dan suggereer je dat je met blokken moet werken, want dan heeft niemand door dat je mensen verwisselt. Goed gedaan Rop!

En dan nu de tweets en andere bevindingen!

Een quote uit het dagboek van de Mol
Een quote uit het dagboek van de Mol
We`ve got him!
We`ve got him!
En Taeke haat geld...
En Taeke haat geld...
Via widm.nl\/hints
Via widm.nl/hints

Dus wie is nu de Mol?

Goede vraag. Ik blijf bij mijn punt dat het een man moet zijn (de tunnelvisie is bij deze ingezet). Voor nu twijfel ik dus tussen Tim, Rop, Rémy en Klaas met een kleine voorsprong voor Rop. Maar wanneer de muzikale aanwijzing Spring maar achteRop van Gers Pardoel is, weet het pas zeker.

Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en editor in chief van Travelvalley. Ze schreef ook de boeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. E-mail: marloes@travelvalley.nl