Entertainment05.01.2016

Wie is de Mol hints: Wijsmaken #widm2016


Het was even wennen, Wie is de Mol op zaterdagavond, maar waarschijnlijk hebben alle fans de eerste aflevering van het nieuwe seizoen nu wel gezien – al dat niet via Uitzending Gemist. Al was het tijdstip van de uitzending niet het enige waar ik aan moest wennen: Art die de mol opriep om vooral geld te gaan verdienen voor de pot, om zo de follow the money-tactiek onschadelijk te maken. Das niet helemaal de bedoeling van het spel, Art.

Maar goed, de hoogste tijd dus om alle aanwijzingen uit de eerste aflevering op een rijtje te zetten. Eigenlijk weten we nog niet zo heel erg veel, want: niemand naar huis. Je kunt mij na deze 59 minuten alles nog wijsmaken. En toch zijn er al onwijs interessante theorieën opgedoken. The list.

  1. Achter – achterkant: het gaat een belangrijke rol spelen. Allereerst staat er natuurlijk een foto van de mol op de achterkant van het geld, maar dan is er ook nog de zin die Art uitsprak bij het spel met de topito in de woestijn, die de Mol ook in zijn of haar dagboek opnam. Het spel verandert achter je rug. Dat is twee keer achter, en het is Wie is de Mol en dus is dat niet toevallig. Dat moeten we in de gaten gaan houden.
  2. Op basis van het online speurwerk van de mensen van Buzzcapture kunnen we concluderen dat het finalegezelschap waarschijnlijk bestaat uit Tim, Klaas en Rop – een heel misschien toch Remy – dus laten we de dames alvast maar vergeten. De Mol is dit jaar een man (en dat mag ook wel, want we hebben al een aantal jaar op rij dames gehad) dus eyes on the guys.
  3. Wijsmaken: de titel van de aflevering heeft áltijd iets te betekenen, alleen weten we nog niet helemaal zeker wat precies. Meestal is het niet de eerste betekenis die in je opkomt, maar de tweede. Muzikanten maken natuurlijk wijsjes. Remy?

Op twitter gaan moljagers in ieder geval helemaal los en dus is het vrij lastig om tussen al die tweets de meest bruikbare te vinden. Ik heb er een paar uitgekozen. En dan is er ook nog Suzan Visser die zich verspreekt? En dan is er ook nog iemand die flink heeft zitten rekenen maar niet tot 54 komt.

Uhm, waar is Cecile gebleven? Via widm.nl\/hints
Uhm, waar is Cecile gebleven? Via widm.nl/hints
Een glimp van de Mol! Maar wie is het?
Een glimp van de Mol! Maar wie is het?

Aanstaande zaterdag nieuwe ronde, nieuwe kansen om de Mol te vinden. Heb jij de Mol al ontmaskerd, laat het ons dan zeker weten in de comments!

Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en editor in chief van Travelvalley. Ze schreef ook de boeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. E-mail: marloes@travelvalley.nl