Vijf apps om een bioscoopbezoek aangenamer te maken

Vijf apps om een bioscoopbezoek aangenamer te maken

Vorig artikel Volgend artikel

Of je het nou doet om even aan de hitte te ontkomen, omdat je op een date wil of gewoon omdat je films echt leuk vindt: een avondje bioscoop is altijd goed. Comfortabel zitten, een gigantisch scherm, goed geluid: zelfs een middelmatige film wordt er een betere ervaring door. Het kan echter nog beter, namelijk met deze vijf apps om je bioscoopbezoek nog aangenamer te maken.

IMDb Movies & TV

Natuurlijk is het eerste wat gezegd moet worden als het gaat om appgebruik tijdens een bioscoopbezoek, dat het niet de bedoeling is dat je de apps tijdens de film gebruikt. Deze apps zijn juist ideaal voor vooraf (of desnoods in de pauze, als je bioscoop daar nog aan doet). Eén van de dingen die handig zijn om van tevoren even te checken, dat is welke acteurs er in je film zitten.

Je zal het altijd zien, dan zit je in de eerste scène al te denken: “Hey dat is dinges, waar is die ook alweer van?” Vervolgens kun je je de rest van de film niet helemaal concentreren omdat je stiekem nog steeds met die vraag in je hoofd zit. Van te voren in de Internet Movie Database (IMDb) opsnorren met wie je te maken hebt, kan enorm helpen.

RunPee

Stel je voor dat je tijdens de film naar de wc moet. Zeker de laatste tijd komen er veel lange films uit, waardoor dat helemaal niet zo vreemd is. Nu kun je dan natuurlijk zelf bedenken dat je wacht tot je film in wat rustiger vaarwater is, maar je kunt ook van tevoren even op RunPee kijken. Die app houdt bij welke stukjes van de film niet heel veelbetekenend en belangrijk zijn, waardoor je precies op die momenten even naar de wc kunt rennen.

Je kunt dat van tevoren opzoeken, zo staat er bijvoorbeeld bij de film Bullet Train dat je ideaal kunt plassen nadat twee mensen tegelijk zeggen: “The Old Punch and Judy?”. Vaak zijn er per film meerdere momenten gepakt dat je even kunt plassen (met de tijden erbij), dus je hoeft dat alleen te onthouden om je blaas even te verlichten.

Polite

Het komt ook altijd voordat de film begint nog in beeld, maar mocht je even niet opletten of niet helemaal weten hoe je telefoon op stil gaat, dan kun je de app Polite gebruiken. Je kunt de app zelfs linken aan je agenda, waardoor je op momenten dat jij hebt staan ‘bios’ niets hoeft te doen om je telefoon op stil te zetten: dat doet Polite helemaal vanzelf voor je. Lekker op stil en gewoon in je tas gooien, die telefoon.

Ook een telefoon die wel op stil staat kan namelijk heel vervelend zijn in de bios: namelijk wanneer zijn eigenaar hem van screenlock afhaalt. Er komt zelfs van de meest gedimde instelling vaak nog veel licht en dat is enorm storend voor andere bioscoopgangers. Erger nog dan mensen die met hun mond open op popcorn kauwen.

Guess the Movie

Dit is een spelletje dat je leuk kunt doen voordat de trailers beginnen, of wederom als je bioscoop nog een pauze heeft. Guess the Movie is een spel waarbij je op basis van minimalistische posters moet raden welke film er wordt bedoeld.

Erg grappig en bijvoorbeeld leuk om te spelen met je date of bioscoopmaatje. Er zitten honderden vragen en quizzen in deze app, waarbij je bovendien zelfs op nieuwe films kunt komen die je nog niet hebt gezien. Ideaal om meteen vast de volgende date af te spreken.

SetJetters

Ook een app die je absoluut even moet raadplegen voor je film begint, dat is SetJetters. In deze app kun je zien waar je film is opgenomen. Erg leuk als je weet dat het op een plek is waar je ook bent geweest, of als je simpelweg zodanig wegzwijmelt bij de mooie vergezichten dat dat land zeker je volgende bestemming moet worden.

Ook helpt het tegengaan dat je je de hele film lang afvraagt waar het nou precies is opgenomen. Gewoon van tevoren even een blik werpen op SetJetters en je weet genoeg. Ook de moeite waard om de app te gebruiken op vakantie trouwens: niet alleen om filmlocaties te spotten, maar ook om tips te krijgen wat daar verder in de buurt te doen valt.

Hopelijk worden jouw bioscoopbezoeken nog prettiger door deze apps. Veel kijkplezier!

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...