​Spotify opent Spotify Huis waar ADE-gangers kunnen ontspannen

​Spotify opent Spotify Huis waar ADE-gangers kunnen ontspannen

Vorig artikel Volgend artikel

We schreven vorige week al dat veel bedrijven iets met ADE doen, maar een bedrijf waar we dat sowieso van verwachtten is natuurlijk Spotify. De muziekstreamingdienst komt echter niet met een dj-set tot in de late uurtjes. Het opent een Spotify Huis. Het is voor het eerst dat het met dit concept komt in ons land en het is bedoeld om mensen even een oase van rust te geven tussen al het feesten door.

Spotify Huis

ADE-pashouders, deejays, artiesten en audio-creators zijn welkom om even op adem te komen. Het huis is elke ADE-dag geopend van 12:00 tot 20:00 uur en het is niet alleen bedoeld om te relaxen, maar ook om te netwerken. Is een bepaalde ontmoeting echt heel goed, dan kunnen mensen zelfs meteen in de studio duiken, die ook aanwezig is in het huis. Wil je gewoon even wat eten of gemasseerd worden, dan is dat ook een optie: soms heb je misschien even geen zin om te socializen, juist omdat je dat waarschijnlijk al veel doet tijdens de feestjes.

De vorige editie van ADE trok 450.000 bezoekers en we kunnen dan ook wel zeggen dat het evenement enorm is gegroeid door de jaren heen. Inmiddels zijn er honderden evenementen die plaatsvinden in meer dan 150 clubs. "Voor elektronische muziek is Amsterdam in de derde week van oktober het centrum van de wereld. Samen met ADE willen we artiesten, producers en fans zoveel mogelijk met elkaar verbinden om hun passie te vieren en te delen", vertelt Milena Taieb, Spotify Head of Music, Frankrijk en de Benelux. "De overweldigende populariteit van ADE toont het belang van elektronische muziek in de hedendaagse Europese cultuur. Spotify zet zich in om die zoveel mogelijk te versterken."

ADE 2023

Spotify is ook qua app een plek die veel ADE-gangers wel weten te vinden. De officiële ADE 2023-playlist is er te vinden, maar ook verschillende afspeellijsten waar diverse elektronische artiesten hun favorieten delen. Daarnaast wordt Spotify ook in veel huizen gebruikt om alvast in de stemming te komen onder het genot van een drankje. Toch zal Spotify wel merken dat er een feestje is in Amsterdam: het luistergedrag zal er lokaal gezien ongetwijfeld door veranderen.

Het Spotify Huis is op 18 en 19 oktober te vinden op Herenmarkt 99 in Amsterdam (in het West-Indisch Huis). Er zijn van Spotify ook lezingen en masterclasses tijdens ADE, die op andere plekken plaatsvinden in Amsterdam.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...