Entertainment13.09.2019

Netflix cancelt steeds meer original series


En dat is een tactiek

Het is logisch dat series die niet goed scoren worden stopgezet en dat doet Netflix dan ook geregeld. Deze week gingen fans van The OA en Santa Clarita Diet los op Twitter omdat ze boos zijn dat hun favoriete serie geen nieuw seizoen meer krijgt. #cancelnetflix was dan ook even behoorlijk populair onder kijkers uit de VS, die hun frustratie online de wereld in slingerden. En omdat de kijkcijfers van de series goed leken te zijn, begrijpen fans niet waarom Netflix ervoor kiest hiermee te stoppen.

Succesvolle series

De meest succesvolle Netflix-originals stopten na 5 of 6 seizoenen: House of Cards, Unbreakable Kimmy Schmidt en Orange Is The New Black bijvoorbeeld. The OA was behoorlijk populair maar scoort volgens Netflix steeds minder goed en gaat daarom stoppen. Netflix heeft zichzelf altijd geprofileerd als iets anders dan traditionele televisie. Tv-zenders nemen over het algemeen minder risico als kijkcijfers even teruglopen. Het lijkt er nu op dat Netflix, misschien omdat de concurrentie toeneemt, ook minder risico gaat nemen.

Waarom Netflix ervoor kiest om show te cancellen

Toen Netflix nog de enige streamingdienst was, scoorde het goed met klassiekers zoals The Office en Friends. Maar nu de markt verzadigd raakt, met bovendien de komst van Apple TV+ en Disney+, wordt het bieden van originele en vernieuwende content steeds belangrijker. Er komen daarom meer originals, maar dat betekent dat het daarnaast ook originals die het minder goed doen, cancelt.

Het bedrijf gebruikt een meetmethodiek om te bepalen welke shows moeten blijven en van welke geen nieuw seizoen meer wordt gemaakt. En dan kiest Netflix ervoor om verder te gaan met de series die het heel goed doen én nieuwe abonnees trekken, zoals Stranger Things. Dat gaat dan wel ten koste van andere series zoals dus The OA. Die het niet slecht doen, maar ook niet zorgen voor nieuwe aanwas.

Nieuwe Netflix originals

Gelukkig komt er genoeg nieuwe content op Netflix, zoals de veelbelovende series The I-land en The Spy. Daarnaast scoorden onder andere Stranger Things (seizoen 3), Russian Doll (seizoen 1), When They See Us en Dead to me (seizoen 1) in 2019 heel goed.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Netflix

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix is een goede streamingdienst, maar dat betekent niet dat je er voor altijd lid van moet blijven. Redenen genoeg om te stoppen.

Entertainment12.06.2024

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Netflix Games komt onder andere met The Hobbit-spel

De streamingdienst Netflix heeft het er maar druk mee, games. Maar er komt ook nog veel nieuws aan. Zo verschijnt er onder andere een simulatiegame aan van The Hobbit.

Gaming05.06.2024

Netflix Games komt onder andere met The Hobbit-spel

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Netflix komt met een animeserie van Tomb Raider. De stem van Lara Croft wordt niet door Jolie of Vikander ingesproken, die wel eens het gezicht zijn geweest van mevrouw Croft.

Gaming03.06.2024

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Lara gaat anime
Deze films, series en documentaires verschijnen in juni op Netflix

Met een nieuwe maand voor de deur staat er ook weer een nieuwe Netflix-update klaar. Met uiteraard ook deze maand weer volop nieuwe series, films en documentaires om te gaan bingen.

Entertainment31.05.2024

Deze films, series en documentaires verschijnen in juni op Netflix

Netflix kondigt animatieserie Minecraft aan met miniteaser

Vorig jaar werd bekend dat Minecraft 300 miljoen keer is verkocht. En die verkopen zullen weer stijgen, nu Netflix ermee aan de haal gaat.

Gaming30.05.2024

Netflix kondigt animatieserie Minecraft aan met miniteaser

Netflix komt met Million Dollar Secret: opvolger van Squid Game: The Challenge

Het idee dat 11 mensen op zoek moeten naar de twaalfde persoon om zo op jacht te gaan naar 1 miljoen dollar: dat is de nieuwe Netflix-show Million Dollar Secret.

Entertainment30.05.2024

Netflix komt met Million Dollar Secret: opvolger van Squid Game: The Challenge

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg