Entertainment30.08.2019

Netflix The I-Land wordt de grote kijkhit van het najaar


Het Fyre-festival, Lost en The Hunger games in één serie

De nieuwe Netflix serie The I-Land heeft alle ingrediënten om een mega-hit te worden. The I-land is een plek waar je naar toe gaat als je om een bepaalde reden bent gekozen ook al besef je dat zelf niet gelijk. Het is een paradijs, een eiland waarvan je alleen maar kunt dromen. En was dat maar waar want als je er eenmaal bent kom je waarschijnlijk nooit meer terug.

Netflix The I-land seizoen 1

The Fyre-festival meets Lost met het plot van de Hunger Games. Hiermee heb je eigenlijk in een paar woorden beschreven wat je kunt verwachten bij de nieuwe spannende Netflix serie The I-Land.

De nieuwe Netflix Original serie mag dan wel herinneringen oproepen aan de catastrofe van het Fyre-festival maar niets is minder waar. The I-land is spannend, mysterieus en heeft ook nog eens een behoorlijk horror-gehalte. Mooie mensen op een mooi eiland, een droomplek. Maar al snel is duidelijk dat je hier niet aan dromen toe gaat komen en dat je er alles voor over moet hebben om hier te overleven. De extreme spanning en de fysieke uitdagingen die je moet doorstaan halen het beste en ook het slechtste in jezelf naar boven. Wat kun je allemaal aan om te overleven? En krijg je echt de kans om te ontsnappen van dit eiland waar niets is wat het lijkt.

Het eiland laat je boeten als je wat fout doet

Wat de groep die is aangekomen niet weet is dat zij vanaf de 1e seconde in de gaten worden gehouden door camera’s en worden gevolgd op grote schermen door een groep, laten we zeggen, licht gestoorde freaks die het allemaal wel spannend vinden. Uitspraak van een van deze heren is dan ook “Het eiland laat je boeten als je wat fout doet”. En dat is niet bepaald leuk. Netflix beschrijft de serie zelf als een scifi-avonturenserie. Maar dan wel bloedstollend spannend.

Hoofdrollen zijn er o.a. voor Natalie Martinez (Under the Dome), Kate Bosworth (Superman Returns), Michelle Veintimilla (Gotham) en Alex Pettyfer

The I-land vanaf 12 september op Netflix

The I-Land is bedacht door Neil LaBute, bekend om zijn werk als regisseur en scenarioschrijver voor The Wickerman (2006) met in de hoofdrol Nicholas Cage, de televisieserie Van Helsing en afleveringen van Hell on Wheels and Billions. Co-schrijver van de serie is Lucy Teitler, bekend van Mr. Robot. De serie is opgenomen in de Dominicaanse Republiek waar Pinewood Studios inmiddels een eigen productiestudio heeft gevestigd.

De serie heeft zeven afleveringen en verschijnt vanaf 12 september op Netflix. Ons advies niet gaan zitten Binge-watchen maar lekker ouderwets 1 aflevering per dag gaan kijken. Stuk leuker ook en je geniet er langer van.

(c) Afbeeldingen en Video`s : Netflix
(c) Afbeeldingen en Video`s : Netflix
Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Netflix

Disney wil Disney+ verslavender maken en doet Netflix na

Disney wil zijn streamingdienst verslavender maken en doet daarom Netflix na met een persoonlijkere ervaring.

Entertainment17.07.2024

Disney wil Disney+ verslavender maken en doet Netflix na

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Seizoen 5 van Stranger Things is in de maak. Het is het laatste en we zijn er eigenlijk nog niet klaar voor om afscheid te nemen van Hawkins.

Entertainment16.07.2024

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Welke True Crime-series zijn er recenter verschenen op Netflix? En welke daarvan zijn echt de moeite waard? We noemen er 10. 

Entertainment03.07.2024

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

De streamingdienst stopt in meerdere landen met het aanbieden van dit goedkoopste Basic-abonnement. Misschien ook in Nederland.

Entertainment03.07.2024

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Vaak beginnen mensen bij meer dan 3 kinderen al te verzuchten: jeetje, wat veel. Moet je nagaan als je er niet 4 hebt, maar 1000.

Entertainment28.06.2024

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

Netflix overweegt het aanbieden van een gratis abonnement, waarbij je als tegenprestatie advertenties moet kijken. Het wil hiermee alles uit de markten halen waar het nog niet op zijn top is.

Entertainment25.06.2024

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix is een goede streamingdienst, maar dat betekent niet dat je er voor altijd lid van moet blijven. Redenen genoeg om te stoppen.

Entertainment12.06.2024

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders