Mad Max-opvolger Furiosa: de trailer en wat we tot nu toe weten

Mad Max-opvolger Furiosa: de trailer en wat we tot nu toe weten

Vorig artikel Volgend artikel

In 2024 krijgt Mad Max eindelijk zijn opvolger. Mad Max is van origine een filmreeks uit de jaren ‘80 (waarvan de eerste film zelfs al in 1979 verscheen. In 2015 kwam er echter een soort remake, Mad Max: Fury Road, al mag het niet helemaal een remake genoemd worden. Eigenlijk een nieuw tijdperk voor Mad Max en daar zijn we nog altijd zeer van gecharmeerd: zowel de chrome-editie als de variant in kleur. Het ontving zelfs een Oscar: of zes. Nu krijgt de variant uit 2015 een opvolger, maar die is niet wat je denkt.

Geen Tom Hardy

Die opvolger is namelijk eigenlijk een prequel en die heet Furiosa: A Mad Max Saga. Tom Hardy is niet van de partij, want ondanks dat hij een geweldige Mad Max neerzet, is dit geen film waarin Max zelf de hoofdrol speelt. Die is namelijk voor Furiosa. Furiosa was ook in de ‘eerste’ film met Hardy te zien, maar werd gespeeld door een andere actrice. Toen was het Charlize Theron: nu is het Anya Taylor-Joy, de actrice met het opvallende uiterlijk die onder andere bekend werd door haar hoofdrol in Netflix-serie The Queen’s Gambit.

Het is namelijk een verhaal over Imperator Furiosa toen ze nog een wat jonger Furiosaatje was. We weten natuurlijk wat ze in Fury Road is: verantwoordelijk voor de logistiek van de stad, en specifiek het vervoeren van olie van Gas Town naar de Citadel. Ooit was de frontvrouw van het leger van Immortan Joe, maar ze neemt het tegen hem om op de Five Wives te redden. En dat vinden we tof: ze is een sterke vrouw die deze toch wel wat ouderwetse filmfranchise (op sommige vlakken) een heel gepast beetje feminisme geeft. Reden dus om haar d’r eigen film te geven, waarin we zien hoe ze die stevig in haar schoenen staande dame is geworden.

Furiosa

In een film die is geregisseerd door George Miller. In de eerste trailer, die net een paar dagen geleden is verschenen, is te lezen: “45 jaar na de ineenstorting wordt een jonge Furiosa bij haar familie weggehaald. Ze zal de rest van haar leven wijden aan het vinden van haar weg naar huis. Dit is haar avontuur.” De officiële omschrijving van de film is: Als de wereld valt, wordt de jonge Furiosa weggerukt uit de Groene Plaats van Vele Moeders en valt ze in handen van een grote Biker Horde onder leiding van de Krijgsheer Dementus. Terwijl ze door het Wasteland trekken, stuiten ze op de Citadel die wordt voorgezeten door de Onsterfelijke Joe. Terwijl de twee Tyrannen oorlog voeren om de heerschappij, moet Furiosa vele beproevingen overleven terwijl ze de middelen bij elkaar zoekt om haar weg naar huis te vinden.” En, goed om te weten: we leren ook wat er met haar arm gebeurt.

Leuk is dat Chris Hemsworth (Thor) ook in de film te zien is, maar niet bepaald zoals we hem kennen. Zijn uiterlijk is vrij anders. Maar hij past perfect in de film: met zijn Australische roots hoort hij goed thuis in deze ultra-Australische film. Hij speelt de schurk, de slechterik van het stuk: Warlord Dementus. Het is aan Furiosa om het tegen deze naarling op te nemen. Tom Burke uit The Musketeers is ook in de film te zien, al is zijn rol nog geheim. Ook zijn er wat personages terug uit de film uit 2015, maar we zullen die voor ons houden om niets te spoilen.

Junkie XL

Wel kunnen we een ander nieuwtje dat samenhangt met de film uit 2015 niet voor ons houden: onze Nederlandse Junkie XL (Tom Holkenborg) terug als verantwoordelijke voor de muziek. En dat deed hij fenomenaal in de eerste film. Daarnaast zijn er ook allerlei productiedesigners en make-upartiesten terug om deze prequel te laten voelen als Fury Road, met de bijzondere, unieke stijl die de wereld zo waardeert.

Furiosa: A Mad Max Saga verschijnt op 24 mei 2024. Dat is wat later dan het plan was: eigenlijk zou het 23 juni 2023 verschijnen. Nu is het op 24 mei 2024 wel een vrij drukke dag: de Garfield-film en Kingdom of the Planet of the Apes verschijnen die datum ook.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...