Entertainment26.03.2024

Godzilla x Kong: The New Empire: alles wat je denkt en meer


Als je de titel van deze film leest, dan heb je daar waarschijnlijk al meteen een beeld bij. Een gigantische hagedis, een even zo grote aap, die dan samen een soort nieuw koninkrijk starten. Dat is wel ongeveer wat je kunt verwachten in deze film. Sowieso is Godzilla x Kong precies wat je ervan verwacht, en dan nog een schepje erbovenop.

Godzilla x Kong: The New Empire

In deze filmfranchise hebben Titans (gigantische beesten) de wereld enigszins overgenomen. Elke Titan heeft zo zijn eigen gebied en daar proberen mensen niet teveel invloed op uit te oefenen, terwijl de boel natuurlijk wel goed gemonitord wordt. Als er op een dag een soort technische verstoringen ontstaan in drie pieken, blijkt het goed mis te zijn. Dat valt vooral op door de geadopteerde dochter van onze hoofdrolspeelster, onderzoekster Ilene (Rebecca Hall). Haar dochter Jia (Kaylee Hottle) is de laatste die nog over is van haar stam en ook zij krijgt deze verstoringen binnen, zij het een een beetje anders dan de rest.

We wisselen naar Kong (en dat is iets wat we vaker gaan doen in deze film wisselen tussen de titanen en de mensen). Die leeft zijn gewone leventje in een bosrijk, prachtig gebied, maar heeft wel wat last van zijn kies. Het wordt echter pas echt interessant en heerlijk over de top als Godzilla in beeld is. Die leeft zijn leven namelijk tamelijk anders..

Kong
Kong

Gigantisch (en) over de top

Godzilla is namelijk precies wat deze franchise zo heerlijk maakt: gigantisch (en) over de top. We zien hoe het beest in eerste instantie voet aan land zet om ons als mensheid te helpen bij het opruimen van een andere titan, waarbij het niets uitmaakt dat allerlei prachtige historische gebouwen in Rome naar de haaien gaan. Op een gegeven moment zien we Godzilla zelfs lekker slapen in het Colosseum, alsof hij daar zijn lekkere mandje heeft gevonden. Het zijn die momenten dat je beseft: “Ik ben echt naar iets ontzettend absurds aan het kijken”.

Dat besef is echter geen verrassing. Dit is wat je weet als je naar een film als deze gaat en dat maakt het ook dat het een grote schare fans heeft: die gevechten tussen die kolossen die allesverwoestend zijn en natuurlijk het feit dat het ontzettend onrealistisch is en in veel gevallen zelfs zeer campy (bijvoorbeeld wanneer de dokter weer zijn intrede doet of onze domme, comic relief weer achterloopt). Deze film is niet gemaakt voor een serieus publiek, en je moet hem ook zeker niet serieus nemen.

Godzilla x kong
Godzilla x kong

Waar is de les?

Wel ging ik de bioscoop in met het idee: laten we nu eens kijken of er wel een beetje ziel te vinden is in dit verhaal. Is er een les te leren over bijvoorbeeld duurzaamheid, of is er een verhaallijn die echt wel wat meer body heeft of een beetje hart toevoegt aan de film. Ik zou graag ‘ja’ zeggen, want het zou fantastisch zijn als het regisseur Adam Wingard (Blair Witch, The Guest) gelukt was, maar ik ben bang dat dat uitblijft. Hij probeert het wel, namelijk met moeders die misschien haar dochter dreigt kwijt te raken aan wat zich openbaart door die ‘storing’, maar uiteindelijk wordt daar niet echt goed op doorgepakt.

Ook zal deze film je niets gaan leren over natuurbehoud, wat mede komt omdat we vooral kijken naar hoe mensen kijken naar hoe die kolossen eigenlijk alles bepalen. We staan allemaal aan de zijlijn van vooral een heleboel vechtspektakel. Dat vind ik wel wat jammer, omdat het duidelijk wel gepoogd wordt, maar uiteindelijk is deze filmreeks vooral een vertelling over gigantische beesten die veel machtiger zijn dan wij en waarmee we maar moeten leren leven.

Precies wat je verwacht

Het is een cliché om te zeggen, maar het gaat voor deze filmreeks echt op: als je komt voor het bekijken van fantastische gevechten tussen allerlei wezens die nogal uit de kluiten gewassen zijn -en waarbij trouwens ook de nodige gore komt kijken-, en je wil gewoon met je vrienden lachen over de overdrevenheid en soms het absurdisme ervan, dan heb je aan Godzilla x Kong: The New Empire een leuke film. Misschien zal de poging van de regisseur om wat meer ziel toe te voegen je wel wat storen, want soms wordt er wel veel tijd genomen voor het verhaal, terwijl dat verder eigenlijk weinig gewicht in de schaal legt. Maar ik denk dat er genoeg vecht- en dreigmomenten over zijn om van te genieten, met natuurlijk een ultieme strijd aan het einde.

En het is ook wel echt entertaining: het moment waarop Kong de aap die je boven dit artikel ziet tegenkomt, is er eentje waarvan je sowieso een lach op je gezicht krijgt: de vermenselijking van apen, de ‘kogelriem’ die gemaakt is van botten, je weet af en toe niet wat je ziet, en vooral wat de regisseur ons allemaal durft voor te schotelen. En voor die lef prijzen we Wingard dan ook wel. Dit is allemaal zo bizar: hoe bedenk je het? Elke keer als je weer gewend bent aan een nieuw niveau van gekte, dan introduceert deze film wel weer iets nieuws waar je vol ongeloof naar zit te staren. En dat weet, gek als het klinkt, toch wel de aandacht vast te houden.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Bioscoop

3 dingen die we al weten over Dune 3

Dune 2 verliep heel anders dan we hadden verwacht, maar wat is het een sterke film. Een film die bovendien naar meer smaakt. Er zijn immers nog heel wat open eindjes en we hopen natuurlijk dat bepaalde mensen al wormrijd...

Entertainment08.04.2024

3 dingen die we al weten over Dune 3

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Will Smith en Martin Lawrence zijn al jaren een geweldig duo. Als agenten Mike Lowrey en Marcus Burnett hebben ze al vele criminele zaken opgelost in de Bad Boys-films. En bovendien gezorgd voor wat leuke memes die nog s...

Entertainment28.03.2024

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Watcha gonna do?
Oscars 2024: hier stream je alle winnaars

De Oscars zijn vergeven: de beste films van 2023 hebben hun prijzen gekregen en hierbij viel vooral op dat Oppenheimer goed op stoom was: 7 Oscars gingen er naar die film, waaronder de meest begeerde, namelijk die van Be...

Entertainment11.03.2024

Oscars 2024: hier stream je alle winnaars

SkyShowtime komt met ‘standaard met reclame’ aan abonnement

SkyShowtime heeft de introductie van een nieuw abonnement aangekondigd. Vanaf 23 april kunnen abonnees kiezen voor het nieuwe abonnement 'Standaard met reclame'. Een abonnement dat aan zal worden geboden naast het bestaa...

Entertainment17.02.2024

SkyShowtime komt met ‘standaard met reclame’ aan abonnement

Oscar-nominaties bekend: Oppenheimer en Barbies strijden door

De Oscar-nominaties van dit jaar (maar voor films van 2023) zijn bekendgemaakt. We zien dat Oppenheimer de grootste kanshebber is met 13 nominaties, Poor Things heeft er 11, Killers of the Flower Moon 10 en het fijne Bar...

Entertainment23.01.2024

Oscar-nominaties bekend: Oppenheimer en Barbies strijden door

Barbie verslaat Oppie

Vorige week gingen twee grote ‘zomerfilms’ in première: Barbie en Oppenheimer. Natuurlijk, deze twee films hebben een uiteenlopend publiek. Barbie is een kinder- of familiefilm terwijl Oppenheimer duidelijk een hist...

Entertainment28.07.2023

Barbie verslaat Oppie

Online wordt veel meer gezocht naar Barbie dan naar Oppenheimer
5 redenen om naar de film Oppenheimer te gaan

Deze week is het eindelijk zover. Na veel hype is eindelijk Christopher Nolans nieuwe film uit: Oppenheimer. In tegenstelling tot het sci fi-verhaal Tenet (zijn vorige blockbuster) is Oppenheimer gebaseerd op waargebeurd...

Entertainment18.07.2023

5 redenen om naar de film Oppenheimer te gaan

Het wordt een mooie zomer: dit zijn de zomerblockbusters van 2023

De zon schijnt, het is warm, je wil de hele dag alleen maar in een bak met ijs liggen (en er eentje eten). De lucht is blauw, iedereen is vrolijk: de zomer is hét moment om lekker in de bioscoop te zitten. De filmwereld...

Entertainment15.05.2023

Het wordt een mooie zomer: dit zijn de zomerblockbusters van 2023

Verder lezen over Movie

Het huis uit Home Alone is te koop en dit is de schade

Het huis is aan de binnenkant wel flink onder handen genomen, zoals je ziet in de video. Het moest ook wel, nadat onze Kevin ermee klaar was…

Entertainment28.05.2024

Het huis uit Home Alone is te koop en dit is de schade

Bekijk de geremasterde trailer van Star Wars: The Phantom Menace

The Phantom Menace is een populaire Star Wars-film, want Darth Maul. Zeker de geremasterde versie is de moeite waard: bekijk nu de trailer.

Entertainment21.05.2024

Bekijk de geremasterde trailer van Star Wars: The Phantom Menace

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Vandaag, maandag 13 mei 2024, introduceert de Nederlandse tv-streamingdienst NLZIET een nieuw en goedkoper Basis-abonnement. Dit nieuwe abonnement kost €7,95 per maand en bevat reclame in de VOD-content van de RTL- en Talpa-zenders.

Entertainment13.05.2024

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Waarom de wereld stil werd in A Quiet Place: bekijk de Day One trailer

A Quiet Place, we gaan er helemaal in mee, mede door het geweldige werk van Emily Blunt en John Krasinski. Maar hoe het precies zo heeft kunnen gebeuren is tot nu toe een mysterie geweest.  

Entertainment11.05.2024

Waarom de wereld stil werd in A Quiet Place: bekijk de Day One trailer

Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

Warner Bros. Discovery werkt aan meerdere Lord of the Rings-films en de eerste die uitkomt is een verhaal over Gollum. We kennen het wezen wel van zijn obsessie met zijn precious, de ring, maar wat weten we nou eigenlijk echt van hem?

Entertainment09.05.2024

Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

Megalopolis stopt de tijd: check de trailer

Francis Coppola is terug. De maker van onder andere The Godfather stopt in deze nieuwe film Megalopolis de tijd.

Entertainment08.05.2024

Megalopolis stopt de tijd: check de trailer

Zo ziet de nieuwe Superman eruit

Regisseur James Gunn heeft zijn Superman onthuld. We wisten al dat het David Corenswet is, maar nu weten we ook hoe hij eruitziet als het alter ego van Clark Kent.

Entertainment06.05.2024

Zo ziet de nieuwe Superman eruit

Films bevatten tegenwoordig 40 procent minder seksscènes

Slecht nieuws voor liefhebbers van een stevige vrijpartij in films: die scènes komen steeds minder vaak voor. Maar waarom is het? Daar zijn meerdere redenen voor te bedenken.

Entertainment06.05.2024

Films bevatten tegenwoordig 40 procent minder seksscènes

Verder lezen over Review

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Het is gebaseerd op een soort meme, een internetgrap, maar het blijkt toch een wel heel vermakelijk spelletje te zijn: Dumb Ways to Survive.

Gaming01.05.2024

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

​Het verwijderen van nep-reviews: hoe doe je dat?

Een van de beste vormen van reclame die je als ondernemer kunt hebben, zijn tevreden klanten die zich positief uitlaten over jouw diensten. Met de komst van digitale platformen als Google en Trustpilot, wordt het steeds...

Online09.04.2024

​Het verwijderen van nep-reviews: hoe doe je dat?

​Fairphone Fairbuds review: oordopjes voor duurzaamheidsfans

Oordopjes zijn vaak erg gevoelig: je raakt ze makkelijk kwijt, je ziet op een gegeven moment de batterijduur flink achteruit hollen en de eartips beginnen op den duur steeds viezer te worden of zelfs stuk te gaan. Aan da...

Gadgets09.04.2024

​Fairphone Fairbuds review: oordopjes voor duurzaamheidsfans

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Spiritfarer: je kunt door deze titel en de kop van dit artikel denken dat het gaat om een medewerker van een crematorium, maar dat ben je niet. Wel ben je iets wat daarop lijkt. In deze bijzondere game neem je namelijk d...

Gaming03.04.2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Maar je móet.
Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Er is iets poëtisch aan het neerknallen van zombies. Het voelt goed, het voelt niet slecht. Het lijkt soms de noodzaak te zijn. Bijvoorbeeld in de Netflix-game Into the Dead 2: Unleashed. Het is ouderwets knallen en dat...

Gaming27.03.2024

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

Ze is een vergeten actrice die er een nogal heftige levensstijl op nahoudt: Marissa Marcel (gespeeld door Manon Gage) en jij moet natuurlijk volledig in het leven van deze gevallen ster duiken, want er is wat mysterie om...

Gaming20.03.2024

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film