De aankondigingen van Netflix Geeked Week op een rij

De aankondigingen van Netflix Geeked Week op een rij

Vorig artikel Volgend artikel

Netflix organiseert elk jaar een zogeheten Geeked Week. Hierin laat het films en series aan bod komen die zich wat meer in de geeksferen bevinden. En ja, wat betekent dat? Volgens de officiële definitie is het 'een persoon die kennis heeft van en obsessief geïnteresseerd is in een bepaald onderwerp, vooral een technisch onderwerp of een onderwerp dat voor een specialist of niche interessant is.'

Netflix Geeked Week

Maar dat is allang niet meer wat het betekent. Geeks houden van comics, anime, fantasy en andere dingen die je bijvoorbeeld op een Comic-Con tegenkomt. En dus ook bij Netflix. Dat heeft Geeked Week wel bewezen, want er zijn veel toffe dingen die eraankomen. We noemen een Terminator-anime en een fantasyfilm met de fantastische Millie Bobby Brown in de hoofdrol. Hier komen de aankondigingen:

Damsel

We beginnen ook meteen met Millie, want in Damsel moet ze het opnemen tegen draken en vervelende mensen, zoals onder andere een kwaadaardige koningin die haar als menselijk offer wil geven om op die manier de wereldvrede te behouden. Of zoiets.. In ieder geval wordt het onze Damsel niet makkelijk gemaakt. En dat terwijl ze op het punt stond om met een knappe prins te trouwen...

Dead Boy Detectives

Netflix is een soort Marvel-universum aan bouwen rondom The Sandman en Dead Boy Detectives is een eerste spin-off serie. Het speelt zich af in dezelfde wereld als de eerdere serie van Netflix, maar nu gebaseerd op de comic Dead Boy Detectives, waarbij elke aflevering een compleet nieuwe cast heeft.

Exploding Kittens

Wanneer het verschijnt weten we niet, maar er is een animatieserie voor volwassenen in de maak gebaseerd op de webcomic en het kaartspel. Het gaat over goddelijke katten, die misschien niet al te goddelijke trekjes hebben...

Devil May Cry

De gameserie Devil May Cry werd goed ontvangen en gaat dus in de animemolen van de flix. Wanneer we de serie precies kunnen verwachten is onbekend. Het komt 'binnenkort', is te zien aan het einde van een video van de maker.

Hades

De game Hades komt volgend jaar naar Netflix Games en is ook speelbaar op iOS. Lekker dungeoncrawlen straks, want dit spel heeft verschillende awards op zijn naam en ziet er ook gewoon heel tof uit.

Gyeongseong Creature

De serie Gyeongseong Creature wordt in tweeën gehakt: het eerste deel verschijnt 22 december met een tweede batch afleveringen op 5 januari.

Rebel Moon

Zack Snyders spacefantasy Rebel Moon komt al bijna. Het belooft redelijk action packed te zijn, maar er wordt wel beloofd dat dit de 'dawn of something better' is. We zitten er klaar voor. 22 december komt het eerste deel uit, met op 19 april 2024 het volgende deel.

3 Body Problem

De makers van Game of Thrones komen met een Netflix-vertolking van het boek The Three Body Problem, een roman van Liu Cixin. Geen middeleeuws-achtige fantasy meer, maar juist volop science fiction. Zou het net zoveel impact maken als Khaleesi en co? Tot nu toe nog niet: het is verlaat naar 21 maart 2024 in plaats van januari 2024.

3 body

The Brothers Sun

Als het hoofd van een bende wordt gedood, komt zijn zoon in actie. 'Mama' moet beschermd worden, alleen is het de vraag of ze daar helemaal voor openstaat... Met Michelle Yeoh, dus dat wordt sowieso genieten als de film 4 januari verschijnt.

Code 8: Part 2

De eerste film werd mogelijk gemaakt door de fans, en deze tweede door Netflix. Code 8: Part 2 verschijnt in februari 2024.

Masters of the Universe: Revolution

Een nieuwe teaser voor deze langverwachte productie. Op 25 januari verschijnt deze serie, met onder andere de stem van William Shatner in deze He-Man-animatieserie.

Obliterated

De mensen achter Cobra Kai komen met een nieuwe serie die gaat om moedige mensen, die misschien toch niet helemaal op de goede weg zitten. "Obliterated is een actie-komedie die het verhaal vertelt van een elite-team van special forces dat een dodelijke dreiging voor Las Vegas verijdelt. Na hun feest vol drank, drugs en seks ontdekt het team dat de bom die ze onschadelijk hebben gemaakt nep was. Het nu bedwelmde team moet zich door hun beperkingen heen vechten, hun persoonlijke problemen overwinnen, de echte bom vinden en de wereld redden." Obliterated verschijnt op 25 januari 2024.

Leave the World Behind

Misschien proberen dieren ons wel te waarschuwen voor iets, maar luisteren we niet. In de thriller Leave the World Behind staat het einde van de wereld te gebeuren en moeten we als mensheid uitvogelen wat we moeten doen. Met een sterrencast: Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke, Myha'la en Kevin Bacon zijn er in te zien. 8 december verschijnt deze film op Netflix.

Meer Geeked Week

Er zijn meer aankondigingen gedaan, zoals:

  • 7 december komt The Archies
  • Sonic Prime seizoen 3 verschijnt op 11 januari 2024
  • Er komt een anime van Terminator, die draait om een man die een computernetwerk online zet dat uiteindelijk evil blijkt te zijn. Het is aan een man uit de toekomst om hem tegen te houden.
  • Een blooperreel van One Piece
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...