Cybercriminelen vallen voetbalclub aan

Cybercriminelen vallen voetbalclub aan

Vorig artikel Volgend artikel

De Engelse topclub Manchester United is het doelwit geweest van een cyberaanval. In een statement op hun website zegt de club dat ze snel actie hebben ondernomen.

Club druk bezig om schade te herstellen

In Manchester zijn deskundige adviseurs bezig om het incident te onderzoeken en de aanhoudende IT-verstoring tot een minimum te beperken.

,,Hoewel dit een geavanceerde operatie is van georganiseerde cybercriminelen, heeft de club uitgebreide protocollen en procedures voor een dergelijke gebeurtenis en hebben we ons voorbereid op dit risico", aldus een woordvoerder van de voetbalclub.

De social media accounts van de club zijn niet getroffen, laat de club weten.

Privacy van leden nog niet gegarandeerd

,,We zijn momenteel niet op de hoogte van enige inbreuk op persoonlijke gegevens die verband houden met onze fans en klanten."

Manchester speelt vandaag een thuiswedstrijd op Old Trafford tegen West Bromwich Albion. ,,Alle systemen die nodig zijn om wedstrijden op Old Trafford te laten plaatsvinden, blijven veilig"

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...