Persoonlijke ergonomische werkplek inrichten

Persoonlijke ergonomische werkplek inrichten

Vorig artikel Volgend artikel

Werk jij tegenwoordig ook zoveel thuis? Ik wel en doe dit heerlijk aan de eettafel op mijn zo lekkere stoel. Hoewel, dat dacht ik. De stoelen zaten altijd heerlijk, maar nu ik er wel 8 uur per dag op zit valt het toch een beetje tegen en moet ik een kussen in mijn rug leggen. Tijd om hier eens even kritisch naar te gaan kijken. Bij Kensington kun je een ergonomische werkplek speciaal voor jou laten samenstellen simpel aan de hand van het kleurprofiel van je hand.

Tijdens de lockdown werkten veel mensen thuis, waarbij hun werkplek vaak bestond uit een laptop en de bank of eettafel. Prima als tijdelijke oplossing, maar nu we steeds meer hybride gaan werken, wordt het belangrijker om een goede thuiswerkplek in te richten. Een verkeerde werkhouding kan namelijk op de langere termijn ernstige pijnklachten veroorzaken en zelfs leiden tot verzuim. Echter, thuis is er veelal geen ergonomisch expert aanwezig om je werkplek optimaal in te richten. Dankzij Kensington SmartFit kun je je werkplekaccessoires zelf op de juiste manier instellen. Je hoeft slechts jouw persoonlijke kleurprofiel te bepalen aan de hand van de grootte van je hand, waarna je de instelling kiest die met deze kleur correspondeert. Zo is je werkplek in een handomdraai op de juiste wijze ingericht en werk je in de juiste houding. Hiermee voorkom je niet alleen vervelende klachten, maar ben je ook een stuk productiever.

Persoonlijk kleurprofiel

Als je werkplek onvoldoende ergonomisch is ingericht, kunnen ernstige klachten ontstaan. Het begint veelal met vermoeidheid en ongemak door een slechte houding en herhaalde belasting op je gewrichten, maar kan resulteren in bijvoorbeeld ernstige nek- of rugklachten en computergerelateerde rsi-klachten. Ergonomische producten verbeteren je houding en zijn dan ook een waardevolle investering in zowel gezondheid en productiviteit.

Optimale werkhouding

Bij een optimale werkhouding staat je beeldscherm op oogniveau, staan je voeten op de vloer en lopen je pols en onderarm recht en evenwijdig aan de vloer. Als je op een laptop werkt, zorgt een laptopverhoger ervoor dat je niet in een onnatuurlijke gebogen houding zit. Ook het gebruik van een rugsteun kan veel rug- en nekklachten voorkomen. Een voetensteun zorgt voor een natuurlijke stressverlagende houding, terwijl een polssteun de kans op computergerelateerde rsi-klachten vermindert. Afwisselend zittend en staand werken, met behulp van een zit-stabureau, is een stuk minder belastend voor het lichaam en stimuleert de productiviteit en concentratie. Echter, ieder lichaam is anders; het is dus van belang om de juiste productinstelling te bepalen voor jouw optimale ergonomische houding. En dankzij het Kensington SmartFit systeem, kun je dat nu eenvoudig zelf bepalen en instellen.

Persoonlijk kleurprofiel

Het Kensington SmartFit systeem is gebaseerd op de relatie tussen de grootte van je hand en de lengte van het lichaam. Het bijbehorend kleurensysteem bestaat uit vier verschillende profielen: rood, blauw, geel en groen. Je hoeft slechts je hand op het meegeleverde handdiagram te leggen om je persoonlijke kleurprofiel te bepalen. Deze kleur correspondeert vervolgens met de voor jou optimale instelling van de diverse SmartFit producten. Zo weet je zeker dat jouw ergonomische accessoires maximaal werkcomfort bieden en je werkplek zo optimaal mogelijk is ingericht.

Kensington

Kensington staat bekend om zijn hoge kwaliteit accessoires voor desktops en mobiele apparaten. Het assortiment omvat oplossingen op het gebied van beveiliging en innovaties op het gebied van desktopproductiviteit en ergonomisch welzijn. Zo is Kensington uitvinder en wereldwijd marktleider op het gebied van beveiligingssloten voor laptops en toonaangevend op het gebied van trackball-innovatie. Daarnaast heeft Kensington een breed aanbod mobiele accessoires zoals laders, keyboards, computermuizen, universele docking stations en accessoires voor iPad, iPhone en iPod. Kensington maakt deel uit van ACCO Brands, waartoe ook merken als Leitz, Rapid, Rexel en Nobo behoren.

Sylvia Torn

DC Business is het zakelijke platform van Dutchcowboys en wordt beheerd door Sylvia. Met veel passie en energie helpt Sylvia organisaties en merken gericht...