E-mails in een slim kortetermijngeheugen om snel opnieuw te verzenden.

E-mails in een slim kortetermijngeheugen om snel opnieuw te verzenden.

Vorig artikel Volgend artikel

In veel bedrijven is het vaak moeilijk om overzicht te houden over werk en documenten. Retarus zorgt voor een goede oplossing voor ieder bedrijf en voegen daar nu ook de nieuwe oplossing Trace & Recover aan toe, een aanvulling op de Retarus Transactional Emial. Deze slaat de tranactionele e-mails op in een slim kortetermijngeheugen, zodat medewerkers in bijvoorbeeld het service- of contactcentrum de e-mails indien nodig op elk moment eenvoudig opnieuw kunnen verzenden. Met name bedrijven met complexe applicaties en workflows besparen daardoor tijd en kosten, en zij profiteren tevens van een aanzienlijk hogere klanttevredenheid. Als onderdeel van het modulaire Retarus Secure Email Platdform is de nieuwe dienst per direct beschikbaar.

Extra beveiliging voor applicatieverkeer

Met retarus Trasactional Email versturen bedrijven grote hoeveelheden geautomatiseerde e-mails rechtstreeks vanuit bedrijfsapplicaties via de Retarus Enterprise Cloud, zonder hun eigen e-mailinfrastructuur te belasten. De innovatieve Trace & Recover-service van Retarus vormt een extra beveiliging voor dit applicatieverkeer. De nieuwe dienst kan worden gebruikt wanneer “verloren” transactieberichten snel en gemakkelijk door de medewerkers moeten worden gevonden en opnieuw moeten worden verzonden, terwijl dit niet rechtstreeks in het systeem mogelijk is, of alleen met buitengewone inspanningen kan worden gerealiseerd. Een praktisch voorbeeld is het geval waarin een klant het benodigde afhaalbewijs voor goederen die via “Click & Collect” zijn besteld niet bij zich heeft in de winkel. Vanwege de uiterst complexe applicatiestructuur met talrijke workflows en toegangsbeperkingen, kunnen de medewerkers van het servicecenter de benodigde e-mail niet opnieuw genereren in de applicatie – althans niet zonder heel veel uitzoekwerk of zonder de oorspronkelijke bestelling helemaal opnieuw te plaatsen. Hetzelfde geldt voor documenten zoals garantiebewijzen of facturen, die om boekhoudkundige redenen niet zomaar opnieuw kunnen worden uitgegeven.

Retarus Transactional Email

Snel en eenvoudig zoeken in complexe toepassingen

Trace & Recover bewaart alle e-mails die door de toepassing worden gegenereerd en die via Retarus Transactional Email voor de eerste keer worden verzonden in een kortetermijngeheugen. In deze stap is het mogelijk extra referentiegegevens, zoals klant- of transactienummers, rechtstreeks toe te voegen en door te geven zodat e-mails later gemakkelijker kunnen worden teruggevonden. Medewerkers met de juiste autorisatie kunnen dan het Retarus-administratieportaal myEAS gebruiken om het gezochte bericht heel snel via E-Mail Live Search op te roepen, een voorbeeld ervan te laten zien en verdere verzending te realiseren. Het adres van de ontvanger kan ook achteraf nog worden gewijzigd – bijvoorbeeld in geval van een tikfout bij de oorspronkelijke invoer of registratie via het invoerveld van de browser. De opnieuw verstuurde e-mail passeert vervolgens via Retarus Transactional Email de Retarus-infrastructuur en wordt voor korte tijd gearchiveerd zodat de e-mail in de toekomst gemakkelijk kan worden teruggevonden via het EAS-portaal.

Focus op procesoptimalisatie

“Als het gaat om het versturen van e-mails vanuit bedrijfsapplicaties, biedt Retarus met Transactional Email al vele jaren één van de meest toonaangevende en krachtigste diensten die beschikbaar zijn. Samen met onze klanten werken we aan talrijke projecten om ook de bijbehorende bedrijfsprocessen voortdurend te optimaliseren,” zegt Sören Schulte, Senior Product Marketing Manager bij Retarus. “Wij zien bij onze klanten steeds uiterst complexe workflows als het gaat om het verzenden van transactionele e-mails. Vaak kunnen aanpassingen niet rechtstreeks in de betreffende toepassing of alleen met hele grote inspanningen worden aangebracht. Hier komt de nieuwe dienst Trace & Recover goed van pas, en deze oplossing vormt een perfecte aanvulling op Retarus Transactional Email”.

Sylvia Torn

DC Business is het zakelijke platform van Dutchcowboys en wordt beheerd door Sylvia. Met veel passie en energie helpt Sylvia organisaties en merken gericht...