Automotive03.05.2023

Zoom in een Mercedes E-klasse ziet er erg goed uit


Maar komt met nadelen

Als het echt in de agenda niet uitkomt, dan weet je wat er gebeurt: ‘we doen de call wel even in de auto’. Nu kun je dan gewoon bellen, wat nu vooral gebeurt, maar Mercedes maakt het mogelijk om een Zoom-videocall te doen in de auto. En dat ziet er heel professioneel uit.

Vloggen in de auto

Het klinkt raar om te kijken naar hoe iemand in de auto zit, maar eigenlijk zijn we daar allang aan gewend. Menig YouTube-vlog is opgenomen vanuit een auto (denk aan de Chewbacca Mom) en James Corden heeft vorige week zijn laatste Carpool Karaoke ooit gemaakt. We zijn het heel gewend om mensen zichzelf constant te zien filmen, dus waarom dan niet in de auto? Zeker in het zakenleven zijn er veel ceo’s die constant onderweg zijn en die daar veel baat bij hebben.

Vandaar dat Mercedes heeft besloten om Zoom toe te voegen aan zijn Mercedes-Benz E-klasse. De luxe bolide heeft het nu nog niet, maar het komt er wel aan. Er is alvast een demo verschenen op TikTok die er zeer goed uitziet. Het idee is dat Zoom op het scherm van de middenconsole te zien is en dat er voorin een camera is die alle zetels van de auto filmt. Zo is iedereen die in de auto zit te zien. Je kunt vervolgens videomeetings houden met enorm scherp beeld, zo laat de TikTok-video zien (zie hierboven, zie je geen video, kijk dan hier).

Superscreen

Het ziet er zo goed uit omdat Mercedes-Benz gebruikmaakt van zijn gloednieuwe Superscreen, een soort lang, glazen paneel dat het hele dashboard in beslag neemt. Hierop is een gedeelte te vinden voor de bijrijder, maar het grootste deel is het midden, waar de chauffeur zelf zijn informatie kan zien. Hoewel hier Zoom werd getoond, schijnt er ook Webex-integratie te komen in de nieuwe auto.

Er schuilt wel een addertje onder het gras, want waar het zo handig lijkt om videomeetings te doen wanneer je onderweg bent, mag dat niet. Dat is op zich voor te stellen: je wil niet dat de bestuurder van de auto afgeleid raakt door een video, maar het maakt het wel een stuk minder handige optie. Tenzij je echt in een file staat die volledig tot stilstand is gekomen, behaal je er als meerijder die een videocall wil doen dus eigenlijk niets mee. Mercedes-Benz zegt dat audiocalls wel mogelijk zijn (maar ja, dat zijn ze nu ook, gewoon bellen).

Mercedes-Benz en Zoom

Het alleen in de parkeerstand van de auto kunnen gebruiken van deze optie is dus niet ideaal, maar tegelijkertijd moet altijd de veiligheid voorop staan. Je kunt in stilstand trouwens meer doen met je bijzondere dashboard: je kunt met de camera aan de bovenzijde, die je ook filmt als je zou Zoomen, ook foto’s maken en video’s maken: erg handig voor de vloggers, ware het niet dat de video horizontaal wordt opgenomen en de wereld tegenwoordig verticaal georiënteerd is waar het gaat om videocontent.

Het lijkt dus wel alsof Mercedes-Benz hier toch voor een wat ouderwetse weg heeft gekozen. Zou het een schermpje achterin doen waarbij je dan toch kunt Zoomen, zonder dat de bestuurder er last van heeft, dan zou dat schelen en kun je wel rijdend videomeetings mogelijk maken. Ook zou het handig zijn als de camera draaibaar was, zodat je er ook content mee kunt opnemen voor TikTok, Instagram Reels en YouTube Shorts. Aan de andere kant zijn dit de eerste stappen in de richting van videomeetings in de auto houden voor Mercedes-Benz (Tesla heeft het eind 2022 ook al aangekondigd), en ziet het er wel al erg goed en scherp uit.

Er is nog een voordeel, want je hoeft niet eens je smartphone aan de auto te linken: daar wordt de externe app-ruimte van de E-klasse voor ingezet.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Mercedes-Benz

Deze WhatsApp-emoji ziet er anders uit: heb jij het al gespot?

Heb je recent nog naar de icoontjes van je WhatsApp gekeken? Kijk eens naar de Formule 1-emoji: die ziet er anders uit he?

Mobile30.04.2024

Deze WhatsApp-emoji ziet er anders uit: heb jij het al gespot?

​Mercedes-Benz redt het niet: verkoopt in 2030 niet alleen EV’s

Mercedes-Benz was van plan om vanaf 2030 alleen nog maar elektrische voertuigen te verkopen, maar trekt die belofte in. Het heeft aangegeven dat het niet haalbaar is. Drie jaar geleden dacht Mercedes daar nog heel anders...

Automotive23.02.2024

​Mercedes-Benz redt het niet: verkoopt in 2030 niet alleen EV’s

World Car of the Year 2024: dit zijn de finalisten

De World Car of the Year 2024 verkiezing komt er weer aan. Deze begint traditiegetrouw met de bekendmaking van de Top 10 en Top 5 finalisten in zes verschillende categorieën van de World Car Awards. Het aftellen naar de...

Automotive01.02.2024

World Car of the Year 2024: dit zijn de finalisten

Nieuwe samenwerking tussen SAP en het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

SAP SE kondigt vandaag een meerjarige samenwerking aan met het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team. Als officiële partner werkt SAP vanaf 2024 samen met het Formule 1-team om de operationele efficiëntie te verhogen en nieuwe...

Technology22.11.2023

Nieuwe samenwerking tussen SAP en het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

Streven naar efficiëntie op en naast het circuit
Elektrische Mercedes truck rijdt 1000 kilometer per dag

Mercedes heeft deze week de eerste volledig elektrische vrachtwagen gepresenteerd die naar eigen zeggen 1000 kilometer op een dag kan afleggen. Dat klinkt hoopvol, ware het niet dat de eActros met zijn 600 kWh accupakket...

Automotive11.10.2023

Elektrische Mercedes truck rijdt 1000 kilometer per dag

Mits je de eActros met 500 kWh accupakket halverwege een keer bijlaadt
Mercedes opent eigen netwerk met snelladers

Je kunt van Tesla vinden wat je wilt, maar in één ding is de Amerikaanse EV-maker al jaren onverslaanbaar: het laadnetwerk, de Tesla Superchargers. Zeker hier in Europa. Mercedes maakte enkele maanden geleden bekend da...

Automotive01.09.2023

Mercedes opent eigen netwerk met snelladers

Eerste Charging Hubs op drie continenten vanaf oktober online
Mercedes test ChatGPT in haar auto’s

ChatGPT en generatieve AI zijn hot. Net zoals bij de start van het publieke wereldwijde web, en in recentere tijden de metaverse, willen (grote) bedrijven en fabrikanten niet het risico lopen dat ze de boot missen. En du...

Automotive16.06.2023

Mercedes test ChatGPT in haar auto’s

Straks lekker keuvelen over koetjes, kalfjes en het weer met je auto?
Mercedes toont elektrische Maybach

Maybach is de overtreffende trap als je een extreem luxe Mercedes wilt rijden. Feitelijk zijn dit ‘standaard’ Mercedes modellen die volgestopt worden met extreme luxe. Soms worden de modellen zelfs verlengd en uitger...

Automotive17.04.2023

Mercedes toont elektrische Maybach

Verder lezen over Online Video

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

Google kondigde tijdens het Cannes Lions Festival een reeks nieuwe en baanbrekende AI-tools aan die de manier waarop marketeers en creatieven werken fundamenteel kunnen gaan veranderen. Deze tools stellen marketeers in staat om nog sneller en efficiënter te werken, campagnes op maat te maken en resultaten in realtime te meten.

Technology19.06.2024

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

De voordelen van visuele content in e-learning

Visuele content is cruciaal in e-learning om de betrokkenheid van de leerlingen te verhogen. Afbeeldingen, video's, infographics en animaties trekken de aandacht en kunnen helpen om complexe informatie op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier over te brengen.

DC Business13.06.2024

De voordelen van visuele content in e-learning

YouTube laat creators nu meerdere thumbnails testen

Je hebt het waarschijnlijk niet door, maar YouTube gaat nu meerdere thumbnails per video testen. Het is een optie voor creators om zo meer kijkers te trekken.

Video12.06.2024

YouTube laat creators nu meerdere thumbnails testen

YouTube-video skipt naar het einde? Dan gebruik je een adblocker

Eerder kon je drie video’s kijken en stopte YouTube er daarna mee, maar nu skipt de video die je aantikt meteen naar het einde en kun je helemaal niet kijken.

Video29.05.2024

YouTube-video skipt naar het einde? Dan gebruik je een adblocker

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

Een groep studenten heeft een nieuwe missie: de robothond Spot TikTok-dansjes leren. Het ziet er schattig uit, maar heeft meer doelen.

Video27.05.2024

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

TikTok betaalt mensen 38 cent per uur om TikTok te kijken

Wil je geld verdienen met TikTok, maar wil je niet zelf video's maken? Dat hoeft ook niet. Mogelijk komt binnenkort de TikTok Coin-app naar Nederland, waarmee je 0,36 euro kunt verdienen voor 1 uur kijken.

Social Media17.04.2024

TikTok betaalt mensen 38 cent per uur om TikTok te kijken

10 populaire wetenschap-YouTubers die je zeker moet volgen

De ruimte, gekke experimenten, de natuur, het menselijk lichaam: wetenschap is fantastisch. Gelukkig zijn er heel veel YouTube-kanalen die de populaire wetenschap nog populairder maken. We noemen 10 populaire wetenschap-...

Video08.04.2024

10 populaire wetenschap-YouTubers die je zeker moet volgen

Snapchat wil je tijd besparen bij video’s maken

Snapchat is van plan om de app persoonlijker en creatiever te maken met nieuwe functies. Eén van de belangrijkste nieuwe mogelijkheden is dat je Templates krijgt: het zijn sjablonen die je in staat moeten stellen om mak...

Social Media04.04.2024

Snapchat wil je tijd besparen bij video’s maken