Automotive12.05.2024

We reden op The Weeknd in een Microlino: een ervaring rijker


Dit weekend was de eerste editie van The Weeknd: een evenement dat draait om de ervaring. Zo kun je onder andere een pubquiz over reizen doen om een reischeque ter waarde van 250 euro te winnen, te luisteren naar een live pianoconcert van Iris Hond en diverse motoren en zelfs auto’s uitproberen. Zo hebben we onder andere een Defender Experience gedaan én zijn we op eigen houtje met de Microlino weggeweest en dat was inderdaad een hele ervaring.

Microlino

Toen ik de Microlino’s, herkenbaar aan de deur aan de voorkant, zag staan was ik meteen geïntrigeerd. Ik had deze grappige wagentjes weleens op het internet gezien, maar nog nooit in het echt en ze stelden niet teleur. Tijdens The Weeknd mag je er ook nog zelf in plaatsnemen en een stukje rijden: eventueel met de persoon met wie je het evenement bezoekt. 

Wij zijn niet klein en zeker niet dun, maar met zijn tweeën passen we prima in dit kleine bakje. Het viel op dat het veel ruimte was dan we hadden verwacht. Ook in het rijden zelf: het rijdt lekker. Wel merk je dat hij hard moet werken: je hoort een vrij hoog geluid uit de elektromotor komen. Een motor die je met 6 kWh een actieradius van 90 kilometer geeft. Het stuurt lekker, je hebt een korte draaicirkel voor als je verkeerd rijdt, en je kunt ook nog rekenen op een fijne automaat waardoor je weinig hoeft na te denken en kunt genieten van het koddige autootje zelf (dat overigens wel een serieus prijskaartje heeft vanaf 18.290 euro).

Wel op de snelweg

Niet veel mensen weten het -of verwachten het-, maar je mag met micro-car Microlino de snelweg op. Toch hoor je veel mensen zeggen dat ze dat niet zo snel zouden doen. Het mag wel: je kunt 90 kilometer per uur met dit karretje bereiken. Toch zouden wij het ook alleen in noodgevallen doen: dit is een ideaal autootje voor op de Amsterdamse grachten, maar ook als je in een dorp woont met binnenwegen, dan lijkt dit een heerlijke auto. Uiteraard hoef je er geen IKEA-kasten in te gaan vervoeren, maar een paar kratten bier moet echt wel kunnen. Zeker als je alleen rijdt, dan kun je er echt wel een stuk of 4-6 boodschappentassen in kwijt.

Microlino mag op de snelweg, maar er zijn er meerdere redenen om dat liever niet te willen. Het is namelijk veel te leuk om hierin op de kleine binnenwegen te rijden. Je komt onderweg mensen tegen die allemaal naar je wijzen en lachen: maar dan op de goede manier. Zelfs de luttele kilometers die wij hebben afgelegd waren vol met glimlachen en zelfs zwaaien. Het is gewoon een leuke blikvanger en je komt er ook nog mee van a naar b.

The Weeknd

In het heerlijke zonnetje met het dak open een beetje rondcrossen rond DeFabrique: we hebben wel eens een slechtere zondag gehad. Echter is het waarschijnlijk mede dat zonnetje dat het wel een enorm rustig evenement is. Dat het ook nog concurreert met Rollende Keukens is ook niet ideaal. Ook zaterdag blijkt een vrij rustige dag te zijn. Misschien heeft het niet eens met randzaken te maken, maar ook met het feit dat dit een nieuw evenement is dat misschien toch wat moeilijk te vatten is. 

Reisquiz
Reisquiz

Het gaat om de ervaring, en er zijn zeker leuke ervaringen te beleven. Naast de Microlino en de pubquiz hebben we bijvoorbeeld enorm genoten van offroaden met een chauffeur in de Defender. We hebben piano gespeeld, we hebben even een veganistisch saucijzenbroodje gegeten en kunst bekeken. Maar wat we wel misten was nog meer ervaring. Zo is er bijvoorbeeld een stand met olijven en olijfolie, maar was daar verder niet echt een ervaring aan vastgekleefd. Het zou tof zijn als ook alle standhouders voor een ervaring gingen die je zintuigen prikkelt. Het leek hierdoor soms iets te veel als een gewone beurs waarbij de auto-belevingen het echt tot een beleving maakten. We zouden dan ook graag zien dat The Weeknd 2025 nog meer op beleving gaat zitten, en we zijn ook benieuwd wat het betekent als er meer publiek is: hoe lang moet je dan wachten op de belevingen, want dat lijkt ook wel spannend met zo’n concept. 

De ervaring

Er zijn drie Microlino’s die steeds een kwartier weg zijn, hoe werkt dat als er echt veel mensen op zoiets afkomen? De Defender Experience duurde zelfs een half uur: dat wordt wel een puzzel bij veel publiek, maar helaas hebben we niet kunnen zien hoe dat dan zou werken. Het evenement zou daarnaast waarschijnlijk gebaat zijn bij wat meer reclame en voorbeelden van wat je dan kunt beleven: het is wat ironisch, maar er mag wel een beetje meer beleving in de reclame. Want ondanks dat het zelfs door de NS met zijn uitjeswinkel werd gepromoot, wist het toch niet genoeg mensen te trekken dit Moederdag-weekend. Zonde, want er is op zich een heel leuke basis gelegd, het mag van ons alleen wel iets meer en vooral iets meer beleving zijn. Al zullen wij onze rit in de Microlino en het superschuin rijden in de Defender zeker niet snel vergeten. En wat dat betreft heeft The Weeknd dat doel van die ervaring zeker bereikt, het is alleen jammer dat het überhaupt niet veel mensen heeft bereikt.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Auto

Nieuwe MINI Aceman moet ultieme kartgevoel geven in de stad

MINI Aceman begon ooit als een sterk concept, maar nu is de auto er klaar voor om een nieuwe ster in de line-up van MINI te worden.

Automotive01.05.2024

Nieuwe MINI Aceman moet ultieme kartgevoel geven in de stad

De beste routes in Noord-Europa voor reizen in de lente

De lente is een geweldige tijd om te reizen in Noord-Europa. De natuur ontwaakt, het weer wordt aangenaam, de landschappen zijn opvallend mooi en er zijn nog niet veel toeristen. Dus, welke pittoreske plekjes in Noord-Europa wachten op je en waarom is het comfortabeler om met de auto te reizen?

Lifestyle29.04.2024

De beste routes in Noord-Europa voor reizen in de lente

De voordelen van reizen met de auto
Helaas: je krijgt geen subsidie meer voor een tweedehands elektrische auto

Er is een goede reden bijgekomen om een gebruikte elektrische auto te kopen. Dit jaar nog. Dit is waarom je het beste kunt gaan kijken naar een tweedehands EV.

Automotive19.04.2024

Helaas: je krijgt geen subsidie meer voor een tweedehands elektrische auto

Maar er komt iets voor terug
De toekomst van ultrasoon reinigen in de automotive industrie

In de automotive industrie is de behoefte aan efficiënte en effectieve reinigingsmethoden belangrijker dan ooit. Met de voortdurende evolutie van voertuigtechnologieën en de toename van complexe componenten, biedt ultr...

Lifestyle09.04.2024

De toekomst van ultrasoon reinigen in de automotive industrie

Innovatieve producten voor een grondige schoonmaak
5 tips als je een auto wil gaan kopen

Je gaat de stap zetten: je gaat een nieuwe auto kopen. Heel erg spannend natuurlijk, maar waar begin je? Met deze 5 tips kom je sneller een stapje dichter bij die nieuwe bolide en rijdt je straks de auto die bij je past....

Automotive29.03.2024

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Deze zelfrijdende auto kan ook autonoom driften

Een auto die uit zichzelf kan rijden en beslissingen neemt op de weg is tegenwoordig al niet eens meer zo bijzonder, maar eentje die daarbij ook nog kan driften, zeker wel. Geely toont een testauto die zich goed staande...

Automotive29.03.2024

Deze zelfrijdende auto kan ook autonoom driften

Benzine, diesel of elektriciteit: wat is milieuvriendelijker?

Vandaag de dag is een auto niet meer weg te denken uit onze wereld. En hoeveel problemen er ook aan verbonden zijn (files, brandstofprijzen, milieuschade, ongelukken, enzovoort), de mensheid blijft steeds meer nieuwe voe...

DC Business21.03.2024

Benzine, diesel of elektriciteit: wat is milieuvriendelijker?

Correlatie tussen prijs en milieuvriendelijkheid van brandstof in Nederland
​Tijdmachine: de praatpalen van de ANWB waren een geel berm-icoon

Ze waren opvallend geel, ze hebben een vorm die we verder nog nooit hebben gezien en ze waren er om je te helpen bij pech en nood: de praatpalen van de ANWB. Veel Europese landen hebben ze nog, de praatpalen, maar in 201...

Automotive11.03.2024

​Tijdmachine: de praatpalen van de ANWB waren een geel berm-icoon

Verder lezen over Elektrische auto

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

In de oude vertrekhal van het Parijse vliegveld Le Bourget, tegenwoordig een imposant lucht- en ruimtevaartmuseum, staan drie DS-modellen onder een doek te wachten op de onthulling. Drie bijzondere modellen, vernoemd naar een ware Franse held, schrijver, vliegenier en avonturier: Antoine de Saint-Exupéry.

Automotive21.05.2024

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

Neem je fantasie mee op avontuurlijke reizen
Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

Nissan geeft in-car entertainment een nieuwe betekenis met de nieuwe Townstar Karaok-e. Deze bestelwagen maakt het niet alleen mogelijk om onderweg je favoriete nummers luidkeels mee te zingen, maar toont ook de oneindige mogelijkheden van de Townstar-modellen.

Automotive15.05.2024

Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

Nieuwe MINI Aceman moet ultieme kartgevoel geven in de stad

MINI Aceman begon ooit als een sterk concept, maar nu is de auto er klaar voor om een nieuwe ster in de line-up van MINI te worden.

Automotive01.05.2024

Nieuwe MINI Aceman moet ultieme kartgevoel geven in de stad

Nieuwe elektrische auto Zeekr Mix doet denken aan een VW-busje

Het is een leuke bolide om te zien: de Zeekr Mix. Of hij ook goed rijdt, dat moeten we nog afwachten: en überhaupt of deze bolide ook naar Europa komt.

Automotive30.04.2024

Nieuwe elektrische auto Zeekr Mix doet denken aan een VW-busje

Ruim eenderde mensen wil pas elektrisch rijden met eigen laadpaal

Elektrisch rijden is aantrekkelijk, maar niet voor iedereen. Sommige mensen willen per se een privé-laadpaal, anders willen ze niet elektrisch rijden.

Technology29.04.2024

Ruim eenderde mensen wil pas elektrisch rijden met eigen laadpaal

Helaas: je krijgt geen subsidie meer voor een tweedehands elektrische auto

Er is een goede reden bijgekomen om een gebruikte elektrische auto te kopen. Dit jaar nog. Dit is waarom je het beste kunt gaan kijken naar een tweedehands EV.

Automotive19.04.2024

Helaas: je krijgt geen subsidie meer voor een tweedehands elektrische auto

Maar er komt iets voor terug
Elektrische auto-maker Polestar komt met een smartphone

Porsche werkt al een tijdje samen met smartphone-bedrijven, zoals Huawei en Honor, maar automaker Polestar maakt zijn eigen telefoon.

Automotive18.04.2024

Elektrische auto-maker Polestar komt met een smartphone

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

De Alfa Romeo Milano is geen toeval. Het Italiaanse merk wil net als alle neven en nichten een footprint hebben in het grootste segment van de Europese markt, een Alfa Romeo in een compacte vorm.

Automotive17.04.2024

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog