Smart toont tekeningen van nieuwe Crossover EV

Smart toont tekeningen van nieuwe Crossover EV

De Smart #3 komt deze zomer ook naar Nederland

Vorig artikel Volgend artikel

Het is bijna een jaar geleden dat Smart de eerste SUV crossover EV presenteerde. De Smart #1 was compact, maar lang niet meer zo klein als het formaat waar Smart ooit bekend door werd. Vandaag heeft het automerk de eerste tekeningen getoond van de volgende elektrische crossover SUV. De Smart #3 wordt over enkele weken in Shanghai officieel gepresenteerd.

Haaienneus en grote wielen

Op de tekeningen worden vooral de lijnen van de nieuwe Smart goed geaccentueerd. De neus is opvallend spits en steekt wat uit. Smart noemt het een ‘sterke haaienneus’. Ook de voor een compacte SUV grote wielen vallen op. Oer de afmetingen wordt nog niets geroepen, maar gezien de naam – Smart #3 – mag je er gevoeglijk van uit gaan dat hij iets groter en ruimer wordt dan de Smart #1. Die is 4 meter 27 en weegt 1800 kilo.

“De look combineert een sportieve uitstraling met moderne premium kenmerken, zoals achterlichten met gepixelde elementen”, aldus de fabrikant. Verdere details worden op 18 april onthuld. De Smart #3 zal deze zomer in de showrooms verschijnen, ook hier in Nederland.

Smart3-a
De Smart #3 wordt 18 april aan de wereld getoond.

'Mijlpaal voor de evolutie van Smart’

Volgens de Chief Design Officer van Mercedes-Benz wordt de Smart #3 ‘een perfecte combinatie van sportiviteit en elegantie’ en een belangrijke mijlpaal in de evolutie van het merk. Klink ambitieus en, zoals we eerder ook al schreven bij de introductie van de Smart #1, het zijn nu ook niet meer de kleine autootjes die je dwars kon parkeren, zodat er twee of drie in één parkeervak pasten.

Smart was de ultieme city-car, in een tijd dat stadsautootjes eigenlijk nog niet bestonden. Als je het zo bekijkt is het wel bijzonder dat net nu andere merken allemaal met kleine stadsauto’s op de proppen komen – zoals de Rocks-e van Opel en de Ami van Citroën – die uiterlijk ook nogal wat weg hebben van de eerste Smarts, het merk zelf daar vanaf lijkt te stappen.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...