Skoda laat eerste schetsen van de nieuwe Superb zien

Skoda laat eerste schetsen van de nieuwe Superb zien

Vorig artikel Volgend artikel

Over een week, op 2 november, wordt de inmiddels vierde generatie van de Skoda Superb aan de wereld getoond. Dat gebeurt tijdens een online event dat live gestreamd wordt. De nieuwe Superb wordt de eerste Skoda die ontworpen is met de nieuwe zogenoemde Modern Solid designtaal van Skoda, die vorig jaar werd gepresenteerd als onderdeel van een nieuwe merkstrategie. Daarmee borduurt de van oorsprong Tsjechische autofabrikant, al jaren onderdeel van het VAG-concern, voort op de strategie dat de Superb het boegbeeld van de designtaal van de Skoda familie is.

Eerste schetsen van de nieuwe Superb

Om dat alvast te onderstrepen heeft Skoda deze week alvast de eerste design tekeningen van de nieuwe Superb online gezet. En die zien er bepaald niet verkeerd uit, als je het mij vraagt. Wat meteen opvalt is dat de ‘Passat’ evenknie van Skoda, in tegenstelling tot zijn Volkswagen broer, naast een stationwagon uitvoering nog steeds ook te koop zal zijn in een liftback uitvoering. De nieuwe Passat is in die uitvoering niet meer te krijgen.

skoda-superb-rear-mod2
skodasuperb-front3

Slimmer interieur

Hoe de Superb er van binnen uit gaat zien, daarvan gaf Skoda eind augustus al een voorproefje. De bestuurder kan straks in ieder geval genieten van een 12,9 inch infotainmentscherm en een instrumentenpaneel dat niet alleen een compleet nieuwe design gekregen heeft, maar ook voorzien is van de nodige slimme functies en gebruiksvriendelijke details. Zo is in het middenconsole een Smart Dial geplaatst waarmee vier verschillende functies bediend kunnen worden, zoals het infotainmentvolume, de ventilatorstand, de uitstroom van de lucht, slimme airconditioning, rijmodi en kaartzoom.

Superb-Interior
Enkele weken geleden toonde Skoda al het interieur van de nieuwe Superb.

Meer informatie volgt 2 november

Welke motorvarianten precies onder de motorkap van de nieuwe Superb liggen, dat wordt volgende week dus pas onthuld. Wel is al bekend dat er een Plug-in hybrid met 204 pk bij zal zitten. Daarnaast zal waarschijnlijk ook een mild-hybrid model tussen zitten.

Enkele maanden geleden, in de lente, maakte Skoda ook al bekend dat het merk werkt aan de ontwikkeling van een zestal nieuwe EV’s, in verschillende, met name Cross-over en SUV segmenten. De nieuwe, Modern Solid, designtaal werd ruim een jaar geleden al onthuld, samen met de presentatie van een nieuwe merkstrategie.

skodasuperb-rear-mod4
Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...