Hyundai lanceert one-stop platform voor duurzame energie

Hyundai lanceert one-stop platform voor duurzame energie

Hyundai Home gaat verder dan alleen een EV-oplaadpunt

Vorig artikel Volgend artikel

Hyundai heeft op de LA Auto Show Hyundai Home gepresenteerd. Dit is een totaaloplossing voor EV-rijders om niet alleen hun elektrische Hyundai zo voordelig mogelijk, thuis, te kunnen opladen, maar ook hun huis van elektriciteit en warmte te voorzien met zonnepanelen, stroom-opslag (accu) en een warmtepomp. Vooralsnog wordt Home Charge alleen nog in bepaalde Amerikaanse staten aangeboden, maar Hyundai heeft de ambitie om deze oplossing uiteindelijk wereldwijd beschikbaar te maken.

Hyundai Home

Hyundai Home is feitelijk een oplossing waarbij een EV-laadpunt voor thuis gecombineerd wordt met de installatie van zonnepanelen en een accu voor stroomopslag. Daarnaast werkt Hyundai in de VS samen met Electrum, een installateur van zonnepanelen, thuisbatterijen en warmtepompen.

Doel van die samenwerking is een one-stop marktplaats te bieden om Hyundai EV eigenaren die duurzamer willen leven te helpen. Via Hyundai Home kunnen zij eenvoudig in contact komen met leveranciers van met zonnepanelen, energieopslagsystemen, warmtepomen en opladers voor elektrische voertuigen.

Op de Hyundai Home Marketplace kunnen klanten dus straks hun thuislader kopen maar ook meer te weten komen over zonne-energie voor thuisgebruik, energieopslag in huis en, indien gewenst, een adviseur raadplegen. Die helpen klanten bij het aankoopproces, beantwoorden vragen over geschikte energiesysteemopties en helpen bij het bepalen van het juiste systeem voor de energiebehoeften van klanten thuis.

Klaar voor de praktijk

Op de LA Auto Show van vorig jaar werd Hyundai Home als concept al gepresenteerd. Daarop werd volgens de Koreaanse autofabrikant enthousiast gereageerd. Daarom is het concept verder uitgewerkt tot een product dat nu dus, als eerste in delen van de VS, uitgerold gaat worden.

"Hyundai Home is nu live en staat klaar om klanten te helpen een naadloze overgang naar duurzaam leven te maken. Hyundai zet zich in om de manier waarop mensen naar vervoer kijken te veranderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Hyundai Home belichaamt Hyundai's missie, Progress for Humanity, en zorgt voor universele mobiliteit en toegankelijk duurzaam leven voor iedereen", aldus Olabisi Boyle, vice-president productplanning en mobiliteitsstrategie, Hyundai Motor North America.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...