Hyundai komt met elektrische auto voor jonge kinderen

Hyundai komt met elektrische auto voor jonge kinderen

Vorig artikel Volgend artikel

Helemaal nieuw is het concept niet, uniek moeten we even toelichten maar één ding is zeker, hij is superleuk. Een elektrische auto voor de allerkleinsten! De nieuwste mini-EV van Hyundai, speciaal ontworpen voor jonge bestuurders is volledig gebaseerd op de Hyundai 45 Concept EV die vorig jaar tijdens de International Motor Show (IAA) in Frankfurt werd onthuld.

Er zijn buiten de batterij van deze mini-EV nog wel een batterij aan vragen. Het kleine autootje toont opvallend veel overeenkomsten met de mini 45 Concept EV maar heeft alleen nog geen naam. Of het marketingstunt is weten we ook al niet, en of het kekke karretje op de (Nederlandse) markt komt is ook niet bekend, net als de prijs. Maar zoals hierboven al staat, leuk is hij zeker. Je kunt daarbij niet vroeg genoeg beginnen met het bewust maken van je kinderen dat in de toekomst vervoer vooral duurzaam is net zoals de auto van papa en mama.

Voor die geloofwaardigheid moet je dan natuurlijk zelf ook wel even kiezen voor iets met een stekker. De 45 Concept EV XS, we noemen hem voor het gemak - de kids mini EV - valt vooral op door het design. Hyundai heeft daar wel tekst bij maar wij noemen het toch maar gewoon een stoer ding wat hartstikke leuk en helemaal van deze tijd is.

Topsnelheid 7 km, range onbekend

Voor de gemiddelde automotive journo is deze ‘kids mini EV’ natuurlijk niet te beschrijven want de twee DC-motoren zorgen weliswaar voor een sprint van 0 naar max 7 km/uur, maar hoe rap dat gaat wordt niet vernoemd. Wij schatten die lancering op 3.7 seconde want bij een te rappe start vliegt de kleine natuurlijk uit zijn stoeltje (volledig geïnspireerd door de autosport in het midden van de mini-EV geplaatst). Zo wordt ook de range aka actieradius niet vernoemd, toch een ‘heel’ gewild en super belangrijk onderwerp. Lane assist zou wel handig zijn in de woonkamer en adaptive cruise control achter in de tuin lijkt ons ook wel zo veilig.

Emotion Adaptive Vehicle Control-technologie

Net als bij de 45 Concept EV is voor de bouw van de mini-EV gebruikgemaakt van ecologische materialen, in dit geval hout. Verder is het autootje voorzien van Emotion Adaptive Vehicle Control-technologie (EAVC), ahum dat mag je later zelf uitleggen aan de kinderen want bij Honda staat die afkorting weer voor Electronic and Air Controlled Valve. Verdere details over hoe deze eenpersoons-EV voor een ‘unieke mobiliteitservaring’ zorgt bij kinderen, volgen later.

Hyundai_mini_45_concept_EV_01
Hyundai_mini_45_concept_EV_02
Hyundai_mini_45_concept_EV_03
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....