Beursblik: een Web 2.0 beleggerssite

1195336114Beursblik logo

Afgelopen week is de website www.beursblik.nl gelanceerd. Beursblik is een beurswebsite die ‘het op een andere manier doet’ dan de gemiddelde beurswebsite. Deze site probeert met een 2.0 denkwijze de bezoekers te bedienen: een ‘beurs op maat’.

Beursblik biedt beleggers de mogelijkheid een ‘eigen’ pagina op te bouwen. Beleggers kunnen zelf bepalen welke (beurs)informatie er getoond wordt. De persoonlijke pagina kan worden ingericht door informatie toe te voegen of juist weg te laten of te verplaatsen. Door informatie van andere sites toe te laten ontstaat een soort iGoogle voor beleggers.

Beursblik geeft op haar eigen site aan dat de oorsprong van de site zo’n 2 jaar geleden ligt. Een belegger bleek vijf a zes beleggingssites te bezoeken om de informatie te verzamelen die hij nodig had om zijn keuzes te bepalen. Beursblik wilde dit vereenvoudigen.

1195336184beursblik

De site maakt gebruik van een redactie en van de bezoekers zelf. De redactie bepaalt de inhoud van de standaard-startpagina, de beleggers beoordelen zelf de tips van andere bezoekers en kunnen zien welke informatie andere leden hebben toegevoegd en welke onderdelen het beste gewaardeerd worden.

Tags: beurs, google

Reacties (5)

  • Rik

  Altijd leuk om weer widgets te zien. Ziet er strak uit. Nu maar hopen dat mijn beleggingen ook zo strak verlopen...

  Za 17 nov 2007, 23:48 [reply]

 • Dat ziet er leuk uit. Maar het idee is bij Belegger.nl al een tijdje het zelfde. Haar is het ook mogelijk alles zelf tte veranderen. Ik heb daar ook buienrader op de homepage staan.

  Ma 19 nov 2007, 12:02 [reply]

 • Dat doet Belegger.nl ook prima. Bij Beursblik.nl staan zowel de columns van Beleggerals IEX vermeld

  Wo 21 nov 2007, 19:37 [reply]

 • Het forum op Beursblik.nl is inmiddels geheel vernieuwd. Het standaard forum is vervangen door een gebruiksvriendelijke chat waar beleggers terecht kunnen voor discussie overde beurs of specifiek een fonds of index

  Zo 20 jan 2008, 22:58 [reply]

 • Het ontwerp van de site bleek uiteindelijk niet schaalbaar en door te veel unieke aanpassingen bleek onderhoud ook extreem lastig. Het is dus een ander ontwerp geworden toen noodzakelijke updates veel te duur en bewerkelijk gingen worden.

  Vr 16 nov 2012, 19:33 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines