Nieuws05.07.2016

De DC Daily van 5 juli 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 5 juli 2016.

Google scant 1 miljoen ogen om blindheid tegen te gaan

Google hoopt door 1 miljoen ogen te scannen in een vroeg stadium blindheid te herkennen. Google gaat in Groot-Brittannië samenwerken met een oogziekenhuis en het ministerie van Volksgezondheid. Op basis van alle data gaat het systeem op zoek naar patronen die kunnen wijzen op blindheid.

ogen-scannen
ogen-scannen

Hilarisch: man reageert op Facebook-oplichtster met Hello van Adele

De Deen Frank Flemming Jensen raakte aan de praat met een scammer die hem probeerde te verleiden zodat hij geld over zou maken naar haar rekening. Hij reageerde wel heel grappig, namelijk met de songtekst van Hello van Adele. Bekijk het hele gesprek hier!

Hello
Hello

Eindelijk weer topsport in het Olympisch Stadion

Morgen begint het EK Atletiek in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het stadion werd gebouwd voor de Olympische Spelen van 1928 maar werd daarna niet veel meer gebruikt. Toen Ajax verhuisde naar de Arena werd er zelfs over gedacht om de boel te slopen. Gelukkig is de topsport weer terug op deze historische plek en gaan onze Nederlandse atleten voor goud. De ogen zijn met name gericht op Dafne Schippers, Sifan Hassan en Churandy Martina. Het EK Atletiek vindt plaats van 6 tot en met 10 juli.

Olympisch Stadion in Amsterdam
Olympisch Stadion in Amsterdam

Deze man doet 780 uur over deze schilderijen en dit is het resultaat!

Soms zijn schilderijen zo gedetailleerd en mooi, dat je bijna niet kunt zien of het een foto of schilderij is. De Italiaanse kunstenaar Emanuele Dascanio maakt dit soort schilderijen en over de hele reeks deed hij maar liefst 780 uur. Check hier meer van zijn schilderijen!

Rio 2016 theme song: ‘Heart and Soul’

Dit is de officiële theme song voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Heart and Soul (Alma e Coração) heet het en gaat over alles geven wat je hebt. Het liedje is geproduceerd door het Braziliaanse DJ-duo Tropkillaz (André Laudz en Zé Gonzalez) met zangkunsten van rapper Projota en zanger Thiaguinho.

Bizar: medium en groot menu bij McDonald’s zijn hetzelfde

De mannen van het YouTube-kanaal Kingsters hebben een bijzondere ontdekking gedaan. Dacht jij dat er echt een groot verschil zat tussen een groot menu en een medium menu bestelde bij de McDonald’s? Helaas moeten we je uit die droom halen, want het schijnt dat er helemaal niet zoveel verschil zit in deze twee… Bekijk de video hier!

Foto: Fotolia \/ pamela_d_mcadams
Foto: Fotolia / pamela_d_mcadams