Nieuws04.05.2016

De DC Daily van 4 mei 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 4 mei 2016.

2 minuten stil!

Op 4 mei herdenkt Nederland ieder jaar alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Het gaat om militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Om 20.00 uur is het in heel ons land 2 minuten stil.

Media zwijgen, het OV staat stil en zelfs vliegtuigen mogen niet landen. En v er wordt nu ook een oproep gedaan om gezamenlijk onze smartphones uit te zetten.

half-stok
half-stok

iPhone de meest invloedrijke gadget ooit

Time Magazine heeft de iPhone uitgeroepen als de meest invloedrijke gadget ooit. In de top 50 komen tevens de Atari, de iPod, de Gameboy, JVC Camcorder, IBM Thinkpad voorbij.

Over de iPhone schrijft Time: “Apple was het eerste bedrijf dat een echt krachtige computer in de zakken van miljoenen gebruikers wist te plaatsen toen het de iPhone in 2007 lanceerde. Smartphones bestonden technisch gezien al jaren, maar niemand kreeg het voor elkaar om een zo toegankelijk en mooi model als de iPhone uit te brengen.”

steve-jobs-unveils-first-iphone
steve-jobs-unveils-first-iphone

Preview Episode 3 Game of Thrones S06

De eerste twee afleveringen van het zesde seizoen van Game of Thrones hebben we waarschijnlijk allemaal al gezien. (Zo niet, kijk dan nog niet onderstaande trailer: want Spoilers!)

Maar het is weer smullen voor fans van de serie. Hieronder weer een preview voor de aflevering van komende week. Wij kunnen niet wachten!

Golf GTI Clubsport S verbreekt record Nürburgring

Een nieuwe GTI Clubsport S heeft het rondenrecord voor voorwielaangedreven productieauto’s op de Nürburgring verbroken.

Deze 228kW/310pk sterke super-GTI, die Volkswagen ter ere van de 40e verjaardag van de Golf GTI uitbrengt, heeft met een tijd van tijd van 07:49.21 het rondenrecord voor voorwielaangedreven productieauto’s op de legendarische Duitse Nordschleife verbroken.

gticlubsports
gticlubsports

Adobe neemt Livefyre over

Adobe maakt vandaag bekend een definitief akkoord bereikt te hebben voor de overname van het particuliere Livefyre. Livefyre is een bedrijf dat zich richt op content curatie en audience engagement.

Met de geplande integratie van Livefyre in Adobe Experience Manager kunnen klanten user generated content van grote sociale netwerken verzamelen, cureren en publiceren in verschillende digitale ervaringen op hun eigen marketingkanalen. Livefyre wordt onderdeel van Adobe Experience Manager en geïntegreerd in Adobe Marketing Cloud om zo user generated content beschikbaar te maken voor de acht digitale marketing oplossingen in Adobe Marketing Cloud.

livefyre
livefyre

Broga: yoga voor mannen

Wanneer je aan een man vraagt of hij aan yoga doet zal hij ongetwijfeld “nee” zeggen. Yoga is in Nederland vooral een vrouwensport. Maar nu is er Broga, yoga voor mannen. Vergeet de wierrook, waxinelichtjes en vrouwen!