Nieuws04.04.2017

De DC Daily van 4 april 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 4 april 2017.

Pornhub won 1 april

Pornhub heeft een 1 april uitgehaald met zijn gebruikers waarvan sommigen mogelijk nog niet zijn bijgekomen. Er werd een bericht weergegeven dat waarschijnlijk bij velen voor de nodige stress heeft gezorgd. Na het klikken op een video kwam er onderstaande bericht in beeld.

Thanks for sharing! No need to manually share your video to your friends and family ever again because this new revolutionary feature does it for you! Automatically!

Bij deze nieuwe feature kwamen er ook een tweetal knoppen beschikbaar: “WTF, reverse this now!” en “Thanks Pornhub!” beide kwamen vervolgens op een pagina uit waar te lezen was dat het om een 1 april grap ging.

<em>[Afbeelding \u00a9 Pornhub]<\/em>
[Afbeelding © Pornhub]

Dit ijs is lekker én gezond

Lekker eten en gezond bezig zijn gaat niet altijd even goed samen. Maar daar gaat het nieuwe ijsmerk Koupe in ieder geval verandering in brengen. Ze komen nu met ijs op de markt dat niet alleen lekker is, maar ook nog eens goed voor je: proteïneijs!

koupe-eatly-proteineijs
koupe-eatly-proteineijs

Pegasus op Android

Lookout en Google hebben gezamenlijk de resultaten naar buiten gebracht van het onderzoek naar de Android-versie van één van de meest verfijnde en doelgerichte aanvallen op smartphones en tablets ooit: Pegasus.

NSO Group, fabrikant van cyberwapens, ontwikkelde de Pegasus-malware die mobiele devices kan jailbreaken of rooten om specifieke personen in de gaten te houden. Na een tip van een politieke dissident in de Verenigde Arabische Emiraten, riep Citizen Lab de hulp van Lookout in bij het onderzoek naar Pegasus. In augustus 2016 leidde dat tot publicatie van onderzoeksresultaten over de iOS-versie van deze dreiging: een serieuze mobiele spyware-operatie die volgens de New York Times sindsdien herhaaldelijk is gebruikt tegen onder andere Mexicaanse activisten.

pegasus-android
pegasus-android

Voicemail blijkt soms nog best lastig

Ouders, opa’s, oma’s en technologie. Het is een combinatie die af en toe hilarische momenten oplevert. Zo ook dit telefoontje van oma die nog niet helemaal bekend is met het concept van voicemail.

Yes-R gaat What the #hack?! presenteren

In een nieuw programma confronteert rapper en presentator Yes-R nietsvermoedende internetgebruikers met hun onvoorzichtige social mediagedrag. In het NPO 3-programma What the #hack?! toont hij met tests en verborgen cameragrappen aan wat er allemaal mis kan gaan wanneer selfies, wachtwoorden en privacygegevens op straat komen te liggen. What the #hack?! is vanaf maandag 8 mei wekelijks om 21.15 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.

“Mijn doelwit zijn gebruikers die hun hele leven met ons delen en degenen die privacygevoelige informatie niet zo serieus nemen”.

yes-r
yes-r