Nieuws30.03.2017

De DC Daily van 30 maart 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 30 maart 2017.

1 aprilgrappen duiken langzaamaan op

Let op met het nieuws dat je de komende dagen voorbij ziet komen, want zaterdag is het weer 1 april. Wij zijn alle 1 aprilgrappen voor je aan het verzamelen, maar hier alvast een voorproefje: verf met Zwitsalgeur.

Nieuwe Teaser Game of Thrones

Er staat een nieuwe teaser van Game of Thrones online: Long Walk. Daarin zien we alleen Jon Snow, Khaleesi en Cersei Lannister terug!

Met een 4*4 crossen door de straten van Havana

Een hele toffe video met flinke jumps en stunts. De chauffeur is BJ Baldwin en dat is een van de beste off road rijders ter wereld.

De eerste warme dag is een feit

Vandaag was de eerste officiële warme dag van 2017. In De Bilt werd om 13.20 uur een temperatuur van 20 graden gemeten, en al vanaf 20 graden of meer wordt gesproken van een officiële warme dag.

Rijkswaterstaat test slimme camera’s om spitsstroken automatisch te kunnen openen

Rijkswaterstaat heeft onderzoek gedaan met slimme camera’s die de situatie op de weg kunnen ‘lezen’ waardoor het openen en sluiten van spitsstroken sneller, makkelijker en veiliger is. Slimme software die is aangesloten op de bestaande camera’s leert afwijkende situaties te detecteren zoals een pechgeval of afgevallen lading.

Slimme camera infographic 1280 x 640_desktop_retina_generated_tcm21-106814
Slimme camera infographic 1280 x 640_desktop_retina_generated_tcm21-106814

Santa Clarita Diet keert in 2018 terug met seizoen 2

Er komt een tweede seizoen van Santa Clarita Diet, een bloederige persiflage op de typische Amerikaanse sitcom, waarin een huisvrouw verandert in een vleesetende zombie. Het tweede seizoen wordt deze zomer gefilmd en komt volgend jaar op Netflix.