Nieuws31.10.2016

De DC Daily van 31 oktober 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 31 oktober 2016.

Thuisbezorgd.nl gaat ook lunches bezorgen

De eigen fietskoeriers van Thuisbezorgd.nl gaan nu ook lunches bezorgen. Tot voor kort waren dat alleen de avondmaaltijden. In Amsterdam gaat de dienst meteen van start. Consumenten vragen al langer naar het laten bezorgen van lunches en hiermee kan aan deze vraag voldaan worden.

Lunches via Thuisbezorgd.nl
Lunches via Thuisbezorgd.nl

Before the Flood nu beschikbaar

National Geographic had besloten om Before the FloodBefore the Flood, de veelbesproken eco-docu die acteur Leonardo DiCaprio gemaakt heeft, niet alleen te laten zien op National Geographic’s eigen tv-kanaal en site. En inmiddels deze ook overal te zien. Zoals hieronder, ge-embed vanuit YouTube.

18 maanden cel voor Hacker

De hacker die zichzelf toegang verschafte tot de Apple en Google accounts van ongeveer 100 bekende celebrities, inclusief Jennifer Lawrence en Rihanna, moet 18 maanden de cel in. Zo weet the Guardian te melden.

Voorkom in ieder geval dat straks ook jouw naaktfoto’s online staan. Deze 5 cyber security lessen kunnen we leren van de ondeugende hollywood actrices.

lingerie-model
lingerie-model

Nog altijd slecht mobiel bereik in een aantal Nederlandse dorpen

Heel mooi natuurlijk de praatjes van alle grote Nederlandse telco’s over het bereik dat ze in Nederland aanbieden. Maar toch zijn er nog een heel aantal dorpen waar er gewoon slechte mobiele dekking is.
Zo weet de NOS te melden op
basis van onderzoek dat is gedaan in samenwerking met een aantal regionale omroepen.

nederland-dekking
nederland-dekking

Winnaars National Geographic Junior Fotowedstrijd 2016 in Museon

Vandaag werden de winnaars van de National Geographic Junior Fotowedstrijd 2016 bekendgemaakt in het Museon in Den Haag. Naast de prijzen die ze hebben gewonnen, zijn hun foto’s onderdeel van de prestigieuze fototentoonstelling ICONEN van National Geographic in het Museon.

Uit ruim 5.000 inzendingen uit Nederland en Vlaanderen zijn de winnaars door een vakkundige jury gekozen. Hoofdredacteur Renske Lamers: “Het is echt ongelooflijk hoeveel jong fotografietalent er in Nederland en België rondloopt. En hoe zeer het thema fotografie leeft onder de doelgroep. Elk jaar opnieuw verbazen wij ons over de creativiteit en kwaliteit van de foto’s. Het is echt een feest om een platform te kunnen zijn voor deze talenten.”

<em>v.l.n.r: Jasmijn, Josephine, Klaas van Kruistum, Dewi en Jennifer Jayne<\/em><em><\/em>
v.l.n.r: Jasmijn, Josephine, Klaas van Kruistum, Dewi en Jennifer Jayne

Eerste trailer Life

Hieronder de eerste trailer van Life, weer een nieuwe sci-fi film die zich afspeelt in de ruimte. Hierin zien we ondermeer Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson en Jake Gyllenhaal aanwezig op het ISS.
De film gaat over de ontdekking van het eerste buitenaardse leven afkomstig van Mars.