Nieuws29.12.2015

De DC Daily van 29 december 2015


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 29 december 2015.

Bijna 5 miljoen Nederlandse gebruikers Spotify

Spotify is de meest gebruikte muziekdienst in Nederland. De dienst wordt door bijna vijf miljoen mensen (35 procent) gebruikt, zowel betaald als onbetaald. Andere veel gebruikte streamingsdiensten zijn iTunes (25 procent), Soundcloud (11 procent), Apple Music (6 procent), Deezer en Napster (beide 5 procent).

spotify-nederland
spotify-nederland

Eerste beelden van Tesla’s Gigafactory

Elon Musk is een gigantische Tesla fabriek aan het bouwen, de verwachting is dat de Gigafactory in 2020 af zal zijn. Qua grootte kan je het vergelijken met drie keer New York’s Central Park.

Er is nog geen fotograaf in de buurt geweest, maar nu heeft Tesla de professionele fotograaf James Lipma toegelaten in de fabriek. Hij plaatste de eerste foto’s van de Gigafactory op zijn Instagram account.

Wish geeft $100 miljoen per jaar uit aan Facebook Ads

Wish is een e-commerce bedrijf van slechts vijf jaar oud. Ze willen het vuur aan de schenen leggen van ondermeer Amazon en Alibaba. Onderdeel van het succes zijn mogelijk de uitgaven aan Facebook advertising. Uit een nieuw rapport van Re/Code blijkt namelijk dat ze jaarlijks meer dan $100 miljoen uitgeven, en daarmee een van de grootste adverteerders op Facebook zijn.

Apple heeft naar verluid meerdere miljoenen opgehoest om de zaak van de naaktfoto`s te schikken.
Apple heeft naar verluid meerdere miljoenen opgehoest om de zaak van de naaktfoto`s te schikken.

Vuurwerk Veilig

De verkoop van vuurwerk is vandaag weer van start gegaan. Maar hoe feestelijk en mooi vuurwerk ook is, het blijft altijd onvoorspelbaar. Voorkom daarom gevaarlijke situaties en volg de ‘vuurwerk veilig’ stappen.

– Gebruiksaanwijzing lezen
– Veiligheidsbril dragen
– Aansteeklont gebruiken
– Afstand houden

Apple verscheept minder nieuwe iPhones

In het laatste kwartaal van 2015 verscheept Apple fors minder exemplaren van de iPhone 6S en 6S Plus. Er werd voorspeld dat er tussen de 76 en 78 miljoen exemplaren verscheept zouden worden, maar dit aantal is al bijgesteld tussen de 72 en 75 miljoen.

iphone-6
iphone-6

Bloopers tijdens het presenteren van het weer

We zagen al de leukste nieuwsbloopers van 2015 voorbij komen, maar ook bij het presenteren van het weer gaat er nog wel eens iets mis. Onderstaande video en een compilatie van het afgelopen jaar.