Nieuws23.12.2015

De DC Daily van 23 december 2015


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 23 december 2015.

Bohemian Rhapsody op 1 in de Top 4000

Bohemian Rhapsody van Queen staat opnieuw op nummer 1 in de Top 4000 van Radio 10. Het nummer blijft hiermee de grootste hit aller tijden volgens de ruim honderdduizend mensen die hun stem uitbrachten voor de elfde editie van de hitlijst. Het is namelijk de achtste keer dat Bohemian Rhapsody in deze lijst op nummer 1 staat.

Oculus stuurt developers final versie

Oculus heeft in een blogpost laten weten dat het ontwikkelaars de final versie van de Oculus Rift headset toe gaat sturen.

De verzendingen, die deze week worden gedaan, zijn voor iedere ontwikkelaar die een spel of app aan het maken is voor de Oculus Rift die gelanceerd zal worden in Q1 van 2016.

oculus-touch-2
oculus-touch-2

The Beatles op Spotify

Vanaf morgen is de muziek van The Beatles te beluisteren via verschillende streamingdiensten, zoals Spotify, Deezer en Apple Music. Tot nu toe waren de nummers van The Beatles nog niet te horen bij muziekstreamingdiensten. Beluister hieronder nog even de klassieker Hey Jude.

Lean On is de Top 40-hit van 2015

De grootste Top 40-hit van 2015 is Lean On van Major Lazer, DJ Snake en MØ. Lean On stond 33 weken in de hitlijst, waarvan vier weken op de eerste plaats. Op twee eindigde Are You With Me van Lost Frequencies en op drie Ain’t Nobody van Felix Jaehn en Jasmine Thompson. Hier is ‘ie nog een keer!

200 miljoen keer ingelogd met Digid in 2015

Afgelopen jaar hebben Nederlanders ruim 200 miljoen keer ingelogd met hun Digid. Met de dienst kan bij ruim meer dan zeshonderd instanties en organisaties worden ingelogd om overheidszaken online te regelen. Dat is een groei van 21 procent ten opzichte van 2014. In 2016 komt er een app die gebruikt kan worden om in te loggen.

digid-2015
digid-2015

Vallende drone valt net achter wedstrijdskiër!

De skiër Marcel Hirscher uit Oostenrijk had gister een engeltje op zijn schouder tijdens een skiwedstrijd in Italië. Terwijl hij aan het slalommen was viel er achter hem een drone op de piste die hem net niet raakte. Marcel Hirscher had zelf gelukkig niks door en heeft gewoon de eindstreep gehaald!